Propaganda

NOS verspreidt propaganda. Zie hier de verschillen in berichtgeving over Turkije en Israël

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand berichtte de NOS dat de Arabische nieuwszender Al Jazeera niet langer welkom is in Israël.

Het kantoor in Jeruzalem van Al Jazeera wordt gesloten en kabelbedrijven wordt gevraagd de zender niet meer door te geven.

Nergens in het nieuwsbericht wordt kritiek geuit op deze vorm van censuur.

Anders

Hoe anders was de berichtgeving van de NOS over Turkije, waar volgens de publieke omroep ‘de persvrijheid al langere tijd onder druk staat’.

DutchTurks merkt op dat het vooral kranten als Özgür Gündem, die openlijk PKK-terreur verheerlijken, of aan de FETÖ-sekte verbonden mediakanalen zijn die opgeheven worden.

In het programma Nieuwsuur werd gesteld dat de kritische pers in Turkije monddood wordt gemaakt. Als een zender in Israël uit de lucht wordt gehaald, is deze slechts ‘niet meer welkom’.


Propaganda

De lezers worden op deze manier misleid, stelt DutchTurks. Context over Turkije ontbreekt volledig en we krijgen via de NOS vooral de Israëlische kant van het verhaal te horen.

De site merkt op dat oud-medewerker Janneke Monshouwer dus niet ver van de waarheid zat toen ze in een interview zei dat het nieuws van de NOS bestaat uit propaganda die pro-VS, pro-NAVO, pro-Europa, pro-Israël en anti-Rusland is.

80 procent

Uit een stelling op de site blijkt dat maar liefst 80 procent van de respondenten vindt dat de NOS géén objectief en betrouwbaar nieuws brengt.

Slechts 15 procent van de mensen is van mening dat de NOS objectief en betrouwbaar nieuws maakt. Ruim 22.000 mensen hebben gestemd.

[DutchTurks]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

Slechts 15 procent van de mensen is van mening dat de NOS objectief en betrouwbaar nieuws maakt.

En dat is nog 15% teveel. Onbegrijpelijk dat er nog iemand over is die de NOS überhaupt nog serieus kan nemen.

justin
justin
6 jaren geleden

Laten we blij zijn met die 85% die zich niets (meer) laten wijsmaken..Terzijnertijd ontwaken de overgebleven 15% vanzelf wel want het zal steeds duidelijker worden , de beerput is open en er komt gestaag vuile prut uit over eeuwenlange leugens en misleiding, eens gaan ook die ogen open.weliswaar staan ze dan wel tot hun enkels in die prut maar oke ze zijn dan wel goed wakker 🙂

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Zolang er belanghebbenden zijn, zal er altijd gekleurd nieuws zijn. Er zullen dus altijd belanghebbenden zijn! Het alternatief…. onafhankelijk nieuws? of zijn die wel degelijk ergens van afhankelijk en derhalve al dan niet gesteund door belanghebbenden?
Het is maar een vraag he, geen diagnose. Ik ben wel degelijk van mening, dat wat wij voorgeschoteld krijgen op de tv, foute boel is. Het probleem is, dat je er naar moet kijken om die conclusie te trekken. Dan weer vergelijken met ander nieuws etc.

War on Error
War on Error
6 jaren geleden

In koor met de commerciële makers van nep-nieuws.
‘If you control the minds, you control the people’.

De globalisten zagen meteen dat alternatieve media hun enige bedreiging waren.
Dus dichten ze ook daar alle gaten:

iedereen met steekhoudende kritiek op de nieuw werelddictatuur wordt monddood gemaakt;
van Facebook, YouTube, Twitter, e.d. afgegooid, antisemiet, xenofoob, witte, racist, of conservatief genoemd. (de definitie van deze, en andere begrippen, worden voortdurend voor de beoogde doelen aangepast.)
De berichten van Bits of Freedom op o.a. geensleep.net.
Elke database, router, server, telefoon, tablet, laptop en PC is nu doelwit

De Aftapwet, een trieste zaak vanuit elke optiek. Nagenoeg alle grote politieke partijen acteren gezamenlijk tegen uw welzijn. De bekende partijen acteren steeds weer tegen uw belangen in.
Het sleepnet wil dus zeggen dat grote hoeveelheden communicatie opgevangen worden, om er vervolgens doorheen te kunnen grasduinen, op zoek naar bekende of onbekende targets, steekwoorden en dergelijke. Dat kan alleen maar als er op grootschalige wijze data binnengesleept wordt – en dus ook onze gegevens.
Elke database, elke PC, elke router is vrij spel geworden voor de overheid. De overheid krijgt met de Aftapwet carte blanche en zoals we reeds geleerd hebben met Edward Snowden, toezichthoudende organen houden geen toezicht op de inlichtingendiensten. Deze wet is een vrijbrief.
Heb je in Nederland in een privémailtje kritiek op Erdogan, dan kun je op je vakantie in Turkije opgepakt worden, dankzij ónze geheime dienst
https://langleveeuropa.nl/2017/07/internet-sleepnet-geintroduceerd-door-vvd-cda-pvda-cu-sgp-50plus-en-pvv/

De taboes die worden opgeworpen zijn zo groot, de politieke correctheid zo verlammend, dat alle Bilderbergpartijen alsmede de nep-oppositie zich ‘en-bloc’ tegen het volk hebben gekeerd, voor de Orwelliaanse politiestaat.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x