Homepagina » Buitenland » ‘Noodhulp’ Griekenland verdween in zakken van de Griekse miljardairsvriendjes van Barroso
'Noodhulp' Griekenland verdween in de zakken van de Griekse miljardairsvriendjes van Barroso

‘Noodhulp’ Griekenland verdween in zakken van de Griekse miljardairsvriendjes van Barroso

Met het belastinggeld dat we voor Griekenland in het Europese noodfonds hebben gestopt, hebben we een Griekse, belastingontwijkende miljardairsfamilie nog eens 281 miljoen euro rijker gemaakt. En deze familie is, hoe verrassend toch weer, goede vriendjes met voormalig EC-voorzitter Barroso.

Spiros Latsis is de zoon van Yannis Latsis, die zich op een Grieks vrachtschip opwerkte tot kapitein. Hij bouwde een zakenimperium op dat alleen door de legendarische Onassis wordt overtroffen. De Grieken hebben, gemeten naar vrachtcapaciteit, 16 procent van de internationale koopvaardijvloot in handen. Ze bezitten daarmee de grootste vloot ter wereld.

Van alle miljarden die de Griekse miljardairsfamilies met aandelen in de rederij verdienen, vloeit bijna geen cent naar de staat. Er wordt namelijk geen belasting geheven op de Griekse haven. Zelfs vandaag durft de regering die traditie niet te doorbreken.

Subsidie

Yannis breidde zijn belangen in de jaren zestig uit naar olie en het bankwezen. Hij kocht een jacht van 122 meter. Samen met de Saoedi’s koopt hij een groot belang in het oliebedrijf Hellenic Petroleum, dat onder meer de luchthaven van Athene van olie voorziet. De Saoedi’s komen geregeld op zijn jacht, net als de Amerikaanse oud-president George W. Bush. De luchthaven is trouwens gebouwd door Lambda Development, weer een ander bedrijf waar Latsis een belang in heeft.

Om fiscale redenen is een gedeelte van Lambda in Nederland gevestigd. Lambda kreeg Europese subsidie voor het bouwen van de luchthaven. Dat gebeurde via structuurfondsen die in Griekenland exclusief gegund waren aan de Griekse Eurobank, voor een groot deel in handen van de Latsis-groep.

Miljardensteun

In 2003 komt Yannis te overlijden en neemt zijn zoon Spiros het stokje over. Die leerde tijdens zijn opleiding José Manuel Barroso kennen. De politieke carrière van Barroso eindigt via het Portugese premierschap bij de zetel van de voorzitter van de Europese Commissie (EC).

In juni 2004 wordt Barroso voorzitter van de Europese Commissie. Twee maanden later wordt hij uitgenodigd op het jacht van de familie Latsis. Barroso en Spiros trekken samen de zwembroek aan op het dek van misschien wel het meest luxueuze jacht ter wereld.

Een maand later keurt de EC 10,3 miljoen euro subsidie aan het vrachtbedrijf van Latsis goed. Omdat dat bedrijf geen belasting betaalt, zal de Europese belastingbetaler er daarom niets van terugzien. En in 2010 geeft de Europese Unie vier miljard euro steun aan de Eurobank, de bank van Latsis die zichzelf in de problemen had gebracht.

[925]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
5 jaren geleden

Soortgelijke handelingen vinden ook hier in Nederland plaats de belastingdienst heeft ook hier afspraken met de grote bedrijven of het op een grote luxe jacht plaats vind weet ik niet, zelf werk ik bij een van de grootste dienstverlenende bedrijven in Nederland heb in het verleden eens een keer een schrijven voorbij zien gaan over afspraken met de belastingdienst het zou voor ons werknemers voordelig zijn.
Vond dat merkwaardig en opvallend lijkt wel of er onderscheid gemaakt wordt in bedrijfsvolumes, terwijl lijkt mij voor ieder bedrijf dezelfde regels zouden moeten gelden.
Meen mij te herinneren dat recentelijk de belastingdienst in opspraak is gekomen bij een soortgelijk geval, dacht bij Post.nl

Vandaar dat ondernemingen groot/rijk, groter/rijker worden en daarmee met gewone ondernemers/mensen asociale predators schept welke later sleutelposities innemen en dit soort zaken als legaal zien hier in ons schijnheilig land, het is niet voor niets dat in dit kleine kikkerland onbekende mensen als Dijsselbloem Timmermans etc de hemel in word geprezen middels een voorafgaand mediaoffensief en daarna als wonderkinderen belangrijke functies krijgen toebedeeld.

Ons land is een van de belangrijkste makers en oprichters van de EU en van meet af aan vaag in het verantwoorden, elk corrupt EU land is een afspiegeling van zijn schepper.

Pascal
Pascal
5 jaren geleden

Daar sta ik geheel niet van te kijken maar aangezien miljardairs leden van die geheime genootschappen zijn en Barroso ook Vrijmetselaar is is dat eigenlijk een schop tegen de schenen van zijn geheime collega’s. Deze wereld moet gaan vallen dus is alles zo geplant om naar een nieuwe wereld te gaan die geheel geldloos zal worden.

Ik denk dat iedereen dat toch moet gaan inzien.

rik
rik
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Dream on de komende honderd jaar 🙂 Als jouw dat helpt, no problem.

Pascal
Pascal
Reactie op  rik
5 jaren geleden

@rik

Beste Rik, Je leeft in een geheel gemaakte wereld die ten einde MOET komen dus ik doorzie het en dus laat ik het dromen aan jou en andere over die nog geheel in die manipulatieve wereld geloven.

Hoeks
Hoeks
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

Ik hoor weer veel mensen over dat de wereld ten einde moet komen in september zou er een komeet in slaan een hoop bangmakerij naar mijn mening. Mijn mening is dat mensen die een beetje wakker zijn hun ervaringen en meningen moeten delen met andere. Logisch nadenken ontbreekt echt in deze wereld. En de wereld begint bij jou. Iedereen loopt maarte er roepen dat de een nieuwe WERELD ORDE onzin. Als mensen niet bij zich zelf na gaan. Dan komen ze een er als het goed is achter dat een aantal punten op hun agenda nog lang niet zo gek zijn

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Hoeks
5 jaren geleden

LS…

Hoeks jongen, maak ons blij met die goede ideeën. En als je nu ook nog Nederlands leert schrijven, kan het niet stuk !

huisheks
huisheks
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

We leven met zn allen in een mega hologram. Alles wat je hoeft te doen is eruit te stappen.
Maja, dat is wel heeeeeeeeeeeeel erg veeeeeel gevraagd van mensen die hun luxe zo liefhebben……….. hahaha wake up people!

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  Pascal
5 jaren geleden

https://www.youtube.com/watch?v=wAHv3UnXvmM

hij is in ieder geval een communist..

j.c
j.c
5 jaren geleden

Er is ook minimaal een Nederlandse bank gered door de noodsteun aan Griekenland, ben benieuwd welke bank dat was ?
De noodsteun is direct naar de banken gegaan de zelfde banken die Griekenland in de problemen gebrachten!
Nu word de Griekse bevolking onderdruk gezet en verantwoordelijk gehouden voor iets waar deze mensen niks aan hebben kunnen doen.
Verder hebben ze geen noodsteun ontvangen alleen de bankiers !

Sola
Sola
5 jaren geleden

Hoe dan ook, alles is (zoals altijd) naar de grote hoop gegaan. Rijken steeds rijker, armen steeds armer, is het ooit anders geweest dan? En komen ze hier nu pas achter omdat Griekenland mogelijk uit de EU wil stappen? Even voor de duidelijkheid: het zijn retorische vragen en sarcastisch bedoeld :).

Mammon
Mammon
5 jaren geleden

De Grieken hebben een honderdduizenden tellend Gouden Dagenraad Nazi -Leger- die
graag de Elite en de Banken in hun land een kopje kleiner maakt!
i
Kwestie van tijd voor deze middelen worden ingezet. Het is de enige manier om van de
Elite af te komen. Alleen zal de burgerbevolking bijna met de grond gelijk gemaakt moeten
zijn voor de massa tot besef komt.

En dan bedoel ik dus de echte Gouden Dagenraad Nazi’s die voor het volk klaar staan.
Niet de nep Nazi’s die gefinancierd zijn door de Elite Zionisten zelf zoals in het AZOV bataljon
in Oekraine om het “Khazaren” Rijk de veroveren.

Geloof me, de Elite gaat net zolang door tot er wereldchaos is, het nazisme wat de massa op
school leert, gaan jullie nog hard nodig hebben….

de Grieken
de Grieken
Reactie op  Mammon
5 jaren geleden

leve de oude Grieken!!!!!

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
Buddy
Buddy
5 jaren geleden

Geeft eens te meer duidelijkheid waar de EU voor staat, een zelfbedacht spektakel met de intentie zoveel mogelijk geld uit te zuigen en eigen zakken te vullen, alleen al die machtsarrogante kop van Barroso zegt al genoeg, verkeerde ogen, duidelijke lichaamstaal, gewoon een witte-boorden crimineel met de wet aan zijn kant…

Uiteindelijk zal het recht toch zegevieren..!!

j.c
j.c
Reactie op  Buddy
5 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat de eu en de euro er moesten komen omdat zo de soevereiniteit van de Nederlandse staat verlegd word naar Brussel,
dit betekend dat de geld creatie nu centraal geregeld word en dat Nederland daar niet meer aansprakelijk voor gehouden kan worden!

segers
segers
5 jaren geleden

prachtig beeld van de huidige politiek en waarom mensen in armoede geraken.

Tijd voor revolutie en evolutie weg van de eu en naar eerlijke systemen. Die ook het misbruik van de mensen zelf aan de oppervlakte brengen

Marcel
Marcel
5 jaren geleden

Wat mij wel opvalt is dat er voor de gewone man geen mogelijkheid is om een ingang te vinden bij de belastingdienst wanneer je een deal met ze wilt sluiten, maar dat dit voor de grote bedrijven geen enkel probleem is, het lijkt alsof de bedrijven een soort belastingbutler krijgt toegewezen die doet wat deze grote coöperaties zeggen wat ze moeten doen. Zo geldt het met alles wat aan de overheid toebehoort, kijk naar de UWV, probeer daar maar eens iemand te spreken te krijgen die verantwoordelijk is voor het hele proces.

x

Check Also

koning

Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

coronacrisis

Eerste bewijs dat vaccinmakers coronacrisis misbruiken voor winst: ‘Ze willen ons niet redden’

Lobbywaakhond Corporate Europe Observatory (CEO) kon e-mails ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x