Gezondheid

Wereldwijde protestmars tegen Monsanto

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen worden zich bewust van de gezondheidsrisico’s die kleven aan genetisch aangepast voedsel. Ze verzetten zich steeds vaker tegen grote multinationals die de voedselproductie beheersen.

Op 25 mei aanstaande wordt een wereldwijde mars georganiseerd tegen chemiereus Monsanto. Mensen willen weten wat ze eten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoe belangrijk is biologisch voedsel voor jou? Wil je kleine boeren ondersteunen? Wil je de toekomst van zaden en de gezondheid van je familie veiligstellen? Dit is de kans om het verschil te maken. Bekijk hier een lijst van steden waar op 25 mei actie wordt gevoerd tegen Monsanto. Er zullen onder meer in Amsterdam, Wageningen, Brussel en Antwerpen protestmarsen worden georganiseerd.

Democratie

De nieuwe Monsanto Protection Act, die op 26 maart jongstleden is ondertekend door de Amerikaanse president Obama, geeft bedrijven als Monsanto toestemming om genetisch gemodificeerd zaaigoed te verkopen aan boeren zonder dat ze daar aansprakelijk voor kunnen worden gesteld.

Oprichter van Food Democracy Now Dave Murphy zei: “Mijns inziens is de manier waarop de Monsanto Protection Act erdoor is gedrukt weer een voorbeeld van hoe dit bedrijf opereert, de democratie manipuleert en volksvertegenwoordigers omkoopt.”

Waarom wordt de mars georganiseerd?

Uit recente studies is gebleken dat genetisch aangepaste gewassen van Monsanto kunnen leiden tot tumoren, onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), het agentschap dat belast is met voedselveiligheid, wordt aangestuurd door oud-bestuursleden van Monsanto. Biologische en kleine boeren delven vaak het onderspit terwijl Monsanto steeds verder uitbreidt. De zaden van Monsanto zijn schadelijk voor het milieu en worden onder meer verantwoordelijk gehouden voor de bijenverdwijnziekte.

Welke oplossingen worden er aangeboden?

Biologisch voedsel kopen. De Monsanto Protection Act terugdraaien. Meer wetenschappelijk onderzoek doen naar de gezondheidseffecten van genetisch aangepaste gewassen. Mensen informeren over de geheimen van Monsanto. De straat opgaan om de wereld en Monsanto te laten zien dat ze niet ongestoord hun gang kunnen blijven gaan.

Bron: Occupy-monsanto.com

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ook in Europa is het verbouwen van eigen voedsel(volkstuintjes) al aan banden gelegd. voornamelijk door figuren als Monsanto, welke dan ook de GALG verdient.MOORDFIGUUR!!!Met de nadruk op MOORD!!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

De tuinders die een volkstuintje bezitten waren van mening??Wie zal dat controleren??De boom in,ik ga mijn eigen gang,de pot op,weg met europa.De mooiste vond ik deze:DIE LUI DAAR IN BRUSSEL ZIJN MAF.Allemaal gezien in een uitzending van “Hart van Nederland”.

Anne
Anne
11 jaren geleden

Ik hoop dat velen zich zullen aansluiten bij dit protest!!!

Cathy
Cathy
11 jaren geleden

of het zal helpen weet ik niet obama heeft Monsanto al boven de wet geplaatst en dan een vraag kun Obama dit wel ? want die ook maar wat hem goed uit komt en hij is medeplichtig aan mensen , dieren moord en aarde moord want het dna van de aarde gaat er aan en dat is de bedoeling van monsanto zo dat deze zijn zaden kan verkopen .

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x