Archeologie

Nieuwe sfinx ontdekt onder de grond in Egypte. Lees hier wat onderzoekers aantroffen

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is opnieuw een interessante ontdekking gedaan in Egypte. Tijdens herstelwerkzaamheden in de stad Luxor is een nieuwe sfinx ontdekt onder de grond, zo liet Mohamed Abdel Aziz van het ministerie van Oudheden weten.

Volgens nieuwssite Youm7 is de weg waaronder het beeld is gevonden, verbonden met de tempels in Karnak en Luxor.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het beeld van de sfinx heeft de vorm van een leeuw en het hoofd van een mens, en lijkt daarmee op de Sfinx van Gizeh. Er is verder nog weinig bekend over de ontdekking.

Veel onduidelijkheden

Naar verwachting zal het nog lang duren voordat de nieuwe sfinx wordt opgegraven. Om eventuele schade aan het beeld te voorkomen gaan archeologen heel voorzichtig te werk.

Over de Sfinx van Gizeh bestaan nog veel onduidelijkheden. Er zijn dan ook tal van theorieën over het ontstaan van de vorm. Ook zouden er nog ruimten onder de sfinx zijn, die nog niet zijn verkend.

Mysterieuze vorm

Experts bakkeleien al tientallen jaren over de leeftijd en mysterieuze vorm van de sfinx.

De Sfinx van Gizeh was toen hij ontdekt werd ook grotendeels begraven onder het zand. In 1817 legde Giovanni Battista Caviglia tijdens opgravingen een groot deel van de sfinx bloot.

[Ancient Code]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
frans
frans
5 jaren geleden

een foto?
een foto/
meerdere foto’s?!

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
5 jaren geleden

https://www.google.nl/search?q=gizeh+plateau+1798&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=dqPlGElzcU2qhM%253A%252CU_5DwSTwEdYkGM%252C_&usg=AFrqEzes1fE24cO5yBrBkiLyC8bkRPPkTA&sa=X&ved=2ahUKEwiYkfCFqNncAhUIKewKHclrCgAQ9QEwAnoECAMQBg#imgrc=dqPlGElzcU2qhM:

gizeh plateau 1798 tijdens napleon bonaparte zie de eerste foto op link waar mensen (kunnen ook al persona zijn) boven op het beeld staan om te meten of zo..
daar zie ik toch een heel andere afbeelding van het beeld, als heden ten dagen.. nu zie meerdere foto`s op de link waar de aanpassing naar de opgelegde geschiedenis in het bestaande beeld gebeiteld wordt en bij (toeval?!) vastgelegd is.. die eerste schets laat toch een bijna 20 mtr hoog beeld zien dat op een vrouwen hoofd kenmerken laat zien van afrikaanse afkomst.. 100 jaar later is het zo verweert (verkloot)??! dat, dat niet meer herkenbaar is..
nu wat denk jij dat ze met het van horen zeggen nieuwe gevonden beeld willen doen! voor dat we er ooit een foto van gaan zien??

met de complimenten van,
:adrianus-johannes.

Pjoter
Pjoter
5 jaren geleden

Goh, ook toevallig,

“Egyptologen erkennen het bestaan van de Bosnische piramides. Kijk hoe ze vervolgens worden aangepakt door het establishment”.

Of zou het toch om de centjes van o.a. de toeristen gaan, i.p.v. history’s belang…?

Captain B.I.F.F.
Captain B.I.F.F.
5 jaren geleden

In het oude Egypte, zo vlak na de uittocht van Atlantis onder leiding van Toth de Atlantiër, hielden veel mensen thuis een sfinx als huisdier. Deze sfinxen werden speciaal gefokt voor kleine kinderen om mee te spelen. Ook werden er wedstrijden gehouden voor kinderen met hun sfinxjes. Op kleine karretjes (denk aan een zeepkist) namen de kinderen plaats en werden voortgetrokken door twee sfinxen.
Voor kinderen ouder dan tien werden wedstrijden met sfinxen als kinderachtig ervaren.
Oudere kinderen bekwaamden zich in het temmen vaan leeuwen en hadden hier heel wat serieuzere wedstrijden mee met prachtige strijdkarossen gedecoreerd met goud, zilver en orichalcum (een in onbruik geraakte legering).
In het latere Egypte raakte dit uitdagende tijdverdrijf in onbruik. Het fokken van sfinxen werd te duur en met leeuwen gebeurden er steeds meer ongelukken toen de Egyptenaren hun spirituele praktijken verwaarloosden en steeds meer materieel ingesteld raakten.
Dat was de tijd dat men slaven begon te houden omdat ze zelf geen zin meer hadden om te werken.
Toen er eenmaal zoveel slaven geboren werden (het condoom was nog niet uitgevonden) dat de machthebbers niet meer wisten wat te doen met al die slaven werd er besloten om piramides te gaan bouwen.
Dit was natuurlijk een enorme klus en iedereen vond het leuk om te doen.
Tegenwoordig weet bijna niemand meer waarom deze grote gebouwen werden gebouwd. Er valt ook eigenlijk niet veel over te weten, Ze werden gewoon gebouwd voor de lol,

daar hebben we nu nog steeds plezier van

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x