Homepagina » Universum » VIDEO: Vrouw uit Florida legt mysterieuze ‘planeet’ vast bij de zon
VIDEO: Vrouw uit Florida legt mysterieuze 'planeet' vast bij de zon

VIDEO: Vrouw uit Florida legt mysterieuze ‘planeet’ vast bij de zon

Het internet is in rep en roer: een vrouw uit Florida wist niet wat ze zag toen ze een mysterieuze ‘planeet’ aan de hemel spotte. Melissa Huffman plaatste een video op YouTube waarin tegen zonsondergang een grote lichtbol is te zien bij de zon.

Volgens Huffman gaat het duidelijk om een planeet. Ze zegt dat het waarschijnlijk niet Mercurius of Venus is. Elders in de lucht is de maan te zien. “Wil iemand me vertellen wat dit is? Alvast bedankt,” zegt Huffman in de video.

Nibiru

Onder het filmpje, dat inmiddels meer dan een half miljoen keer is bekeken, schreef ze dat het mogelijk Nibiru was, een planetair object dat werd beschreven door de Amerikaanse schrijver Zecharia Sitchin. Volgens wetenschappers is er geen bewijs voor het bestaan van Nibiru.

In zijn boek ‘De twaalfde planeet’ beschrijft Sitchin hoe Anunnaki, buitenaardse wezens afkomstig van de planeet Nibiru, de Soemerische beschaving in Mesopotamië hebben opgebouwd. Hij zei dat deze twaalfde planeet zich in een uitgerekte elliptische baan achter Neptunus bevindt.

Complotdenkers speculeerden dat deze mysterieuze planeet is teruggekeerd in ons zonnestelsel. “Het is zeker Nibiru. Onze makers komen eraan,” zei iemand in een reactie op de video.

Bijzon

Verschillende Reddit-gebruikers suggereerden echter dat het object waarschijnlijk een bijzon of parhelium is, een reflectie van de zon in de wolken.

Inwoners van Mongolië maakten in januari foto’s en filmpjes van een soortgelijk fenomeen, toen er aan beide zijden van de zon een bijzon verscheen en er even drie zonnen aan de hemel leken te staan.

[MailOnline, UPI]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

zon

Hoe de zon vanaf eind april in 1 uur bijna alle coronavirussen doodt

Hitte-expert Arjan van Dijk van het RIVM ...

zon

Het rommelt binnen de Duitse regeringspartijen: ‘Niet CO2, maar zon stuurt klimaat!’

Een groep van critici in de Duitse ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x