Binnenland

Komt er toch een Build Back Better-debat? Meer dan 40.000 handtekeningen voor burgerinitiatief

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen week vroeg Forum voor Democratie een debat aan over de Grote Reset en Build Back Better. “Wij waarschuwen al maanden hiervoor. De wereldleiders, het World Economic Forum, Klaus Schwab, de Europese Unie; ze hebben het over Build Back Better, een Nieuwe Wereldorde, een nieuwe manier waarop de wereld georganiseerd is. Dat noemen ze de Grote Reset,” zei FVD-voorman Thierry Baudet.

Ook onze koning en premier Rutte verwezen in videoboodschappen voor de VN naar de noodzaak van Build Back Better. Wat bedoelen ze daarmee? En waarom is deze slogan nooit onderdeel geweest van het publieke debat in Nederland?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Het is toch gelukt

Kamerlid Freek Jansen (FVD) wees erop dat de Grote Reset tot heden werd afgedaan als een complottheorie. “Wij vinden dat hier een groot debat over moet komen. Want ook bewindslieden zijn lid, of hebben een rol, of hebben betrokkenheid bij het World Economic Forum. Dat geldt ook voor sommige Kamerleden,” aldus Jansen. De partij kreeg in de Kamer geen steun voor het verzoek.

Eerder was al een burgerinitiatief gelanceerd voor een Build Back Better-debat. Voor een burgerinitiatief zijn minimaal 40.000 ondertekeningen nodig. Dat leek een lastige opgave, maar het is toch gelukt. Even na het middaguur waren de benodigde 40.000 handtekeningen binnen. En dat is genoeg om het in de Tweede Kamer te bespreken.

build back better
Beeld: Screenshot Twitter
Een debat hierover is meer dan nodig

“Een debat hierover in de Tweede Kamer is meer dan nodig want onze volksvertegenwoordigers zijn uitsluitend verantwoording schuldig aan ons, de soevereine Nederlandse bevolking, en niet aan allerlei internationale organisaties, globalistische instellingen en multinationals. Daarom eisen we dat de Tweede Kamer een duidelijk antwoord afdwingt van de regering,” aldus de initiatiefnemers.

Oud-Kamerlid Henk Krol, die vlak voor de verkiezingen een Build Back Better-debat aanvroeg, zag gisteren tot zijn vreugde dat het eigenlijk niet meer mis kon gaan:

build back better
Beeld: Screenshot Twitter
4.7 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erik
Erik
3 jaren geleden

Natuurlijk niet…
Wishfull thinking
Geen woorden maar daden.
Simpel…..

jolien
jolien
3 jaren geleden

hun spelletje moet eens keer ophouden deze zieke geesten wef die allemaal moordernaars zijn.

Annette
Annette
3 jaren geleden

Mooi zo! Dat debat MOET er komen. Dat stiekeme gedoe moet nou maar eens afgelopen zijn. Wij worden al tijden als complotdenkers gedemoniseerd, maar het ergste is nog dat Klaus Schwab van het World Economic Forum er nooit een geheim van heeft gemaakt. Jullie kennen de slogan wel: You will own nothing and will be happy. Nou, misschien als je na 5 of 6 spuiten niet meer zelfstandig kan denken…. dan zou dat mogelijk kunnen zijn. Maar IK pas in ieder geval voor de eer.
Trouwens, de eer voor dit aanvragen van het debat komt in eerste instantie van Henk Krol: hulde! Daarnaast natuurlijk Thierry en niet te vergeten het Burgercomité.eu. Ik ben er trouwens trots op dat ik ook één van die 40.000 ben. Je ziet dat echt iedere stem telt.
Of een debat ook maar iets uithaalt met dat zootje nietsnutten (althans voor het grootste deel) in de Tweede Kamer… dat zullen wij moeten afwachten. De meesten lopen slaafs achter het demissionaire kabinet aan. Er is maar weinig tegenstand… helaas.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Debat of niet, Build Back Better was al voor de verkiezingen bekend, ondanks dat dit waarschijnlijk niet in partijprogramma’s is opgenomen (voor of tegen) had dit bij het volk bekend moeten zijn, welke partijen voor zijn.
Rutte heeft zich vóór de verkiezingen positief uitgelaten over Build Back Better. Men kan op de klompen aanvoelen welke partijen nog meer voor zijn.
Laat het volk weer massaal op die partijen hebben gestemd met een percentage van rond de 80%.
Dus het volk wil eerst ten onder gaan om vervolgens met opgestropen mouwen alles opnieuw op te bouwen.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x