Homepagina » Buitenland » Nobelprijswinnaar: ‘Einde corona-pandemie nabij, meeste mensen immuun’
pandemie

Nobelprijswinnaar: ‘Einde corona-pandemie nabij, meeste mensen immuun’

De corona-pandemie is over het hoogtepunt heen en vormt voor de meeste mensen geen bedreiging. Dat heeft een Israëlische Nobelprijswinnaar gezegd.

Biofysicus Michael Levitt, die in 2013 de Nobelprijs voor Scheikunde won, voorspelde eerder dat de verspreiding van het virus in China in februari zou teruglopen.

Die voorspelling bleek te kloppen.

Einde van de pandemie nabij

In een interview met de krant Calcalist zei hij dat mensen bang zijn omdat ze elke dag horen dat er weer nieuwe gevallen bijkomen.

“Maar er raken [in China] steeds minder mensen besmet en dat betekent dat het einde van de pandemie nabij is,” zei hij.

Levitt schat dat het virus rond eind maart uit China zal zijn verdwenen.

Onmogelijk

Hij wees erop dat de modellen uitgaan van exponentiële groei, dus dat mensen die besmet zijn met het virus steeds anderen blijven besmetten.

Dat is volgens hem onmogelijk omdat je niet iedere dag nieuwe mensen ontmoet.

“Je kunt wel bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoeten in het openbaar vervoer, maar na enige tijd zullen de meeste passagiers in de trein of bus besmet of immuun zijn,” zei hij.

In Wuhan, het epicentrum van de uitbraak, liep de hele bevolking het risico besmet te raken. Uiteindelijk raakte slechts drie procent van de inwoners besmet.

Van nature immuun

Aan boord van het cruiseschip de Diamond Princess kon het virus zich heel gemakkelijk verspreiden en toch raakte slechts 20 procent van de passagiers besmet.

“Dat zijn er veel, maar tijdens een griepepidemie is het besmettingspercentage ongeveer even groot,” zei de Nobelprijswinnaar.

Op basis van deze cijfers concludeert Levitt dat de meeste mensen van nature immuun zijn.

[Jerusalem Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. HCOV-NL63 dit virus dwaalde zo,n 15 jaar gelden al rond in Nederland amper het nieuws gehaald , en werd eigenlijk als een gewone griepvariant beschouwd , die variant lijkt wel heel erg veel op Covid 19 dat kan betekenen dat we deze griep eigenlijk al lang een keer gehad hebben en de meesten dus resistent zijn .
  Mensen we worden afgeleid er is zo veel meer aan de hand nu , is dit de aanleiding naar iets nog groters ?

  Kijk eens op Youtube naar het filmpje ,,, The 5G Virus & Fear Based Programming ,,, ze zijn veel verder dan de meesten denken bah !!

  49 likes
 2. Is het niet wonderbaarlijk hoe alle virussen en ziekten van de afgelopen 100 jaar er ineens niet meer zijn, als sneeuw voor de zon verdwenen, en een gemuteerde verkoudheidsvirus ineens iedereen ziek maakt en mensen doodt? DAT is het beeld dat ons wordt voorgeschoteld. Ze tellen alleen maar mensen die ziek zijn en mensen die zijn overleden en verspreiden de angst met corona berichten zodat mensen wel zo gaan denken zoals ik hier zeg. Elke dag sterven echter mensen vanwege 1001 redenen maar er worden elke dag ook weer kinderen geboren. Het corona virus wordt gebracht als een soort ‘einde van alle leven virus’ waartegen draconische maatregelen worden genomen die niets anders betekenen dat het beperken van de vrije beweging van het volk.

  24 likes
  • Dat er één of meerdere Corona virussen rondwaren lijkt me wel zeer waarschijnlijk. Gezonde mensen kunnen dit virus wel hebben, ondanks dat (velen? weten we nog niet) ziek worden. En dan betekent het goed uitzieken (voor zover mij nu feitelijk bekend 1 tot 3 weken) en dan hoop je maar immuun te zijn de komende jaren, zoals bij vele andere virussen het geval is.

   Dus bagatelliseren doe ik dit virus niet. Maar uiteindelijk is de enige oplossing dat genoeg mensen anti stoffen tegen het virus hebben opgebouwd. Tot die tijd is het verstandig voor mensen met een zwakke gezondheid om zoveel mogelijk binnen te blijven.

   9 likes
 3. Heerlijk, eindelijk een reactie waar je wat mee kunt en wat ook volledig lijkt te kloppen met de werkelijkheid. En met die werkelijkheid bedoel ik niet de hysterie op (social)media… Tjonge jonge.

  23 likes
 4. Juist er is iets groters aan de hand

  youtube —> Fall Cabal

  19 likes
 5. En dan heb je nog genoeg mensen die het virus onder de leden hebben gehad, maar het niet eens echt gemerkt hebben en een groep mensen (waaronder 2 bekenden van mij) die wel goed ziek zijn geworden, maar gewoon thuis hebben uitgeziekt.

  Daar hoef je geen beroep voor te doen op de gezondheidszorg (Heeft trouwens toch geen zin, tenzij je aan de beademing zou moeten, dan zou het wellicht zin kunnen hebben).

  Bovenstaande groep mensen komt niet in de statistieken voor en zijn zeer relevant.

  18 likes
  • @René. Daarbij kan ook niet met zekerheid gezegd worden of het werkelijk het corona virus is geweest waardoor die mensen ziek zijn geweest. Er zijn ook nog steeds andere virussen zoals de griep. Als je de symptomen van verschillende virussen naast elkaar legt dan hebben ze vaak overeenkomstige lichamelijke effecten. Probeer dan maar eens precies te zeggen welk virus je hebt. De griep is duidelijk want dat kennen we allemaal. Als het corona virus dan een verkoudheidsvirus blijkt te zijn volgens veel artikelen dan stelt dat dus niets voor ten opzichte van de griep.

   6 likes
   • Nou Rob, mijn twee kennissen, die normaal gesproken goed gezond zijn, hebben nu toch wel écht een ‘zware soort van griep’ te pakken met een stevige luchtweg infectie. Allebei hebben ze zich nog nooit zo belabberd gevoeld.

    De ene is al redelijk hersteld de ander moet nog in die fase komen en duurt langer dan we verwacht hadden. Aan “De Zorg” heb je niets, die zeggen gewoonweg dat je moet uitzieken tenzij je hele hoog koorts hebt en vrijwel niet meer kan ademen.
    Zorgpremie betalen wil ik in de toekomst zeker niet meer, schijnveiligheid ten top. We regelen het zelf wel!

    7 likes
    • @René. Ik geloof wel dat zo’n zware griep bestaat maar niet dat het corona virus daar de oorzaak van is, zoals ze het voor (willen) doen komen met al die angstzaaierij. Echte griep kan inderdaad flink aanslaan. En ja, die zogenaamde zorgverzekering lijkt ook steeds meer geldklopperij. Beterschap voor je kennissen.

     4 likes
   • Wat dachten jullie dat er uit de lucht komt vallen? Geen gezonde maaltijden.

    2 likes
 6. “Alleen types als de leden van Kick out Zwarte Piet zijn helaas niet immuun” zei de bekende professor….

  6 likes
 7. Jij snapt in welke ECHTE wereld we leven,Marit.

  4 likes
 8. https://www.indigorevolution.nl/kiezen-voor-het-innerlijke-pad-de-indigo-revolution-wegwijzer/ is mijn tip om wakker te blijven en het grotere plaatje te zien en het innerlijke werk te doen.

  3 likes
 9. Was bedoeld om Aliens (mochten die er zijn) uit te schakelen? Of wilden Aliens (mochten die er zijn) de mensen uitschakelen?

  2 likes
 10. Biofysicus Michael Levitt, die in 2013 de Nobelprijs voor Scheikunde won, voorspelde eerder dat de verspreiding van het virus in China in februari zou teruglopen.

  Ja, maar als de Lockdown wordt opgeheven zal de verspreiding wel weer doorgaan. Maar in welke mate? God only knows..

  2 likes
 11. Deze coronahysterie is enkel en alleen bedoeld om meer vrijheden af te pakken, de bevolking in een houdgreep te houden en ons weer een pak armer te maken, de elite heeft dit georchestreerd en zal er nog veel meer orchestreren in de toekomst. We zijn met teveel en ze willen hun rijkelijke leventje veiligstellen voor in de toekomst, op de kap en miserie van de slavenbevolking…

  1 likes
  • Dan hoeven ze het volk niet niet uit te dunnen op een geweldadige manier toch , er bestaan andere oplossingen , bv mensen aan het verstand brengen minder/ geen kinderen te krijgen .

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...

spray

Eerste spray goedgekeurd die het coronavirus in 2 MINUTEN doodt

Het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap EPA heeft een desinfecterende ...