Propaganda

NOS verzint nieuws, manipuleert berichten en doet aan statistisch downplayen. Dit kan zo niet langer

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er bestaat geen twijfel dat de nieuwsredactie van de NOS berichten manipuleert, onwelgevallige meningen weglaat en haar voeten afveegt met de Mediawet. Tot die conclusie is journalist Arnold Karskens gekomen na 14 edities Zwartboek NOS Journaal.

Begin dit jaar deed hij aangifte tegen het bestuur van de NOS en hoofdredacteur van NOS Nieuws Marcel Gelauff.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

We beginnen weer met een rondje Trump-bashen. In het NOS Journaal van 3 juni werd gemeld dat Trump zich in een pijnlijke situatie had gemanoeuvreerd omdat hij Meghan Markle, echtgenote van Prins Harry, in een interview ‘nasty’ had genoemd.

Precies omgekeerd

In het bewuste interview spreekt Trump juist positief over Meghan. Hij zegt alleen dat hij niet weet dat zij ‘nasty’ in de betekenis van ‘boos’ op hem is.

Precies omgekeerd van wat de NOS de kijker wil doen geloven, aldus Karskens.

Burgemeester van Londen Sadiq Khan mag Trump vergelijken met een ‘fascist uit de 20e eeuw’, maar volgens de NOS zet juist Trump het bezoek ‘op scherp’ als hij Khan een ‘volslagen loser’ noemt.

Racisme

Dan het alledaags racisme van de NOS. In het Journaal van 1 juni is er aandacht voor iemand die 12 mensen heeft vermoord in Virginia Beach. De kijker moet maar raden wie de moordenaar is. De dader blijkt een zwarte man te zijn.

Op 8 november vorig jaar doodde een andere man ook precies 12 mensen. Toen ging het volgens de NOS om een ‘zwaar getatoeëerde witte man’.

Niet alleen de overheid is goed in het verdoezelen van misdaden begaan door asielzoekers. Op 8 april schrijft de NOS dat er ‘een persoon’ is aangehouden nadat er vier jongeren zijn neergestoken in Hoofddorp. Dat de daders van Syrische afkomst zijn wordt er niet bij verteld.

Statistisch downplayen

Overigens knoeit de NOS met cijfers over het percentage Syrische asielzoekers. “60.000 Syriërs vroegen tussen 2014 en 2018 om asiel. Dit is nog geen 0,01% van het totale aantal Syrische vluchtelingen in de wereld,” aldus de NOS.

Journalist Bart Schut reageert: “Dit betekent dat er of wereldwijd 600 miljoen Syrische vluchtelingen zijn of dat de NOS dit percentage te laag schat met een factor 100! Statistisch downplayen?”

Liegen met statistieken

Op 2 juni schreef de NOS dat het de ‘warmste 2 juni ooit gemeten’ was.

Jan van den Goor vroeg zich op Facebook af waarom er niet bij wordt vermeld dat het in 1947 nog warmer was in Eindhoven.

Karskens: “Of laat de NOS deze meting weg omdat het niet past in het klimaatpraatje?”

NOS verzint nieuws

Tot slot twitterde Europarlementariër en voormalig journalist Bas Belder (SGP): “NOS verzint nieuws! Heb deze middag als stemgerechtigd EP-lid in ECR-fractie me van harte uitgesproken voor toetreding FvD. Op welke ‘bronnen’ verlaat NOS zich? Als oud-journalist doet deze ‘nieuwsgaring’ me pijn aan de ogen.”

Heb jij meer voorbeelden? Stuur ze dan naar [email protected]

[The Karskens Times]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Philip
Philip
4 jaren geleden

Het is niet allen NOS en andere Nederlandse Tv zenders, hier in België (Vlaanderen) is het al niet beter en in andere landen zal het ook al niet beter zijn…maar wat doen we er aan, wat kunnen we er aan doen…2x niks!!

Godwint
Godwint
4 jaren geleden

Ik heb de NOS aangeschreven over hun presentatie over de aanslag in Las Vegas. Zij rapporteerden dat de ramen in de hotelkamer van Paddock kapot waren. De aanwezige politie maakte juiste kenbaar dat zij geen kapotte ramen aantroffen. Een cruciale leugen.
De NOS schreef over een schutter die vanuit de hotelkamer had geschoten, de politie vondt hier echter geen enkel bewijs voor.

https://www.intellihub.com/timeline-of-hell-las-vegas-shooting/

Ik heb hier inmiddels enkele journalisten over gesproken. Erkennen maar willen niet uiten…

Blijven drukken waar het pijn doet!

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

De NOS is de Nederlandse equivalent van het Amerikaanse CNN. Foute boel dus.

Geen schaap
Geen schaap
4 jaren geleden

Maar zal er iets veranderen ?

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x