Homepagina » Paranormaal » De ‘bovennatuurlijke krachten’ van een 16e-eeuwse priester
De bovennatuurlijke krachten van een 16e-eeuwse priester

De ‘bovennatuurlijke krachten’ van een 16e-eeuwse priester

Op 30 januari 1540 vond in Mexico-Stad een opzienbarende rechtszaak plaats. Het was een tijd waarin Spanje een nieuw rijk stichtte in de Nieuwe Wereld.

De rooms-katholieke priester Pedro Ruiz Calderón werd vervolgd wegens het bedrijven van zwarte magie. De priester beweerde tussen continenten te kunnen teleporteren.

Ook zei hij zichzelf onzichtbaar te kunnen maken, de toekomst te kunnen voorspellen, metalen in goud te kunnen veranderen en demonen te kunnen oproepen en uitbannen, aldus hoogleraar John Chuchiak IV van de Missouri State University.

Milde straf

Calderón werd aangegeven door Miguel López de Legazpi, een Spaans conquistador die later de Filipijnen onder Spaanse controle bracht. Hem was ter ore gekomen dat Calderón bekend was met de zwarte toverkunst die hij had geleerd van anderen. Uit de rechtbankstukken blijkt dat Calderón zich onzichtbaar zou kunnen maken en in korte tijd grote afstanden kon overbruggen.

De aanklager, aartsbisschop van Mexico Juan de Zumárraga (foto), stond bekend om zijn extreme straffen. Uiteindelijk kreeg Calderón slechts een milde straf. Hij werd verbannen naar Spanje en mocht twee jaar lang niet voorgaan bij kerkdiensten.

Hel

Volgens de stukken had Calderón zijn vermogens te danken aan een bezoek aan de hel. Op een gegeven ogenblik zou hij in Napels woonachtig zijn geweest, waar hij werkzaam was voor een regent.

“Hij verkende samen met drie mannen een grot diep onder het aardoppervlak,” zei Chuchiak. “Ze kwamen vast te zitten en Calderón daalde af naar de diepten van de hel, waar hij de geheimen van de zwarte magie en alchemie leerde. Hij bracht ook boeken mee, waarvan één ondertekend zou zijn door de duivel, de prins van duisternis.”

Longontsteking

Na de rechtszaak kreeg Calderón last van longontsteking. Maar als hij zichzelf onzichtbaar zou kunnen maken of kon teleporteren tussen continenten, had hij zijn proces kunnen ontlopen, merkte Chuchiak op. Volgens hem schepte Calderón op over zijn vermogens. Wat er na zijn verbanning met de rooms-katholieke priester is gebeurd, is niet bekend.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • itanimulli.com schreef:

  Klinkt als een redelijk gevaarlijke gek…zwarte magie is overigens verboden, alleen witte magie mag.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Er zijn maar zeer weinigen die in staat zijn te teleporteren en zoals waaronder de Wereldleraar Maityreya.

  0 likes
 • Vonzie schreef:

  Niemand kan teleporteren. Het is allemaal illusie. Ook de zwarte en witte magie. Het blijkt dat het merendeel van mensen hier zich makkelijk laten oplichten zo goedgelovig…

  0 likes
 • Jnttr schreef:

  [quote name=”itanimulli.com”]Klinkt als een redelijk gevaarlijke gek…zwarte magie is overigens verboden, alleen witte magie mag.[/quote]
  In die tijd zagen ze alles voor zwarte magie aan, niet dan…?

  0 likes
 • banaan schreef:

  in 1492 werd Amerika ontdekt en al 48 jaar later vond het eerste proces plaats in mexico stad. Hadden de spanjaarden niks anders te doen.

  0 likes
 • Silber eye schreef:

  Leest als een vroege beschrijving van een narcist.

  0 likes
 • Diago schreef:

  Of hij lulde uit ze’n gekke nek.

  0 likes
 • MacGyver schreef:

  Degene die keihard zegt dat teleportatie niet bestaat, of dat er geen mensen door vaste muren heen kunnen lopen of dat er mensen zijn die in meditatie gemakkelijke een meter boven de grond kunnen zweven, beseffen niet dat ze hun eigen blokkade zijn.
  De bijbel heeft daar een mooi stukje over in het nieuwe testament, het gezegde ongelovige thomas komt daar vandaan.
  Soms moet je niet eerst iets bewezen hoeven zien met eigen ogen, maar moet je een ander durven geloven, durven luisteren naar je gevoel, die weet allang of het wel of niet waar is.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  [quote name=”MacGyver”]Degene die keihard zegt dat teleportatie niet bestaat, of dat er geen mensen door vaste muren heen kunnen lopen of dat er mensen zijn die in meditatie gemakkelijke een meter boven de grond kunnen zweven, beseffen niet dat ze hun eigen blokkade zijn.
  De bijbel heeft daar een mooi stukje over in het nieuwe testament, het gezegde ongelovige thomas komt daar vandaan.
  Soms moet je niet eerst iets bewezen hoeven zien met eigen ogen, maar moet je een ander durven geloven, durven luisteren naar je gevoel, die weet allang of het wel of niet waar is.[/quote]

  Deze vermogens bestaan en worden ook wel ‘Siddhi’s’ genoemd.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  de jonge

  De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie: moeten we daar blij mee zijn?

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef ...

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  >