Universum

VIDEO: Vrouw uit Florida legt mysterieuze ‘planeet’ vast bij de zon

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het internet is in rep en roer: een vrouw uit Florida wist niet wat ze zag toen ze een mysterieuze ‘planeet’ aan de hemel spotte. Melissa Huffman plaatste een video op YouTube waarin tegen zonsondergang een grote lichtbol is te zien bij de zon.

Volgens Huffman gaat het duidelijk om een planeet. Ze zegt dat het waarschijnlijk niet Mercurius of Venus is. Elders in de lucht is de maan te zien. “Wil iemand me vertellen wat dit is? Alvast bedankt,” zegt Huffman in de video.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Nibiru

Onder het filmpje, dat inmiddels meer dan een half miljoen keer is bekeken, schreef ze dat het mogelijk Nibiru was, een planetair object dat werd beschreven door de Amerikaanse schrijver Zecharia Sitchin. Volgens wetenschappers is er geen bewijs voor het bestaan van Nibiru.

In zijn boek ‘De twaalfde planeet’ beschrijft Sitchin hoe Anunnaki, buitenaardse wezens afkomstig van de planeet Nibiru, de Soemerische beschaving in Mesopotamië hebben opgebouwd. Hij zei dat deze twaalfde planeet zich in een uitgerekte elliptische baan achter Neptunus bevindt.

Complotdenkers speculeerden dat deze mysterieuze planeet is teruggekeerd in ons zonnestelsel. “Het is zeker Nibiru. Onze makers komen eraan,” zei iemand in een reactie op de video.

Bijzon

Verschillende Reddit-gebruikers suggereerden echter dat het object waarschijnlijk een bijzon of parhelium is, een reflectie van de zon in de wolken.

Inwoners van Mongolië maakten in januari foto’s en filmpjes van een soortgelijk fenomeen, toen er aan beide zijden van de zon een bijzon verscheen en er even drie zonnen aan de hemel leken te staan.

[MailOnline, UPI]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x