Mens en Dier

Rutte legt uit wat hij bedoelt met Build Back Better (Grote Reset)

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de Algemene Vergadering van de VN in 2020 maakte premier Mark Rutte een opmerking over Build Back Better, een term die in verband wordt gebracht met de Grote Reset. Tweede Kamerlid Henk Krol stelde Rutte daar woensdag tijdens het coronadebat een vraag over. “Heeft de minister-president nog een actieve herinnering aan zijn uitspraak ‘Build Back Better’? Wat bedoelt hij daarmee? Praat hij soms met wereldleiders die dezelfde woorden gebruiken? Veel mensen willen leven en opgroeien in vrijheid en juist niet afhankelijk zijn van de overheid.”


“Daarmee bedoel ik dat mijn visie op de wereld na corona zou zijn dat wij een aantal dingen moeten doen. Het eerste wat je moet bereiken, is dat je qua publieke gezondheid in Nederland, onze nationale gezondheid, de zaak weer stabiel hebt. Vervolgens moet je proberen om de zaak weer op niveau te krijgen,” antwoordde de premier. Dus eerst ‘de zaak stabiel hebben’ en dan ‘de zaak weer op niveau krijgen’. Juist.

“Vervolgens zijn er grote vraagstukken om op te lossen. Wat ik zou willen bereiken in Nederland is dat we die problemen aanpakken met alle lessen die we hebben kunnen trekken uit deze pandemie. Dat heeft ermee te maken dat we inmiddels ook zien wat er in de economie minder goed gaat en welke zaken moeten worden aangepast. Dat is een kans en dat is ‘Build Back Better’, dus dat je niet precies de wereld van maart 2020 terug hebt in september 2021,” voegde Rutte toe.

Bezoek aan Klaus Schwab

“Nederland kan daarin vooroplopen, omdat wij betrekkelijk beperkte economische krimp hebben in vergelijking met veel andere landen. We hebben ook een beperkt aantal faillissementen tot nu toe. Er gaan natuurlijk nog grote problemen komen, dat is zeker de verwachting na de crisis,” zei hij.

Premier Rutte, koningin Máxima en minister Kaag (D66) brachten twee jaar geleden een bezoek aan Klaus Schwab, de geestelijk vader van de Grote Reset. Wat hebben zij besproken?

4.8 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina
Catharina
3 jaren geleden

Is niet zo moeilijk te raden

ron
ron
3 jaren geleden

Rutte de leugenaar corona is in het leven geroepen om de wereld bevolking uit te dunnen (reduceren)zodat de elite de baas over de bevolking krijgt, dat betekend dat je een slaaf word voor de elite. Maar Rutte en de elite komen hier niet mee weg.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
3 jaren geleden

Dat is zeker de verwachting na de,gecreëerde, crisis. Zo lust ik er nog wel een paar.
Op het kanaal TheraminTrees staat een mooi filmpje over narcisme. Het heet Double Bind No Win Narcissistic Mindgames.
De schellen zullen u van de ogen vallen. 1 op 1 toepasbaar

KnutzEls
KnutzEls
3 jaren geleden

Meneer Krol is ook niet van deze wereld. Dat hele WEF is in 50 jaar stiekem in alle openheid opgebouwd. We hadden het kunnen weten, maar je ziet het pas als het doorhebt.

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x