Buitenland

Historisch record in Siberisch koud Spanje: -36 graden!

Help door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Spanje is het op dit moment Siberisch koud. In het land worden ongewoon lage temperaturen gemeten. In Vega de Liordes, in de provincie Leon op zo’n 400 kilometer ten noorden van Madrid, moest zelfs de laagste temperatuur ooit gemeten in het land eraan geloven. Daar is donderdag een temperatuur van -35,8 graden Celsius gemeten, meldde het regionale meteorologische instituut Noromet.

Het eerdere record, -34,1 graden in La Llanco in de Pyreneeën dat woensdag werd gevestigd, hield daarmee amper een dag stand. De historisch lage temperaturen gaan gepaard met hevige sneeuwval. Vooral in Noord- en Centraal-Spanje valt zeer veel sneeuw.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png
Halve meter sneeuw

Het vorige kouderecord dateert van 1956, toen in la Torre de Cabdella in de provincie Lerida het kwik daalde tot -32 graden. Er is nog meer sneeuw en kou op komst. De sneeuwval kan meerdere dagen aanhouden en gaat bovendien met veel wind gepaard. Op zaterdag 9 januari kan in de regio Madrid en ten oosten daarvan tot wel een halve meter sneeuw vallen.

Ook in 2018 viel er veel sneeuw in Spanje, maar nu zouden de hoeveelheden nog een pak groter kunnen worden, meldt NoodweerBenelux. Temperaturen van -35 graden of lager zijn ongekend in Spanje en zelfs voor Europa is zulke kou erg bijzonder, schrijft Weeronline.

Laat Greta het maar niet horen.

5 18 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lucky
Lucky
3 jaren geleden

Hoe kan dat nou terwijl de aarde opwarmt????
Er klopt dan toch iets niet he? Greta? Wie is dat? Oh, die kleuter waar al de intelligente wereldleiders ademloos naar luisterden. Ach een dorpsgek heeft wel een hoog vermakelijkheidsgehalte. Niet te geloven die poppenkast. Krijgt een normaal mens kromme tenen van.

Chantal
Chantal
3 jaren geleden

Misschien zijn dat de voortekens van een kleine ijstijd wat voorspelt is vanwege het minimum aan zonnevlammen.

De klimaatgekkies moeten we bij allemaal hun kachel weghalen. Ze vinden het toch te warm!

Alex
Alex
3 jaren geleden

What do you mean Global Warming! Lol!

Nina
Nina
3 jaren geleden

Maar niets van op het nieuws (msm) natuurlijk, daar hebben ze het alleen over een smeltende ijslaag in Siberië, een ijslaag die ze handmatig doorgeprikt hebben om onderzoek te gaan doen. Alles wordt omgedraaid.

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x