Buitenland

Legerkolonel: ‘Marionet’ Zelenski stelt Oekraïense bevolking bloot aan ‘onnodige risico’s’

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!

De Oekraïense president Zelenski is een ‘marionet’ die zijn volk blootstelt aan onnodige risico’s door het conflict met Rusland te laten voortslepen. Dat zei de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor op Fox Business.

Op de vraag waarom de Russische president Vladimir Poetin de kerncentrale in Zaporizja heeft aangevallen, antwoordde Macgregor dat hij de centrale niet probeerde te vernietigen, maar Oekraïense troepen op de korrel nam die zich hadden verschanst tussen burgers om zo totale verwoesting te voorkomen.

“Wat je nu ziet is dat de Russen de restanten van de Oekraïense strijdkrachten terugdringen, waarbij ze zich verschuilen in steden omdat ze geen luchtsteun en logistieke infrastructuur hebben,” zei Macgregor vrijdag.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verrassend weinig schade

De Oekraïense troepen gebruiken de burgerbevolking om te voorkomen dat ze worden vernietigd, voegde hij toe.

Presentator Stuart Varney vroeg hem of Poetin van plan is om het land compleet te verwoesten. “Nee, absoluut niet. Hij doet er alles aan om het zoveel mogelijk intact te laten en heeft verrassend weinig schade aangericht, benadrukte Macgregor. “Veel minder schade dan wij in 1991 en 2003 hebben aangericht in Irak.”

De gepensioneerde kolonel zei ook dat het onvermijdelijk is dat president Zelenski zal worden verslagen. “De Russen hebben heel goed duidelijk gemaakt dat ze een neutraal Oekraïne willen. Rusland is niet van plan om Oekraïne te bezetten, maar om de Oekraïense strijdkrachten te vernietigen.”

Marionet

Macgregor stelde dat Zelenski een ‘marionet’ van het Westen is die een groot deel van zijn bevolking blootstelt aan onnodige risico’s door het conflict voort te laten slepen met behulp van propaganda. De meeste berichten die uit Oekraïne komen, worden binnen 24 tot 48 uur gedebunkt. Het zijn leugens, zei hij.

Varney vroeg Macgregor of hij denkt dat Zelenski door zijn bevolking kan worden gezien als een ‘held’. “Nee, dat denk ik niet,” lachte hij. “Er is niets heldhaftigs aan die man.”

3.8 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nehemia
Nehemia
1 jaar geleden

Zelesnky is een komiek, maar de Russen die in Oekraïne leven lachen al heel lang niet meer.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden

Een kolonel met gezond verstand. meer valt er niet te zeggen

André
André
1 jaar geleden

Deze man is net als Rutte een goed acteur en heeft ook zijn ziel verkocht aan WEF. Kijk hoe hij net als Hugo de Jonge geniet van zijn machtspositie. De bevolking kotste hem al uit voor deze oorlog en dit is zijn wraak. Poutin is ook geen lieverdje, maar trap er niet in!!!

gerda tamis
gerda tamis
1 jaar geleden

vind het zo lekker dat ik het nu op fb kan delen.de waarheid moet verteld worden

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x