Gezondheid

5 tips om ‘de stille moordenaar’ te slim af te zijn

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In deze blog willen we het hebben over een stille moordenaar, die vlak achter je kan staan, terwijl je het niet in de gaten hebt.

Deze stille moordenaar is een hoge bloeddruk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Waarom stil?

De reden dat een hoge bloeddruk ‘de stille moordenaar’ genoemd wordt, komt doordat je het niet aan ziet komen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, en slaat medogenloos toe. Meestal met fatale gevolgen.

Omdat je het niet voelt, weten de meeste mensen niet dat zij het hebben. En daardoor lopen zij een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zoals een beroerte, een hartinfarct of hartfalen.

Verontrustende cijfers

Een hoge bloeddruk is dus een zeer geniepig iets, omdat het weinig tot geen klachten geeft. En dat is misleidend, want het is wel degelijk gevaarlijk! Elke dag sterven 50 mannen en 53 vrouwen in Nederland door deze stille moordenaar.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) telde dat in 2018:

 • Ongeveer 34.000 mensen stierven aan een hartinfarct
 • Ongeveer 38.000 mensen stierven aan hartfalen
 • Ongeveer 424.000 mensen in het ziekhuis belandden met boezemfibrilleren
 • Ongeveer 40.000 mensen getroffen werden door een beroerte

De cijfers van 2019 en 2020 zien er niet beter uit.

Van het absoluut aantal mensen dat stierf, leed een kwart aan een hart- en vaatziekte, zoals een hoge bloeddruk. Veel slachtoffers wisten niet eens dat er iets aan de hand was. Van het ene moment op het andere ging het licht bij ze uit. En dat terwijl het gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Kun je je voorstellen? Je denkt dat het allemaal lekker gaat en oké is. En volgende week kunnen je partner, familie, kinderen, vrienden en bekenden je opzoeken in het mortuarium om voorgoed afscheid van je te nemen,..

Michel Lejeune’s ervaring

Michel Lejeune spreekt helaas uit ervaring. Een vroegere goede (school)vriend van hem, had ook alles lekker op de rit. Hij was 54, had een redelijk goed lopend eigen bedrijf in Apeldoorn en stond met beide benen in het leven. Alles leek koek en ei. Hij voelde zich prima. Niks aan de hand.

’s Avonds ging hij naar bed en ’s nachts, uit het niets, stopte zijn hart er ineens mee. Hartfalen zeiden de artsen……

Het probleem met een hoge bloeddruk is dat je het niet meer kunt meten als het te laat is. Michel’s vroegere vriend overleed compleet onverwacht ter plekke in zijn bed. De schok was dan ook enorm voor alle nabestaanden. Niemand had dit aan zien komen.

De meeste slachtoffers van deze stille moordenaar zijn tussen de 30 en 70 jaar oud. Dus ook jongere mensen lopen dit risico.

1,2 miljoen patiënten en oorzaken

De Hartstichting verwacht dat er tot het jaar 2030 een half miljoen patiënten bij zullen komen. Het CBS en de Hartstichting schatten in dat er momenteel ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders rondlopen die niet weten dat zij een te hoge bloeddruk hebben.

Er zijn verschillende oorzaken die bijdragen aan een hoge bloeddruk, bijvoorbeeld:

 • Roken
 • Te zout eten
 • Veel alcohol drinken
 • Veel drop eten
 • Bepaald medicijngebruik
 • Anticonceptiegebruik
 • Diabetes
 • Overgewicht
 • Langdurige stress
Hoe voorkom je een hoge bloeddruk?

Doordat de gevaarlijke gevolgen van een te hoge bloeddruk ineens, als je het niet verwacht, en vaak pas na langere tijd, toe kunnen slaan, is het erg belangrijk dat je in je dagelijkse leven goed oplet. Dit kan bijvoorbeeld door een aantal simpele dingen, zoals bijvoorbeeld opletten op wat je eet.

5 Tips
 • Als je rookt, stop ermee! Roken verhoogt je bloeddruk
 • Leer met stress omgaan, zodat je te allen tijde innerlijk kalm en rustig bent en blijft
 • Zorg dat je zo min mogelijk overgewicht hebt, wat uiteraard veel meer voordelen biedt dan alleen je bloeddruk verlagen
 • Eet gezond en probeer zo min mogelijk zout te eten
 • Beweeg minimaal 30 minuten per dag. En meer bewegen begint met minder zitten.
  Het is goed voor je conditie en je verlaagt er je bloeddruk mee.

Heb jij je levensstijl al aangepast en is je bloeddruk nog steeds te hoog? Dan kun je altijd nog medicijnen krijgen van de dokter. Maar bedenk je wel dat het gebruik van medicijnen veel negatieve bijwerkingen kan hebben zoals hoesten, overgeven en inwendige bloedingen krijgen.

Maar er is een veel betere methode om op natuurlijke wijze je bloeddruk te verlagen zonder negatieve bijwerkingen.

Verlaag je bloeddruk natuurlijk

Eén van de meest onderschatte methodes om je bloeddruk snel en meetbaar te verlagen tot een gezond niveau is enkele keren luisteren naar de speciaal daartoe ontwikkelde sessie ‘Verlaag je bloeddruk‘.

Met deze sessie, die je thuis kunt beluisteren op bijvoorbeeld je smartphone, tablet, computer of ander apparaat dat mp3’s kan afspelen, realiseer je dat je bloeddruk zakt tot een gezond niveau.

En de resultaten zijn meetbaar door bijvoorbeeld de huisarts, of thuis als je zelf een bloeddrukmeter hebt.

Hannie deed deze sessie ook thuis. Ze zat aan de bloeddrukverlagers, maar die hielpen niet echt.

Nadat ze de sessie gedaan had zakte haar bloeddruk van 210 tot 150/90 (door de huisarts gemeten).

Zie zelf wat Hannie bereikte met deze sessie

bloeddruk - hart-en-vaatziekten - stille moordenaar

De complete review vind je hier.

Download hem nu!

De sessie ‘Verlaag je bloeddruk‘ helpt je jouw bloeddruk van binnenuit, 100% natuurlijk, op een gezond niveau te krijgen. Je doet hem thuis en het helpt je onder andere het stress en spanningsniveau te verlagen, waardoor je innerlijke balans terugkeert.

De sessie kent absoluut geen bijwerkingen, is 100% veilig en is wellicht de meest gezonde manier om je bloeddruk op gezond niveau te krijgen. Hierdoor verminderen de risico’s op een hartaanval, hartfalen, nierfalen of een beroerte drastisch.

Klik hier voor meer info en downloaden

1.7 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
3 jaren geleden

In deze tijd vallen [bijna]alle doden die hier benoemd word door de oorzaken onder de noemer Corona.

rop
rop
3 jaren geleden

Alle oorzaken die hier worden benoemd , is meestal een oorzaak van een onbewust of een denken van ,dit overkomt mij niet ,of gewoon onverschilligheid, maar het toch ergers wel weet, de meeste [mensen]of eigenlijk wilt men er niet echt bij stil staan, ze willen leven met de middelen die voorhanden zijn, en er van genieten en de vreugde ervan te beleven, maar achter elk Vreugde ligt op den duur de Pijn die men krijgt door te denken, ik wil gelukkig zijn met de middelen die voorhanden zijn en de gevolgen die er uit [kunnen] voort vloeien, staat men liever niet bewust bij stil ;vele middelen zijn verslavend, zo hebben we middelen om het lichaam te voeden ,en we hebben middelen om de geest, denken, gedachten te voeden ,het psyché, het leven bestaat dus uit deze twee dingen, in deze wereld van de complexheid waarin mensen zelf de oorzaak zijn van al hun problemen door niet bewust met zichzelf bezig te zijn ,en zowel het geestelijke en het lichaam met vervuiling voeden, niet of wel wetend er bij stilstaan of gewoon niet bewust bezig is ,om bewust overal bij stil te staat moet men heel sterk zijn, en dat is het denken niet altijd ,het is ook te vermoeiend om maar ook ergers en overal bij stil te staan, men neemt dan gewoon de middelen die verdoven en het verdoven brengt ook dan zijn vreugde mee, [let om met verdoven [de middel zelf] en er zijn vele daarvan, bedoel ik dat je in een soort roes leeft ,de roes zelf is dat het denken verdooft word en er vreugde mee beleeft van het middel]met uiteindelijk ook dicht op den duur de pijnen die erop kunnen volgen. alle oorzaken die hier in dit artikel word belicht en wat men tot zich neemt is uiteindelijk op een later gebeuren bij veel gebruik dus schadelijk. Stress is meestal een complexheid van vele oorzaken-de psychische problemen ,en roken en voedingen die verslavend zijn slopen uiteindelijk het lichamelijke , uiteindelijk zal de mens toch een keus moeten maken , voor een beter gezonder leefstijl, om zo de pijnen te verminderen die er ook uit voort vloeien, en meer middelen tot zich moeten nemen waarin men zeker ook vreugde ervan kunnen ervaren,, en de verdovende of schadelijke voedingsmiddelen achter zich te laten, dus meer bewust leven, brengt dan vele minder lichamelijke en psygische pijnen. dus wat is het probleem, de mens zelf is de veroorzaker van zijn eigen levensstijl. want een ieder heeft de keus en de vrijheid om deze te maken.

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

Goed artikel. 1 oorzaak ontbreekt echter. Namelijk, het dragen ener masker veroorzaakt bij veel mensen binnen enkele minuten(!) een hogere bloeddruk. Om de rest van de nadelige gezondheidseffecten gaat het nu even niet.

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Hoge bloeddruk … is dat geen pandemie dan?

Back to top button