Paranormaal

De ‘bovennatuurlijke krachten’ van een 16e-eeuwse priester

Help mee door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 30 januari 1540 vond in Mexico-Stad een opzienbarende rechtszaak plaats. Het was een tijd waarin Spanje een nieuw rijk stichtte in de Nieuwe Wereld.

De rooms-katholieke priester Pedro Ruiz Calderón werd vervolgd wegens het bedrijven van zwarte magie. De priester beweerde tussen continenten te kunnen teleporteren.

Ook zei hij zichzelf onzichtbaar te kunnen maken, de toekomst te kunnen voorspellen, metalen in goud te kunnen veranderen en demonen te kunnen oproepen en uitbannen, aldus hoogleraar John Chuchiak IV van de Missouri State University.

Milde straf

Calderón werd aangegeven door Miguel López de Legazpi, een Spaans conquistador die later de Filipijnen onder Spaanse controle bracht. Hem was ter ore gekomen dat Calderón bekend was met de zwarte toverkunst die hij had geleerd van anderen. Uit de rechtbankstukken blijkt dat Calderón zich onzichtbaar zou kunnen maken en in korte tijd grote afstanden kon overbruggen.

De aanklager, aartsbisschop van Mexico Juan de Zumárraga (foto), stond bekend om zijn extreme straffen. Uiteindelijk kreeg Calderón slechts een milde straf. Hij werd verbannen naar Spanje en mocht twee jaar lang niet voorgaan bij kerkdiensten.

Hel

Volgens de stukken had Calderón zijn vermogens te danken aan een bezoek aan de hel. Op een gegeven ogenblik zou hij in Napels woonachtig zijn geweest, waar hij werkzaam was voor een regent.

“Hij verkende samen met drie mannen een grot diep onder het aardoppervlak,” zei Chuchiak. “Ze kwamen vast te zitten en Calderón daalde af naar de diepten van de hel, waar hij de geheimen van de zwarte magie en alchemie leerde. Hij bracht ook boeken mee, waarvan één ondertekend zou zijn door de duivel, de prins van duisternis.”

Longontsteking

Na de rechtszaak kreeg Calderón last van longontsteking. Maar als hij zichzelf onzichtbaar zou kunnen maken of kon teleporteren tussen continenten, had hij zijn proces kunnen ontlopen, merkte Chuchiak op. Volgens hem schepte Calderón op over zijn vermogens. Wat er na zijn verbanning met de rooms-katholieke priester is gebeurd, is niet bekend.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
itanimulli.com
itanimulli.com
10 jaren geleden

Klinkt als een redelijk gevaarlijke gek…zwarte magie is overigens verboden, alleen witte magie mag.

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Er zijn maar zeer weinigen die in staat zijn te teleporteren en zoals waaronder de Wereldleraar Maityreya.

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

Niemand kan teleporteren. Het is allemaal illusie. Ook de zwarte en witte magie. Het blijkt dat het merendeel van mensen hier zich makkelijk laten oplichten zo goedgelovig…

Jnttr
Jnttr
10 jaren geleden

[quote name=”itanimulli.com”]Klinkt als een redelijk gevaarlijke gek…zwarte magie is overigens verboden, alleen witte magie mag.[/quote]
In die tijd zagen ze alles voor zwarte magie aan, niet dan…?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x