Het Complot

10 verlaten, mysterieuze of topgeheime plekken die je nooit zult bezoeken

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn een aantal mysterieuze, verlaten, tropische of topgeheim plekken op aarde waar in de meeste gevallen niemand wordt toegelaten. We hebben er 10 voor je op een rij gezet.

Poveglia

Poveglia is een klein Italiaans eiland dat volgens sommige verhalen een spookeiland is. In de Romeinse tijd was het dé plek waar mensen die de pest hadden naartoe werden verscheept om te sterven. Later stond er een ziekenhuis waar gruwelijke experimenten werden gedaan op patiënten. De geesten van de naar schatting 160.000 mensen die er stierven, spoken er volgens de vertellingen nog altijd rond.

Het ‘grootste spookeiland van de wereld’ wordt nu op een veiling te koop aangeboden. Op het spookeiland in de wateren bij Venetië zijn toeristen niet welkom. Slechts een enkele keer wordt het eiland nog betreden of varen mensen met een boot dicht langs de kust.

Herenclub White’s in Londen

Dit is misschien wel de meest exclusieve sociëteit ter wereld. Alleen mannen zijn lid van deze club. Onder de huidige leden vinden we onder meer prins Charles en prins William. De Britse minister-president David Cameron was tot 2008 lid van dit elitaire gezelschap.

10 verlaten, mysterieuze of topgeheime plekken die je nooit zult bezoeken

Noord Sentinel Eiland, Andaman-eilanden

Op de Andaman-eilanden van India woont een stam die overwegend agressief reageert op buitenstaanders en het meeste contact weigert. Het gaat om een groep van ongeveer 250 Sentinelezen van Noord Sentinel Eiland. Ze verjagen alle bezoekers – van journalisten tot reddingshelikopters – met pijl en boog. Recentelijk is de stam minder schuw geworden, voornamelijk vanwege de honger.

Surtsey

Surtsey is een vulkanisch eiland voor de zuidkust van IJsland. Het is ontstaan door een uitbarsting die duurde van 17 november 1963 tot 5 juni 1967. Gedurende zijn ontstaan werd het eiland intensief bestudeerd door vulkanologen en vervolgens raakten biologen zeer geïnteresseerd in de kolonisatie van het aanvankelijk kale, warme en nieuwe eiland door planten en dieren. Het eiland is verboden gebied voor het publiek.

Vaticaans Geheim Archief, Italië

Het Vaticaans Geheim Archief is de centrale bewaarplaats van alle akten uitgevaardigd door de Heilige Stoel. Het grootste deel van het archief wordt bewaard in een betonnen kubus die de bunker wordt genoemd. In totaal wordt er nu zo’n 85 kilometer aan archiefstukken bewaard.

Van 1612 tot de late 19e eeuw bleef het archief gesloten voor buitenstaanders, wat tot gevolg had dat er werd gespeculeerd over de geheimen die er misschien verborgen lagen. Per jaar worden 1000 onderzoekers toegelaten tot deze ultrageheime bibliotheek.

Het archief bevat onder andere het Dictatus papae, het stuk met de claims voor de pauselijke macht van paus Gregorius VII, het verzoek van Hendrik VIII om zijn huwelijk te ontbinden en brieven van Michelangelo.

Bohemian Grove

Er is een herenclub uit San Francisco die iedere zomer samenkomt op het supergeheime kampeerterrein Bohemian Grove in Californië. Twee weken lang praten politieke en zakelijke kopstukken – van presidenten tot krantenmagnaten – met elkaar over verschillende onderwerpen. Naar verluidt worden er vreemde rituelen gedaan. Ongenode gasten worden gearresteerd.

10 verlaten, mysterieuze of topgeheime plekken die je nooit zult bezoeken

Area 51, Nevada

Area 51 is een topgeheim onderdeel van de Edwards Air Force Base in de woestijn bij Las Vegas, en niemand weet precies wat er gebeurt. We weten wel dat de CIA erbij betrokken is en dat het bestaan van Area 51 in juli vorig jaar officieel is toegegeven.

De basis is hermetisch afgesloten en wordt vaak genoemd als locatie waar de Amerikaanse overheid buitenaardse intelligente wezens of UFO’s verborgen zou houden. Bekend is dat Area 51 een testgebied is geweest voor pas ontwikkelde spionagevliegtuigen.

Mount Weather Emergency Operations Center, Virginia

Dit is het hoofdkwartier van het Amerikaanse bureau voor rampenbestrijding (FEMA). Op 11 september 2001 werden Dick Cheney en vele congresleden per helikopter naar het centrum overgebracht. Het complex wordt streng beveiligd.

Spionagemuseum van Jiangsu

In dit Chinese museum wordt spionageapparatuur tentoongesteld, waaronder kleine camera’s, microfoons die zijn verstopt in rekenmachines en pistolen die eruitzien als lippenstift. Chinezen mogen het museum bezoeken, maar buitenlanders zijn niet welkom. Het maken van foto’s is er verboden.

Aldwych, Londen

In de twee wereldoorlogen werden ongebruikte delen van dit voormalige metrostation gebruikt om waardevolle kunst veilig op te slaan voor bombardementen. In 1994 ging men over tot de sluiting van het station in de City of Westminster. Er worden nauwelijks rondleidingen gegeven, maar het station is wel regelmatig gebruikt als filmlocatie.

10 verlaten, mysterieuze of topgeheime plekken die je nooit zult bezoeken

[News.com.au]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

’t Catshuis in Den Haag is ook zo’n locatie en welke ondoordringbaar is voor iedereen, dit vanwege zijn gesloten beleid en is er van democratie geen spraken.

barsoomx
barsoomx
8 jaren geleden

De psyche van een vrouw is voor alle mannen ter wereld uit elke tijd
de meest getrachte plek om te begrijpen.
Blijft ongrijpbaar..

Rohan
Rohan
8 jaren geleden

Wat dacht je van de Noord- & Zuidpool die op bepaalde gebieden na no-go zones zijn en zwaar bewaakt worden door marinevloten van verschillende landen (Hollow/inner earth theory?) evenals de stargate bij Jemen (Gulf of Aden).. onder het mom dat er ‘piraterij’ zou zijn..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x