Homepagina » Archeologie » Nieuwe sfinx ontdekt onder de grond in Egypte. Lees hier wat onderzoekers aantroffen
Nieuwe sfinx ontdekt onder de grond in Egypte. Lees hier wat onderzoekers aantroffen

Nieuwe sfinx ontdekt onder de grond in Egypte. Lees hier wat onderzoekers aantroffen

Er is opnieuw een interessante ontdekking gedaan in Egypte. Tijdens herstelwerkzaamheden in de stad Luxor is een nieuwe sfinx ontdekt onder de grond, zo liet Mohamed Abdel Aziz van het ministerie van Oudheden weten.

Volgens nieuwssite Youm7 is de weg waaronder het beeld is gevonden, verbonden met de tempels in Karnak en Luxor.

Het beeld van de sfinx heeft de vorm van een leeuw en het hoofd van een mens, en lijkt daarmee op de Sfinx van Gizeh. Er is verder nog weinig bekend over de ontdekking.

Veel onduidelijkheden

Naar verwachting zal het nog lang duren voordat de nieuwe sfinx wordt opgegraven. Om eventuele schade aan het beeld te voorkomen gaan archeologen heel voorzichtig te werk.

Over de Sfinx van Gizeh bestaan nog veel onduidelijkheden. Er zijn dan ook tal van theorieën over het ontstaan van de vorm. Ook zouden er nog ruimten onder de sfinx zijn, die nog niet zijn verkend.

Mysterieuze vorm

Experts bakkeleien al tientallen jaren over de leeftijd en mysterieuze vorm van de sfinx.

De Sfinx van Gizeh was toen hij ontdekt werd ook grotendeels begraven onder het zand. In 1817 legde Giovanni Battista Caviglia tijdens opgravingen een groot deel van de sfinx bloot.

[Ancient Code]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Captain B.I.F.F. schreef:

  In het oude Egypte, zo vlak na de uittocht van Atlantis onder leiding van Toth de Atlantiër, hielden veel mensen thuis een sfinx als huisdier. Deze sfinxen werden speciaal gefokt voor kleine kinderen om mee te spelen. Ook werden er wedstrijden gehouden voor kinderen met hun sfinxjes. Op kleine karretjes (denk aan een zeepkist) namen de kinderen plaats en werden voortgetrokken door twee sfinxen.
  Voor kinderen ouder dan tien werden wedstrijden met sfinxen als kinderachtig ervaren.
  Oudere kinderen bekwaamden zich in het temmen vaan leeuwen en hadden hier heel wat serieuzere wedstrijden mee met prachtige strijdkarossen gedecoreerd met goud, zilver en orichalcum (een in onbruik geraakte legering).
  In het latere Egypte raakte dit uitdagende tijdverdrijf in onbruik. Het fokken van sfinxen werd te duur en met leeuwen gebeurden er steeds meer ongelukken toen de Egyptenaren hun spirituele praktijken verwaarloosden en steeds meer materieel ingesteld raakten.
  Dat was de tijd dat men slaven begon te houden omdat ze zelf geen zin meer hadden om te werken.
  Toen er eenmaal zoveel slaven geboren werden (het condoom was nog niet uitgevonden) dat de machthebbers niet meer wisten wat te doen met al die slaven werd er besloten om piramides te gaan bouwen.
  Dit was natuurlijk een enorme klus en iedereen vond het leuk om te doen.
  Tegenwoordig weet bijna niemand meer waarom deze grote gebouwen werden gebouwd. Er valt ook eigenlijk niet veel over te weten, Ze werden gewoon gebouwd voor de lol,

  daar hebben we nu nog steeds plezier van

  7 likes
 • PREDATOR schreef:

  Ja…en voor de hobby twee monumenten uit de grond stampen
  of het niks is
  Om de tegenwoordige mens met mond vol tanden te laten staan
  Ik sta voor veel open maar dit gaat me te ver..B I F F

  4 likes
 • Pjoter schreef:

  Goh, ook toevallig,

  “Egyptologen erkennen het bestaan van de Bosnische piramides. Kijk hoe ze vervolgens worden aangepakt door het establishment”.

  Of zou het toch om de centjes van o.a. de toeristen gaan, i.p.v. history’s belang…?

  3 likes
 • frans schreef:

  een foto?
  een foto/
  meerdere foto’s?!

  2 likes
 • RayOfLight schreef:

  Geloof dat we er nooit achter komen wat de bestemming van de piramiden was. Archeologie is gewoonweg te vastgeroest om te zien wat er eigenlijk speelt. En in Mohamed Abdel Aziz geloof ik al helemaal niet. Alles wordt in de doofpot gegooit en er komt een standaard verhaal uit dat kant nog wal slaat.
  Voor mij staat het inmiddels vast dat een van de vele functies van de piramiden het genereren van electriciteit was. Misschien hebben mensen ze gebouwd met hulp van andere beschavingen.
  De techniek de de piramides gebruiken is gebaseerd op electrograviteit. Om te begrijpen hoe deze werkt moeten andere concepten in de wetenschap gebruikt worden zoals ether , electrograviteit en impulsstroom. De (openbare) kennis die de mensheid heeft is te gering om de werking te begrijpen. In de 18-19 eeuw was wetenschap op experimenten gebaseerd en ging deze in de richting om electrograviteit te begrijpen. Ergens in 1905-1919 is door een elite besloten om wetenschap zodanig te veranderen dat het onmogelijk werd om bepaalde deze dingen verder uit te zoeken. Einstein’s theorie is een wiskundige theorie die wiskundig correct is maar ook oneindigheden voorspelt. Fundamenteel is zwaartekracht echter een variant van electromagnetisme. De laatste jaren zijn er een toenement aantal wetenschappers die dit onderzoeken. Indirect kan dit misschien ertoe leiden dat ooit waarheid omtrend de piramides bekent wordt. Echter niet door archeologen maar door natuurkundigen. Maar zoals ik al eerder zei geloof ik er echt niet meer in want er zijn te veel agenda’s die disclosure tegenwerken.

  2 likes
  • Imhotep schreef:

   De piramides zijn gebouwd voor de komst van Christus. Niet voor Christus persoonlijk maar om het Christus bewustzijn op Aarde te brengen.
   Het heeft inderdaad nooit gediend als tombe voor welke farao dan ook. Je werd er als priester in de tijd dat het nog niet in verval was ingewijd.

   0 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  https://www.google.nl/search?q=gizeh+plateau+1798&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=dqPlGElzcU2qhM%253A%252CU_5DwSTwEdYkGM%252C_&usg=AFrqEzes1fE24cO5yBrBkiLyC8bkRPPkTA&sa=X&ved=2ahUKEwiYkfCFqNncAhUIKewKHclrCgAQ9QEwAnoECAMQBg#imgrc=dqPlGElzcU2qhM:

  gizeh plateau 1798 tijdens napleon bonaparte zie de eerste foto op link waar mensen (kunnen ook al persona zijn) boven op het beeld staan om te meten of zo..
  daar zie ik toch een heel andere afbeelding van het beeld, als heden ten dagen.. nu zie meerdere foto`s op de link waar de aanpassing naar de opgelegde geschiedenis in het bestaande beeld gebeiteld wordt en bij (toeval?!) vastgelegd is.. die eerste schets laat toch een bijna 20 mtr hoog beeld zien dat op een vrouwen hoofd kenmerken laat zien van afrikaanse afkomst.. 100 jaar later is het zo verweert (verkloot)??! dat, dat niet meer herkenbaar is..
  nu wat denk jij dat ze met het van horen zeggen nieuwe gevonden beeld willen doen! voor dat we er ooit een foto van gaan zien??

  met de complimenten van,
  :adrianus-johannes.

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  beschaving

  Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

  Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

  >