Homepagina » Propaganda » NOS verzint nieuws, manipuleert berichten en doet aan statistisch downplayen. Dit kan zo niet langer
NPO betrokken bij misschien wel het grootste journalistieke schandaal van de afgelopen 50 jaar. Kijk hoe Kamerlid Bosma de staatsomroep sloopt
Foto: Luctor Wikimedia Commons

NOS verzint nieuws, manipuleert berichten en doet aan statistisch downplayen. Dit kan zo niet langer

Er bestaat geen twijfel dat de nieuwsredactie van de NOS berichten manipuleert, onwelgevallige meningen weglaat en haar voeten afveegt met de Mediawet. Tot die conclusie is journalist Arnold Karskens gekomen na 14 edities Zwartboek NOS Journaal.

Begin dit jaar deed hij aangifte tegen het bestuur van de NOS en hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff.

We beginnen weer met een rondje Trump-bashen. In het NOS Journaal van 3 juni werd gemeld dat Trump zich in een pijnlijke situatie had gemanoeuvreerd omdat hij Meghan Markle, echtgenote van Prins Harry, in een interview ‘nasty’ had genoemd.

Precies omgekeerd

In het bewuste interview spreekt Trump juist positief over Meghan. Hij zegt alleen dat hij niet weet dat zij ‘nasty’ in de betekenis van ‘boos’ op hem is.

Precies omgekeerd van wat de NOS de kijker wil doen geloven, aldus Karskens.

Burgemeester van Londen Sadiq Khan mag Trump vergelijken met een ‘fascist uit de 20e eeuw’, maar volgens de NOS zet juist Trump het bezoek ‘op scherp’ als hij Khan een ‘volslagen loser’ noemt.

Racisme

Dan het alledaags racisme van de NOS. In het Journaal van 1 juni is er aandacht voor iemand die 12 mensen heeft vermoord in Virginia Beach. De kijker moet maar raden wie de moordenaar is. De dader blijkt een zwarte man te zijn.

Op 8 november vorig jaar doodde een andere man ook precies 12 mensen. Toen ging het volgens de NOS om een ‘zwaar getatoeëerde witte man’.

Niet alleen de overheid is goed in het verdoezelen van misdaden begaan door asielzoekers. Op 8 april schrijft de NOS dat er ‘een persoon’ is aangehouden nadat er vier jongeren zijn neergestoken in Hoofddorp. Dat de daders van Syrische afkomst zijn wordt er niet bij verteld.

Statistisch downplayen

Overigens knoeit de NOS met cijfers over het percentage Syrische asielzoekers. “60.000 Syriërs vroegen tussen 2014 en 2018 om asiel. Dit is nog geen 0,01% van het totale aantal Syrische vluchtelingen in de wereld,” aldus de NOS.

Journalist Bart Schut reageert: “Dit betekent dat er of wereldwijd 600 miljoen Syrische vluchtelingen zijn of dat de NOS dit percentage te laag schat met een factor 100! Statistisch downplayen?”

Liegen met statistieken

Op 2 juni schreef de NOS dat het de ‘warmste 2 juni ooit gemeten’ was.

Jan van den Goor vroeg zich op Facebook af waarom er niet bij wordt vermeld dat het in 1947 nog warmer was in Eindhoven.

Karskens: “Of laat de NOS deze meting weg omdat het niet past in het klimaatpraatje?”

NOS verzint nieuws

Tot slot twitterde Europarlementariër en voormalig journalist Bas Belder (SGP): “NOS verzint nieuws! Heb deze middag als stemgerechtigd EP-lid in ECR-fractie me van harte uitgesproken voor toetreding FvD. Op welke ‘bronnen’ verlaat NOS zich? Als oud-journalist doet deze ‘nieuwsgaring’ me pijn aan de ogen.”

Heb jij meer voorbeelden? Stuur ze dan naar [email protected]

[The Karskens Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Het is niet allen NOS en andere Nederlandse Tv zenders, hier in België (Vlaanderen) is het al niet beter en in andere landen zal het ook al niet beter zijn…maar wat doen we er aan, wat kunnen we er aan doen…2x niks!!

  9 likes
  • Inderdaad dat is niet alleen de NOS, er zijn genoeg media inclusief Internetsites die alleen meningen plaatsen die ze welgevallig en de rest zoveel mogelijk wegpoetsen.
   Moet ik er een paar voor je noemen?

   9 likes
   • René,

    Het zou interessant dat in kaart word gebracht hoe de lijntjes binnen de EU lopen als het om de mainstream media gaat. Dankzij degelijk onderzoek van Swiss Propaganda Research (SPR) weten we dat het overgrote deel van de Amerikaanse mainstream loopt naar non profit organisaties, denktanks als de Council on Foreign Relations en de Trilaterale Commissie. Ook werd er een link gelegd met het Europese Bilderberg.

    https://swprs.org/the-american-empire-and-its-media/

    Ik heb een groot vermoedden dat dit drietal de EU mainstream ook aanspoort. Hopelijk brengt de SPR dit nog eens in de kaart. Zal een hoop verklaren. Zoals een boel uitspraken van G.W. Bush bijvoorbeeld. Of neem Tony Blair. Die sprak een dag voor de golfoorlog – nadat Bush de oorlog aan Irak had verkondigd – tot de Britse bevolking met de waarschuwing dat Saddam Hoessein met zijn massavernietigingswapens elk moment Londen kon aanvallen, dus was er geen andere keus dan met de Amerikanen mee te vechten. Zeer opmerkelijke uitspraak want men wist dat Irak niet over langeafstandsraketten beschikte. Saddam beschikte over scud raketten die een afstand konden afleggen van maximaal 600 km.

    10 likes
    • Niet alleen de mainstream is manipulatief en wil bepaalde meningen en gedachten opdringen. De alternatieve media kan er ook wat van en daar zitten ook allerlei denktanks achter en soms is het gewoonweg onbenul.

     3 likes
     • @René:

      Het grote verschil tussen de mainstream media en de alternatieven is dat de mainstream media semi overheid zijn en juist aangesteld om aan feitelijk ware berichtgeving te doen.

      Neutraal zijn dus omdat neutrale berichtgeving de basis is van democratie!! Anders kunnen we de democratie wel ten grave dragen.

      De alternatieve media corrigeren vaak wat de mainstream aan steken laten vallen en ja, onder de alternatieve media zitten ook bedriegers, maar dat neemt niet weg dat er vele zijn die nog eerlijk aan onderzoeksjournalistiek doen en dus hoognodig zijn om nog enigszins een juist beeld van de werkelijkheid te krijgen.

      2 likes
     • In de praktijk is er geen verschil tussen alternatieve en mainstream media. Allemaal mooie doelstellingen maar de praktijk is dat lobby organisaties van vele soorten het nieuws sterk beïnvloeden. En zelfs de enkele journalist die het nog probeert, wordt erdoor beïnvloed en heeft dat meestal zelf niet in de gaten.

      En welke democratie bedoel je eigenlijk? Deze? :
      https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1392215487/kiesstelsel-op-de-schop
      Laat me niet lachen!

      2 likes
   • “Moet ik er een paar voor je noemen?”

    LOL niet nodig, zowel de mainstream media en de alternative media maken zich daar schuldig aan.

    Zelf kan ik alleen maar aan raden om zich met beiden in te lezen/kijken, uiteindelijk zijn het de mensen zelf die voor zich zelf moeten uitmaken wat ze geloven al dan niet.

    1 likes
 2. De NOS is de Nederlandse equivalent van het Amerikaanse CNN. Foute boel dus.

  20 likes
 3. Ik heb de NOS aangeschreven over hun presentatie over de aanslag in Las Vegas. Zij rapporteerden dat de ramen in de hotelkamer van Paddock kapot waren. De aanwezige politie maakte juiste kenbaar dat zij geen kapotte ramen aantroffen. Een cruciale leugen.
  De NOS schreef over een schutter die vanuit de hotelkamer had geschoten, de politie vondt hier echter geen enkel bewijs voor.

  https://www.intellihub.com/timeline-of-hell-las-vegas-shooting/

  Ik heb hier inmiddels enkele journalisten over gesproken. Erkennen maar willen niet uiten…

  Blijven drukken waar het pijn doet!

  14 likes
 4. Er is en organisatie, die achter gesloten deuren vergadert en daar achter die gesloten deuren, worden de grote lijnen uitgezet, voor de Westerse wereld.
  In 1954 is de eerste vergadering geweest en ieder jaar opnieuw worden daar de koersen bepaalt.
  Zoek maar op, Wikipedia Bilderberg vergadering 2019 en de deelnemers uit de EU, zijn bepalend voor het verdere gebeuren in Nederland.

  DE NOS IS FAKE NEWES.

  7 likes
 5. Die arme Dione Stax had er natuurlijk schoon genoeg van om ons de dagelijkse leugens te moeten verkopen en heeft gedesillusioneerd haar ontslag ingediend. Hulde voor haar oprechtheid! sarc off

  6 likes
 6. De hele MSM wordt gecontroleerd door het grootkapitaal / globalisme. Wat de MSM verspreid is dat was de heersende macht wil dat mensen geloven. Daar is een algemeen bekende term voor: propaganda.

  5 likes
 7. Tja, die zijn allemaal in handen van een groter geheel en halen hun nieuws uit een hoopje.
  We worden inderdaad bewust gemanipuleerd. Ooit eens in België (vtm en vrt) een opname gestuurd uit Syrië. Deze werd gedurende een bepaalde tijd volledig genegeerd. Nooit reactie gehad. Toen voel mijn euro. Eerste vraag die in me opkwam: dus zouden we nu toch gemanipuleerd worden? Daarna eens vragen gesteld over iets wat me opviel aan de hemel.
  Nl. dat stoffen uit vliegtuigen brede wolken werden. Dus zoals de gewone contrails maar overgaan tot wit grijs wolkendek. Was duidelijk. Voor ons geen tv meer! Zelfs radio kunnen we niet meer horen als je ziet hoe ze ons proberen te doen geloven hoe slecht cbd eigenlijk wel is of dat vaccinaties goed zijn.

  Het is gewoon een verlengde van de lobbies. Worden uit dezelfde zak betaald en zijn bedoeld om ons dom te houden.

  4 likes
 8. Massaal wegzappen!

  4 likes
 9. Bas van Stapelberg

  De NOS is er nooit voor opgericht om eerlijke objectieve journalistiek te bedrijven. NOS heeft vanaf haar begin onder invloed gestaan van hun politieke bazen in Den Haag. Geloof ook niet dat er nog mensen in Nederland rondlopen die de NOS of bv ook RTL nog 1 graan serieus nemen. Geldt ook voor Duitse en overigegelijksoortige Europese zenders

  3 likes
 10. Er is geen Democratie, net zoals alle woorden met isme erachter.

  1 likes
 11. Maar zal er iets veranderen ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

onwel

Na Kamerleden nu ook NOS-nieuwslezeres onwel. Wat is er toch aan de hand?

Het zijn beelden die bij velen nog ...

nos

NOS: 38C in Siberië, warmt keihard op! Ondertussen in Siberië: ongewoon koud, sneeuw in juli

Eind vorige maand liet de NOS weten ...