Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele valuta die niet gebonden zijn aan een bepaald land of worden ondersteund door enige vorm van overheid, maar die nog steeds worden gebruikt als ruilmiddel voor goederen en diensten tussen mensen internationaal.
Ze worden vaak cryptocurrenies of gewoon “munten” genoemd. De eerste cryptocurrency was Bitcoin die in 2009 werd gecreëerd door Satoshi Nakamoto met de bedoeling om valuta toegankelijk te maken voor iedereen zonder inmenging van gecentraliseerde krachten.
In de afgelopen jaren hebben mensen veel geld kunnen verdienen aan de verschillende cryptovaluta. Hieronder lees je hoe cryptovaluta een nieuwe investeringsmogelijkheid is voor jou.
Wat is nou cryptovaluta?
Cryptovaluta zijn digitale of virtuele valuta die niet zijn uitgegeven, ondersteund of gegarandeerd door een overheid, bank, bedrijf of andere centrale autoriteit. Het zijn gedecentraliseerde valuta’s die afhankelijk zijn van cryptografie om transacties te beveiligen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Ethereum en shiba inu.
Cryptovaluta zijn een soort valuta die alleen in digitale vorm bestaat en meestal geen fysieke tegenhanger heeft. Het is een op internet gebaseerde valuta die tussen mensen wordt verhandeld zonder tussenkomst van een financiële instelling.
Sommige cryptocurrencies kunnen worden gebruikt als ruilmiddel voor goederen en diensten door mensen die ermee instemmen ze als betaling te accepteren. Je kunt ook bitcoin kopen met je cryptocurrency of je cryptocurrency inruilen voor fiat geld via online handelsplatformen zoals Kraken, Coinbase, Robinhood en nog veel meer.
Beste manieren om cryptovaluta te kopen
Er zijn eigenlijk maar drie manieren om aan cryptovaluta te komen: peer-to-peer aankopen, handelen op een handelsplatform en rechtstreeks van een crypto-miner kopen.
De eerste manier is door bitcoin te kopen van iemand die je kent. Dit wordt peer-to-peer-handel genoemd en het is de meest gebruikelijke manier om cryptovaluta te verhandelen. Je kunt deze methode gebruiken om te voorkomen dat je jouw bank- of creditcardgegevens moet delen met een handelsplatform of miner.
De tweede manier is door een online handelsplatform te gebruiken zoals Coinbase, CEX.IO, Poloniex, Bitfinex, Kraken. Het enige wat je hoeft te doen is een handelsplatform kiezen die aansluit bij jouw wensen en dan een account openen met jouw e-mailadres en telefoonnummer. Dit vereist doorgaans ook een authenticatie door middel van het scannen van jouw ID-kaart of paspoort.
Als laatste kun je ook direct bij een crypto-miner cryptovaluta inkopen. Je bent dan wel beperkt tot het kopen van enkele cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Monero en Litecoin.
Hoe ga je hiermee aan de slag
De eenvoudigste manier om met cryptocurrency aan de slag te gaan, is door een account aan te maken op een handelsplatform met een digitale valutaportemonnee. Er zijn veel providers, maar Coinbase is een van de meest populaire.
Het is ook één van de veiligste portefeuilles, dus er wordt aangeraden om daar te beginnen als je geen plannen hebt om in andere cryptocurrencies te investeren.
Een risico dat gepaard gaat met beleggen in digitale valuta is volatiliteit – wat betekent dat het snel waarde kan verliezen of winnen. Hoewel dit risico bestaat, is het ook vermeldenswaard dat Bitcoin in de loop van de tijd meer winst dan verlies heeft gemaakt, dus het is mogelijk voor investeerders om vooruit te komen als ze goed investeren en eerst hun onderzoek doen.
Poetin leest NBC-presentatrice de les. Kijk hoe hij de leugens doorprikt die de media ons dagelijks voorschotelen
VIDEO: NASA-beelden tonen ‘buitenaards ruimteschip’ dat energie van de zon opzuigt
Experts dateren vermeende graf van Jezus. Is dit de plek waar hij stierf en herrees uit de dood?
Tot onze verbazing heeft geen enkele krant dit nieuws opgepikt. Nederlandse journalisten doen belangrijke ontdekking op rampplek MH17
‘Rijk moet antibiotica in water aanpakken’
Deze schimmige belangen gaan er schuil achter de Week van de Lentekriebels: ‘Rutgers doet hele rare dingen’
VIDEO: Kanker is nu te genezen
Grootscheepse verkiezingsfraude in Amsterdam en Rotterdam?
Meer onthullingen over banden tussen regering en World Economic Forum op komst? ‘We graven en vragen door!’