Buitenland

Terwijl wij ‘een stukje armer worden’, koopt de Nederlandse regering voor 1,2 miljard euro aan raketten

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

D66-minister Kaag kondigde onlangs aan dat Nederland een verklaring zal onderschrijven dat de eurolanden terughoudend zullen zijn met het financieel steunen van hun burgers en bedrijven nu de inflatie maar niet afneemt.

“We moeten beseffen dat we collectief een stukje armer zullen worden,” zei Kaag. “Het continu willen of kunnen compenseren is gewoon niet mogelijk, is financieel niet houdbaar.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De inflatie zullen we moeten slikken. Geld voor zorgverleners en ic-plekken is er niet. Diverse ziekenhuizen dreigen in de problemen te komen door de sterk gestegen kosten.

Goedgekeurd

Ondertussen leent de minister Oekraïne wel 200 miljoen euro via het Internationaal Monetair Fonds. Daarnaast heeft Nederland ruim 90 miljoen euro gereserveerd voor Oeganda, ondanks uiterst gewelddadige verkiezingen in dat land. Daarbij werden door Nederland gefinancierde pick-uptrucks ingezet om bijeenkomsten van de oppositie uit elkaar te jagen.

Deze uitgaven vallen in het niet bij een defensie-investering die de Nederlandse regering wil doen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een mogelijke verkoop van Patriot-raketten van het type GEM-T aan de Nederlandse regering goedgekeurd. De geschatte kostprijs van de raketten is omgerekend 1,2 miljard euro.

96 raketten

Nederland heeft volgens het ministerie 96 raketten besteld. De verkoop zal ons land ‘beter in staat stellen om huidige en toekomstige bedreigingen het hoofd te bieden’, aldus het Amerikaanse ministerie. Daarnaast ‘vergroot de verkoop de defensieve capaciteiten van het Nederlandse leger’.

De raketten worden geproduceerd door de Amerikaanse wapengigant Raytheon.

Toen D66-defensieminister Kajsa Ollongren het Pentagon op 13 juli bezocht, bedankte haar Amerikaanse evenknie Lloyd Austin haar voor het leveren van zware wapens, waaronder artillerie, aan Oekraïne.

4.9 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

Als je ’n land sloopt moet je het wel goed doen! Tis al gesloopt.

co van der vliet
co van der vliet
1 jaar geleden

ook is er geld om boeren uit tekopen, problemen creatie is hun vak, armoede zaaien hun doel

Ron d'Hondt
Ron d'Hondt
1 jaar geleden

Stel het Swabinet onder curatele

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Emigreren👉 wordt n mogelijkheid🤔, wat n waanzin😠

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x