Natuur en Milieu

Washington DC getroffen door aardbeving

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse staat Virginia is dinsdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter.

De beving werd ook gevoeld in Washington en New York. Het gebouw van het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, en de zetel van het parlement, het Capitool, in Washington zijn ontruimd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Virginia grenst aan de Amerikaanse hoofdstad. Het epicentrum lag een kleine 50 kilometer van Charlotteville in die staat. De beving duurde zo’n vijf seconden. Veel mensen onvluchtten in paniek hun kantoor in de Amerikaanse hoofdstad. De hulpdiensten in het District of Columbia, waarin de Amerikaanse hoofdstad ligt, lieten weten dat de meeste gebouwen in het centrum van Washington, 140 kilometer van het epicentrum, zijn ontruimd. Verkeerslichten zijn uitgevallen.

Er zijn vooralsnog geen berichten over slachtoffers. Wel meldden de hulpdiensten in Washington dat zij veel oproepen hadden gekregen. De Nationale Kathedraal, het hoogste gebouw in de hoofdstad, heeft volgens een woordvoerder schade opgelopen. Een aantal torenspitsen is afgebroken.

Volgens de Amerikaanse Geologische Dienst was de aardschok te voelen tot in New York en het Canadese Toronto, honderden kilometers naar het noordoosten. In New York werden wolkenkrabbers geëvacueerd omdat ze op hun grondvesten stonden te schudden.

De persconferentie die Dominique Strauss-Kahn zou houden in verband met de vrijspraak in de zedenzaak, werd op het laatste moment afgezegd. Ook het stadhuis van New York is ontruimd. Het werk aan het nieuwe World Trade Center is stilgelegd.

Het vliegverkeer vanaf de luchthavens John F. Kennedy en Newark ligt stil omdat de verkeerstorens zijn ontruimd. Ook in Washington en Philadelphia moesten verscheidene vluchten aan de grond blijven.

Ook in Boston zijn gebouwen ontruimd. Een kerncentrale in Virginia werd meteen uitgeschakeld. “Dit is een van de grootste aardbevingen aan de oostkust in lange tijd, minstens enkele decennia,” zei een woordvoerster van de Amerikaanse Geologische Dienst. Aardbevingen komen vaak voor in het westen van de Verenigde Staten, maar zijn aan de oostkust vrij zeldzaam.

Bron: Telegraaf.nl

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x