Gezondheid

Welke schadelijke chemicaliën zitten er in jouw tampon?

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Amerikaanse congreslid Carolyn Maloney waarschuwt in de Britse krant The Guardian dat er tal van schadelijke stoffen in tampons zitten. Volgens haar is er sprake van een zeer lakse overheidscontrole.

De Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA kijkt bij tampons bijvoorbeeld niet naar pesticiden die op katoen worden gebruikt. Maloney is de initiatiefneemster van de Robin Danielson Feminine Hygiene Product Safety Act, een wetsvoorstel dat is vernoemd naar een vrouw die in 1998 overleed aan het toxischeshocksyndroom (TSS), een zeldzame maar ernstige vorm van een infectie die ook wel de ‘tamponziekte’ wordt genoemd.

De ziekte kan ontstaan door het verkeerd gebruik van een tampon, vooral de gewoonte om sterk absorberende tampons te lang in te houden. Hierdoor kan het vaginavocht zich ophopen en in de tampon een broedplaats vormen voor Staphylococcus aureus. Uit onderzoeken is gebleken dat er een relatie bestaat tussen TSS en het gebruik van tampons.

“Hoewel tampons sinds de TSS-epidemie in de jaren tachtig een stuk veiliger zijn geworden, moeten we nog steeds voorzichtig zijn,” zei arts Cian McDermott. Vooral over de chemische stoffen in tampons is weinig informatie voorhanden. Daardoor weet men niet precies wat de effecten van tampongebruik op de lange termijn zijn. De gemiddelde vrouw gebruikt in haar leven meer dan 16.800 tampons.

Lever

Tampons kunnen verschillende chemische stoffen afscheiden en de lever verstoppen. Er kunnen vervolgens problemen ontstaan wanneer de lever bepaalde gifstoffen probeert af te voeren.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

I’m not touching this one.

Klarinette
Klarinette
7 jaren geleden

Ik ken iemand die blaaskanker kreeg door de tampons.

Faith
Faith
7 jaren geleden

Het is ook niet verwonderlijk. Tampons, inlegkruisjes, Allways met vleugels in diverse maten, pampers, ze schijnen wel zo enorm absorberend te zijn dat je je afvraagt waarom er nog geen fabrikant is die er vocht inbrengende mutsjes bij levert, om algehele uitdroging te voorkomen.

speedmaster
speedmaster
7 jaren geleden

zijn er in de u.s. dan geen kranten waar maloney haar boodschap in kwijt kan?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

6
0
We lezen graag je reactie!x