Binnenland

NPO66 leert ons dat melk ook al extreemrechts is: ‘Wat is dit nu weer voor waanzin?’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

Brandpunt, ooit een journalistiek programma, merkt op dat Eva Vlaardingerbroek, JFVD’ers en de presentatoren van Ongehoord Nieuws graag hun liefde voor melk uiten. “Toeval, of een extreemrechts hondenfluitje?”

De waarde die aan melk wordt toegekend, als symbool voor witte superioriteit en als noodzakelijke voeding voor een krachtig (wit) lichaam, lijkt duidelijk zijn weerklank te vinden in Nederland, aldus Brandpunt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een onderzoeker van de Anne Frank Stichting zegt tegen het platform dat het drinken van melk ‘uiting geeft aan het idee van een collectieve, witte verbondenheid’.

Is dit De Speld?

Het artikel doet veel wenkbrauwen fronsen. “NPO66 leert ons dat melk ook al extreemrechts is. Fijn, hè, dat we daar belasting voor mogen betalen,” schrijft PVV-Kamerlid Martin Bosma.

“Is dit De Speld?” vraagt advocaat Bart Maes. Journalist Annelies Strikkers vraagt zich hardop af: “Wat is dit nu weer voor waanzin?”

Auteur en spreker Hans van Tellingen zegt: “Ah. Melk is nu ook extreemrechts.” Hij voegt er een facepalm-emoji aan toe.

Je verzint het niet

Ook Vlaardingerbroek en Raisa Blommestijn, één van de presentatoren van Ongehoord Nieuws, laten van zich horen. “Volgens de door de Nederlandse overheid gefinancierde media is dit het gezicht van ‘de internationale extreemrechtse beweging’ dat een ‘symbool van witte superioriteit’ vasthoudt,” schrijft Vlaardingerbroek bij een foto waarop ze drie flessen melk in haar handen houdt.

Blommestijn zegt op Twitter: “Onze Eva Vlaardingerbroek gaat de hele wereld over om te spreken in diverse programma’s en in plaats van dat de Nederlandse pers daar eens over schrijft, noemt NPO66 haar nu een boegbeeld van extreemrechts en white supremacy vanwege (ja ja) het drinken van melk. Je verzint het niet.”


4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

238 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
1 jaar geleden

ze zijn desperaat

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

Kaas is natuurlijk nog erger.

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
1 jaar geleden

Ha hs ha

Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Krankzinnig!!

Back to top button
238
0
We lezen graag je reactie!x