Binnenland

Nieuwe kabinet blijft doorgaan met afbreken van zorg: ‘Vierde Ruttevariant is zeer gevaarlijk voor volksgezondheid’

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het nieuwe kabinet is van plan om structureel ruim 4,5 miljard euro per jaar minder uit te geven aan de zorg. In het coalitieakkoord valt te lezen dat dit nodig is om ‘met het oog op de lange termijn’ de overheidsuitgaven niet te ver te laten stijgen.

Het kabinet wil de ‘sterk groeiende zorguitgaven’ afvlakken. Het is nog niet precies bekend waar het geld vandaan moet komen. De oppositie reageerde woedend op het plan van het kabinet om te besparen op de zorg.

Onbegrijpelijk

“Er wordt 4,5 miljard bezuinigd op de zorg, de marktwerking en het eigen risico blijven in stand en de zorgsalarissen gaan niet omhoog. Ik roep de coalitie op: pas dit aan,” zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver.

“Structureel vijf miljard bezuinigen, terwijl we in de coronacrisis hebben gezien dat zorgtekorten niet alleen onze gezondheid, maar ook onze vrijheid aantasten. Tegelijkertijd structureel drie miljard extra naar onder andere nieuw oorlogsmaterieel. Onbegrijpelijk,” schrijft SP-Kamerlid Mahir Alkaya.

“Een links coalitieakkoord? Voor mij is links eerlijk en sociaal. En niet vijf miljard bezuinigen op de zorg in een tijd van een pandemie,” aldus Lilianne Ploumen van de PvdA.

Schande

PVV-leider Geert Wilders twittert: “Bijna vijf miljard euro structurele bezuinigingen op de zorg. Schande!”

Tunahan Kuzu (Denk) reageert: “We weten steeds meer over de vierde Ruttevariant. Deze variant is net zo hardleers als de eerste, tweede en derde variant omdat het door blijft gaan met afbreken van de zorg en is daarom zeer gevaarlijk voor de volksgezondheid.”

4.8 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Piet
Piet
5 maanden geleden

Gaat om toelating van andere middelen.

Ivermectine, HCQ, natuurlijke middelen

ProAsfalt
ProAsfalt
5 maanden geleden

Heeft het volk voor gekozen.

€ 60G naar het klimaat. Heeft het volk helemaal voor gekozen want dat staat in het programma van elke partij met uitzondering van de PVV en FvD waarop dus bijna geen hond op heeft gestemd.

Dus nogmaals, de massa wil dit met volle overtuiging.

koddebeier
koddebeier
5 maanden geleden

De Rutte variant, nou maar hopen dat er voor al die foute kiezer snel een nieuwe gen therapie komt.

Boink
Boink
5 maanden geleden

Dit cabinet had thuis moeten zitten in afwachting van hun proces. Fraude, misleiding, machtsmisbruik en moord. Ze hebben bloed aan hun handen. Van mij mogen de tribunalen vandaag nog opgestart worden en ze één voor één opknopen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

108
0
We lezen graag je reactie!x