Blog

Nieuwe investeringsmogelijkheid met veel potentie, cryptovaluta

Help mee door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele valuta die niet gebonden zijn aan een bepaald land of worden ondersteund door enige vorm van overheid, maar die nog steeds worden gebruikt als ruilmiddel voor goederen en diensten tussen mensen internationaal.

Ze worden vaak cryptocurrenies of gewoon “munten” genoemd. De eerste cryptocurrency was Bitcoin die in 2009 werd gecreëerd door Satoshi Nakamoto met de bedoeling om valuta toegankelijk te maken voor iedereen zonder inmenging van gecentraliseerde krachten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In de afgelopen jaren hebben mensen veel geld kunnen verdienen aan de verschillende cryptovaluta. Hieronder lees je hoe cryptovaluta een nieuwe investeringsmogelijkheid is voor jou.

Wat is nou cryptovaluta?

Cryptovaluta zijn digitale of virtuele valuta die niet zijn uitgegeven, ondersteund of gegarandeerd door een overheid, bank, bedrijf of andere centrale autoriteit. Het zijn gedecentraliseerde valuta’s die afhankelijk zijn van cryptografie om transacties te beveiligen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Ethereum en shiba inu.

Cryptovaluta zijn een soort valuta die alleen in digitale vorm bestaat en meestal geen fysieke tegenhanger heeft. Het is een op internet gebaseerde valuta die tussen mensen wordt verhandeld zonder tussenkomst van een financiële instelling.

Sommige cryptocurrencies kunnen worden gebruikt als ruilmiddel voor goederen en diensten door mensen die ermee instemmen ze als betaling te accepteren. Je kunt ook bitcoin kopen met je cryptocurrency of je cryptocurrency inruilen voor fiat geld via online handelsplatformen zoals Kraken, Coinbase, Robinhood en nog veel meer.

Beste manieren om cryptovaluta te kopen

Er zijn eigenlijk maar drie manieren om aan cryptovaluta te komen: peer-to-peer aankopen, handelen op een handelsplatform en rechtstreeks van een crypto-miner kopen.

De eerste manier is door bitcoin te kopen van iemand die je kent. Dit wordt peer-to-peer-handel genoemd en het is de meest gebruikelijke manier om cryptovaluta te verhandelen. Je kunt deze methode gebruiken om te voorkomen dat je jouw bank- of creditcardgegevens moet delen met een handelsplatform of miner.

De tweede manier is door een online handelsplatform te gebruiken zoals Coinbase, CEX.IO, Poloniex, Bitfinex, Kraken. Het enige wat je hoeft te doen is een handelsplatform kiezen die aansluit bij jouw wensen en dan een account openen met jouw e-mailadres en telefoonnummer. Dit vereist doorgaans ook een authenticatie door middel van het scannen van jouw ID-kaart of paspoort.

Als laatste kun je ook direct bij een crypto-miner cryptovaluta inkopen. Je bent dan wel beperkt tot het kopen van enkele cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, Monero en Litecoin.

Hoe ga je hiermee aan de slag

De eenvoudigste manier om met cryptocurrency aan de slag te gaan, is door een account aan te maken op een handelsplatform met een digitale valutaportemonnee. Er zijn veel providers, maar Coinbase is een van de meest populaire.

Het is ook één van de veiligste portefeuilles, dus er wordt aangeraden om daar te beginnen als je geen plannen hebt om in andere cryptocurrencies te investeren.

Een risico dat gepaard gaat met beleggen in digitale valuta is volatiliteit – wat betekent dat het snel waarde kan verliezen of winnen. Hoewel dit risico bestaat, is het ook vermeldenswaard dat Bitcoin in de loop van de tijd meer winst dan verlies heeft gemaakt, dus het is mogelijk voor investeerders om vooruit te komen als ze goed investeren en eerst hun onderzoek doen.

5 14 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
alexander
alexander
2 jaren geleden

crypto kan ook gevaarlijk zijn b.v als we een stroom panne krijgen van enkele dagen of zelfs weken.De centrale banken zouden het kunnen verbieden anders verliezen ze de macht over ons.

De Verandering
De Verandering
2 jaren geleden

Doe maar gewoon goud of zilver brokjes van een halve gram, of een dag werken voor een volle tank brandstof en een zak aardappelen?

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x