CoronaBinnenland

Nieuwe coronawet ‘maakt permanent wat altijd tijdelijk had moeten zijn, en normaal wat nooit normaal mag worden’

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!

In Trouw klagen gemeenten dat de nieuwe permanente coronawet een ‘haastklus’ is geworden waar zij onvoldoende bij zijn betrokken. Ze vragen zich af of zo’n ingrijpende wet wel nodig en wenselijk is voor de aanpak van een tijdelijk probleem. Een woordvoerder van zorgminister Kuipers erkent dat het kabinet ‘minder tijd heeft kunnen nemen dan het eigenlijk wilde’ voor het opstellen van de wet.

In mei stond de Eerste Kamer geen verlenging meer toe van de tijdelijke coronawet. De nieuwe wet had haast omdat het kabinet in het najaar een nieuwe coronagolf verwacht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De nieuwe wetgeving geeft de regering bij een opleving permanent bevoegdheden tot het nemen van maatregelen die grondrechten kunnen beperken.

Het is nog lang niet voorbij

Minister Kuipers krijgt veel kritiek. “Dat de ‘tijdelijke’ maatregelen ‘permanent’ zouden worden, zeiden we twee jaar geleden al. Toen was dat nog een ‘complottheorie’ volgens velen. Iets wat je eigenlijk niet mocht denken en vinden, laat staan zeggen, want ‘nepnieuws’ volgens de ‘factcheckers’,” reageert Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Brigitte Antolini, fractievoorzitter van FVD Haarlemmermeer, voegt eraan toe: “FVD heeft hiervoor gewaarschuwd. Het is nog lang niet voorbij.”

“We moeten ons allemaal blijven verzetten tegen de komst van deze absurde permanente coronawet. De obsessie van onder anderen Kuipers met vaccinaties en gedwongen isolatie is weerzinwekkend en gevaarlijk,” stelt BVNL, de partij van Kamerlid Wybren van Haga.

Het is schandalig

Columnist Marianne Zwagerman zegt: “We worden straks weer allemaal opgehokt naar aanleiding van een onduidelijke rommelwet.”

“Kuipers wil er een permanente coronawet doorheen rammen omdat bij een volgende ‘gezondheidscrisis’ de WHO het wereldwijde beleid bepaalt. Om dat uit te kunnen voeren, moeten burgers gedwongen kunnen worden. Het is schandalig,” aldus gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

Geen grap

Arts Jona Walk vindt dat de nieuwe wet slordig is geschreven en niet inhoudelijk wordt onderbouwd. “Onacceptabel.”

Ze wijst erop dat minister Kuipers bij het invoeren van maatregelen onderscheid mag maken tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde burgers. Daarnaast stelt de wet dat de maatregelen als effectief kunnen worden beschouwd ‘omdat ze eerder zijn gebruikt bij Covid-19’. “Geen grap,” zegt Walk.

“Deze wet maakt permanent wat altijd tijdelijk had moeten zijn, en normaal wat nooit normaal mag worden.”

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

184 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tim
Tim
1 jaar geleden

Weg met dit Schwabiwet van dit Schwabinet.

Arnie
Arnie
1 jaar geleden

De poorten van de hel staan wagenwijd open, de satans elite ontvangt u met open armen.
Je zult niks meer bezitten en je zult gelukkig zijn…….
.

Realisr
Realisr
1 jaar geleden

Vreedzaam demonstreren… Hahaha!

Dick.
Dick.
1 jaar geleden

Ik dat burgelijke Romeo’s alle maar dan ook alle politieke bermen als hoofdwegen in de hens moeten zetten, schreef ik ‘denk’?
Het zal realiteit worden een totaal verbrande polder met kruizen van de namen van de veroorzakers, zoals Kuiper’s’ er een van is.

Back to top button
184
0
We lezen graag je reactie!x