Buitenland

Wij zijn één! Noord-Korea verbaast met krachtige oproep tot doorbraak in eenwording

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In een zeldzame verklaring heeft Noord-Korea alle Koreanen opgeroepen om een doorbraak te forceren om tot eenwording van de twee Korea’s te komen zonder de hulp van andere landen.

In de verklaring zegt Pyongyang dat alle Koreanen ‘contacten, reizen en samenwerking tussen Noord- en Zuid-Korea’ moeten promoten.

De verklaring is volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau opgesteld naar aanleiding van een bijeenkomst van de regering en politieke partijen.

Vreedzaam klimaat

Koreanen moeten een energieke poging doen om de militaire spanning te verminderen en een vreedzaam klimaat te scheppen op het schiereiland, klinkt het.

Militaire spanning is een fundamenteel obstakel voor de verbetering van de relatie tussen de twee Korea’s en staat hereniging in de weg, gaat de verklaring verder.

De militaire oefeningen van buitenlandse krachten dragen niet bij aan de totstandkoming van een goede relatie tussen noord en zuid, zegt Noord-Korea.

Gezamenlijk hockeyteam

Het persbureau vermeldt ook dat de verklaring de nieuwjaarsboodschap van leider Kimg Jong-un ondersteunt, waarin hij over hereniging sprak.

Vorige week verbaasden de twee Korea’s vriend en vijand door aan te kondigen dat ze een gezamenlijk hockeyteam zouden afvaardigen voor de winterspelen.

Beide Korea’s zullen onder één gezamenlijke vlag deelnemen aan de openingsceremonie van de Winterspelen. Daarnaast laten ze één vrouwen-hockeyteam deelnemen.

Dooi

“Wij zijn één!” riepen de ijshockeysters van de twee landen in koor. De Noord-Koreaanse speelsters kregen bloemen van de ijshockeysters uit Zuid-Korea.

De Olympische Winterspelen die eraan komen hebben voor een dooi gezorgd in de relatie tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen zijn voor het eerst sinds lange tijd weer om tafel gaan zitten.

Dit leidde er onder meer toe dat de twee landen weer de beschikking hebben over een militaire hotline.

Foto: KCNA

[Independent]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Huh ???? Eenwording en vrede en ook nog zonder bemoeienis van Amerika ? Dat gaan ze niet pikken ! Dat betekent geen vinger in de pap, geen claims, geen regiem-change doch totale onafhankelijkheid in vrede . Hier moet of een adder onder het gras liggen of de verassing komt op een later moment, maar dit zou veel te mooi zijn naar de zin van de satanisten. Of Noord Korea moet in het geniep al die tijd al een vazal-staat van Amerika geweest zijn om de wereld doelbewust angst aan te jagen.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
Johan
Johan
5 jaren geleden

Vrijheid van reizen, iedereen heeft vrijheid van reizen behalve de doorsnee Noord Koreaan!

Peter
Peter
5 jaren geleden

Leuke PR stunt van NK! Zolang je niet vrij mag reizen, filmen en fotograferen in NK blijft het een keiharde dictatuur.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x