Buitenland

Oekraïense leger lanceert ongekende bommenregen, westerse politici en media zwijgen als het graf

Help mee door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Op 13 juni lanceerde het Oekraïense leger een ongekende bommenregen op Donetsk in het oosten van Oekraïne. Daarbij kwamen zes burgers om het leven, waaronder een kind, en vielen tientallen gewonden, meldt de Canadese journalist Eva Bartlett, die op locatie is.

Inwoners van de stad werden geterroriseerd en appartementencomplexen werden onder vuur genomen, evenals ziekenhuizen, scholen en zelfs een kleuterschool. Volgens lokale bewoners waren dit enkele van de zwaarste bombardementen sinds het begin van de oorlog in 2014.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Verzinsels en hoaxen

Het Oekraïense leger bestookte onder meer een kraamziekenhuis, waar op dat moment tientallen patiënten waren. De vrouwen schuilden in de kelder en wonder boven wonder raakte niemand gewond.

Westerse media beweren geregeld dat het Russische leger luchtaanvallen uitvoert op ziekenhuizen, maar dat blijken verzinsels en hoaxen te zijn, zegt Bartlett vanaf de plek waar een Oekraïense raket is ingeslagen in het kraamziekenhuis.

Past niet in het westerse narratief

Sommige media meldden op 13 juni dat de bombardementen op Donetsk waren uitgevoerd door Rusland. Diezelfde media beweerden eerder dat Rusland een luchtaanval had uitgevoerd op een kraamkliniek in Marioepol. Later bleek dat het ziekenhuis was ingenomen door nazi’s van het Azov-bataljon, die vervolgens het bombardement in scène hadden gezet. Eén van de patiënten, ene Marianne, zei dat er geen sprake was van een luchtaanval.

Westerse politici en media reppen met geen woord over de aanvallen op Donetsk en het kraamziekenhuis of ze verdraaien de feiten. Het past immers niet in het westerse narratief, zegt Bartlett. “Op deze manier stellen ze Oekraïne in staat om oorlogsmisdaden te blijven plegen.”

4.8 126 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
9 maanden geleden

Past allemaal netjes in het kraam van de grote oorlog die achter de schermen ijverig en zeer in het geheim wordt voorbereid tijdens de verschillende ultra geheime conferenties.

Kundalini
Kundalini
9 maanden geleden

Westerse landen terroriseren toch ook gewoon hun eigen burgers. Ze terroriseren alles wat los en vast zit.

Henk
Henk
9 maanden geleden

Is niet het eerste land wat zijn eigen bevolking uitmoord en zal ook niet de laatste zijn.

Bep
Bep
9 maanden geleden

Dan toch maar tribunalen? Oh ja, dat is ook al een verboden woord!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

83
0
We lezen graag je reactie!x