Binnenland

Rutte oogst felle kritiek met uitspraken over boerenprotest: ‘Aftreden!’

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!

Boerenacties die tot ‘gevaarlijke situaties’ leiden voor weggebruikers, ambtenaren of politici zijn ‘onacceptabel’, zei premier Rutte tijdens een persmoment. Demonstreren mag, maar het rijden op de snelweg, het intimideren van bestuurders en het blokkeren van wegen vallen daar niet onder, aldus Rutte.

Samen met minister Dilan Yesilgoz van Justitie deed hij een oproep aan de boeren om zich bij hun protesten ‘binnen de grenzen van de wet’ te houden. Rutte beweerde dat de besluiten over stikstof ‘noodzakelijk’ zijn.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op social media schrijft hij: “De veranderingen waar de agrarische sector voor staat, zijn groot en ingrijpend. Het kabinet begrijpt de zorgen, boosheid en frustratie van boeren. Demonstreren mag, maar het is onacceptabel om de veiligheid van anderen in gevaar te brengen of bestuurders en media te intimideren.”

Totaal onzichtbaar

De premier oogst felle kritiek met zijn uitspraken. “Mark Rutte: Graag alleen ‘demonstreren’ waar niemand er hinder van ondervindt, dan gaan wij intussen rustig verder met het afnemen van jullie levenswerk. Dank!” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Mediadirecteur Peter Vlemmix van Ongehoord Nederland voegt toe: “Even waarschuwen dat bij het elimineren van hun bestaan boeren niet te hard moeten tegenstribbelen.”

PVV-leider Geert Wilders stelt dat Rutte ‘totaal onzichtbaar’ is. “Niet bij debat, niet bij de boerendemonstratie, hij is de grote afwezige. Maar nu wel live op tv de boeren de les lezen. Daarmee gooit hij olie op het vuur. Deze verklaring had de hoofdcommissaris van de politie ook kunnen doen. Sukkel.”

Deze democratie is een aanfluiting

Rutte kan zich niet vinden in die kritiek. Hij zegt dat hij zich ‘al weken bemoeit’ met de boerenprotesten. Wilders: “Ik dacht dat-ie zijn aftreden zou aankondigen. Maar de boeren hebben het weer gedaan.”

Ook huisarts Els van Veen keek naar de persconferentie en reageert: “Ik steun onze boeren. Deze regering is niet mijn regering. Zij handelt niet in mijn belang. Deze democratie is een aanfluiting.”

“Aftreden! Verantwoordelijkheid nemen voor jullie daden. Stop met het intimideren en bedreigen van onschuldigen,” vervolgt Van Veen.

Respectloze persconferentie

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen zegt: “De woorden van de premier tijdens de persconferentie waren nóg nietszeggender dan die van Hugo de Jonge in coronatijd. Veel woorden, weinig inhoud. De inbreng van de minister van Justitie en Veiligheid betrof niet veel meer dan de verbale inbreng van Irma Sluis destijds.”

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) spreekt van een ‘respectloze persconferentie’ die de boeren ‘geen enkel perspectief’ biedt:

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.8 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

182 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Onbegrijpelijk dat clowns zoals Rutte keer op keer weer de baas mogen spelen en zonder rekening te houden met de bevolking hun opgelegde agenda kunnen doordrijven. Is de stem van het volk dan écht niets meer waard?

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Samen met minister Dilan Yesilgoz van Justitie deed hij een oproep aan de boeren om zich bij hun protesten ‘binnen de grenzen van de wet’ te houden. Rutte beweerde dat de besluiten over stikstof ‘noodzakelijk’ zijn…..

BWAHAHAHAHA….die vuile Haatzaaier, Landverrader & Oorlogsmisdadiger Führer Rüttler die de Nederlandse Boer oproepen om BINNEN de grenzen van de wet te opereren??!!! Wtf….hij heeft net recentelijk zelf nog een Staatsgreep gepleegd, allemaal kinderen & zwangere vrouwen ingespoten met een Experimentele Gentherapie-Nood-VaxxiNazi, en passant een Oorlog gestart met Rusland, gaat nu alle Boeren om zeep helpen zodat wij niks meer te vreten hebben & volkomen afhankelijk worden van Klaus Schwalbe met zijn NWO/WEF….En dit Nazi-Monster begint over de WET??!! Het hoort zelf aan zijn haren naar een Militair Tribunaal gesleept te worden…

René
René
1 jaar geleden

als mensen niet snel massaal opstaan, zal het er over enkele jaren niet erg rooskleurig uit zien!

Pepper
Pepper
1 jaar geleden

Op tv wordt gesuggereerd dat de nl-bevolking nu wel een grote hekel aan boeren zal krijgen. Lees net POLL VAN RTV-NOORD:
2/3 VAN DE STEMMERS IS VÓÓR DE BOEREN: 1/3 IS NIET MEER SYMPATHIEK OVER DE BOEREN. Mijn nicht gister, nadat ze haar zoon had begraven, 6.5 uur onderweg naar huis door acties in Zwolle , daarvan 3.5 uur in de file…: het is een WANHOOPSDAAD VAN DE BOEREN!
Dít is de realiteit!

Back to top button
182
0
We lezen graag je reactie!x