Homepagina » Gezondheid » Veel voorgeschreven medicijnen verhogen kans op dementie met 50 procent. Voor deze middelen moet je oppassen
Veel voorgeschreven medicijnen verhogen kans op dementie met 50 procent. Voor deze middelen moet je oppassen

Veel voorgeschreven medicijnen verhogen kans op dementie met 50 procent. Voor deze middelen moet je oppassen

Veel voorgeschreven medicijnen verhogen de kans op dementie met bijna 50 procent, zo blijkt uit nieuw onderzoek waar de Daily Mail over bericht.

Zogeheten anticholinergica, die worden gebruikt om mensen te behandelen die lijden aan epilepsie, Parkinson, depressie en incontinentie, zijn gelinkt aan de hersenaandoening. Ook antipsychotica verhogen het risico.

Onderzoekers bestudeerden ruim 280.000 mensen om te kijken hoe de medicijnen het risico op dementie beïnvloeden.

Eén op de 10 gevallen

Ze kwamen tot de ontdekking dat mensen die dergelijke medicijnen kregen voorgeschreven, de aandoening vaker kregen.

De experts zeiden dat de pillen verantwoordelijk kunnen zijn voor één op de 10 gevallen van dementie.

Gedurende het onderzoek werden bijna 59.000 proefpersonen op een gegeven moment gediagnosticeerd met dementie.

Oppassen

In de jaren voorafgaand aan de diagnose kreeg 56,6 procent van die patiënten de medicijnen voorgeschreven.

De onderzoekers zeiden dat de pillen de kans op dementie met 49 procent verhogen.

“Deze studie bewijst maar weer eens dat artsen moeten oppassen met het voorschrijven van medicijnen die anticholinerge eigenschappen hebben,” zei professor Tom Dening.

Nog schadelijker

Hij benadrukte dat mensen niet zomaar moeten stoppen met het innemen van hun medicijnen. “Dat kan nog schadelijker zijn,” aldus Dening.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift JAMA Internal Medicine.

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Only you schreef:

  En de statines dan?

  8 likes
  • Thomas schreef:

   In de aderwand hoort een natuurlijke vocht zitten om de bloedbanen soepel laten doorstromen. Lijkt als smeerolie voor je auto die soepel kan rijden. De andere belangrijke functie van dit vocht is bij ongeval zoals trauma, stress, depressie, of weersverandering dat de ader en bloedbanen kan strekken o krimpen.

   Bij langdurig gebruik medicijn van statines trekt dit vocht langzamer weg. I.p.v. dit vocht krijgt je een kunstmatige medicijn statines vocht die niet kan tegen alle ongevallen.
   Vooral bij de hitte. Zo zie je elke jaar duizenden doden van de bejaarden die allerlei medicijnen per dag slikken.

   Hart heeft een geheugen. Dit ondersteun vanuit de nieren.

   6 likes
 • eksegese schreef:

  Medische wetenschap blijkt de ware kwakzalverij..!

  Het gezaghebbende British Medical Journal heeft een onderzoek laten uitvoeren naar 2500 van de meest voorgeschreven reguliere medische behandelingen en medicijnen. De uitkomsten zijn gepubliceerd in ‘Clinical Evidance Handbook’. En deze uitkomsten, nota bene gedaan door de reguliere medische wereld zélf, zijn zeer verontrustend. De geneeskunde blijkt al jarenlang gebruik te maken van medicatie waarvan slechts 12% een positief effect zou kunnen hebben. De rest is kwakzalverij of zelfs levensgevaarlijk…!

  Nog een ander onderzoek, nu van Dr Goldacre :

  ‘Regulier’ is de ware kwakzalverij..!!

  Het wetenschappelijke tijdschrift ‘New Scientist’ meldde in september 2012: “De Medische wetenschap is op wankele grondvesten gebouwd.”

  Wat Goldacre in feite zegt is: De reguliere medische wereld is volgens de normeringen van de overheid voor wetenschappelijk bewijs en de ‘Vereniging tegen Kwakzalverij’ is minimaal een pseudowetenschap die neigt naar kwakzalverij. Dit wordt mede ondersteund door de uitkomsten van het onderzoek van de reguliere medische wereld zelf.

  Elke goede arts zal je vertellen, dat jij als mens feitelijk jezélf beter maakt. Dat jij als mens niets anders doet, dan de hulp van een arts inroepen, OM JEZELF te genezen.. Jouw zelfhelend vermogen, jouw immuunsysteem zijn van slag bij een ziekte en/of een aandoening. Het is dus zaak dat je goed ADVIES krijgt, hoe je ZELF beter kunt worden. En dat je beseft dat het niet dat pilletje is, wat jou beter maakt, het dus ook niet de arts is die dat doet…! Integendeel!

  En juist het uit handen geven van je ‘macht-om-beter-te-worden’ draagt er in ernstige mate toe bij, dat je je eigen immuunsysteem en je zelfgenezend vermogen wordt ondermijnd..!!

  Van een van de talloze bronnen die aantonen dat Big Pharma het meest weg heeft van georganiseerde misdaad met niet zelden de dood tot gevolg ;

  https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/big-pharma/medische-wetenschap-is-de-ware-kwakzalverij/

  13 likes
 • Rini schreef:

  Om welke medicatie gaat het dan?

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavirus

  Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

  Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

  Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

  Al 2 miljoen Nederlanders aan de statines, terwijl ze in de meeste gevallen niet helpen. Sterker nog: op deze manieren maken ze u ziek

  Bijna twee miljoen Nederlanders slikken statines die ...

  >