Buitenland

Oekraïne heeft zojuist de oorlog verloren, zegt deze ex-inlichtingenofficier

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Bachmoet was een belangrijke vesting van het Oekraïense leger. Maandenlang werd elke centimeter verdedigd. Bijna een jaar lang werden soldaten de gehaktmolen van Bachmoet ingestuurd.

Daar komt nu een eind aan. De Wagner-groep heeft aangekondigd dat zij Bachmoet zo goed als in handen heeft. Sommige delen van de stad worden nog bezet door Oekraïense troepen, maar dit zijn de laatste verzetshaarden, stelt de Amerikaanse oud-inlichtingenofficier Scott Ritter. “Bachmoet is gevallen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Genadeklap

Rusland heeft hiermee het Oekraïense leger in feite vleugellam gemaakt. Tienduizenden Oekraïense soldaten zijn gesneuveld. Tienduizenden zijn gewond geraakt, aldus Ritter. Het Oekraïense leger is volgens hem waarschijnlijk niet in staat om een lenteoffensief op te zetten.

Rusland gaat het Oekraïense leger hoogstwaarschijnlijk deze zomer de genadeklap toedienen, zegt hij. “De strijd om Bachmoet is voorbij. Daarmee is de kans op de overwinning voor Oekraïne verkeken. De oorlog is verloren.”

Moeilijk

Oekraïne beweert ondertussen dat de situatie bij Bachmoet ‘moeilijk, maar onder controle is’. Volgens de commandant van de Oekraïense troepen in Oost-Oekraïne weerstaan Oekraïense militairen ‘heldhaftig’ het Russische offensief.

Wagner-baas Jevgeni Prigozjin zei eerder dat zijn eenheden voortgang boeken in Bachmoet en dat de Oekraïense troepen het moeilijk hebben vanwege het wegvallen van aanvoerroutes.

4.4 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Oekraïnistan heeft om precies te zijn deze oorlog al op 24 februari 2022 verloren, Uncle Shmuel heeft de oorlog met Rusland al in 2017 verloren, toen presenteerde President Vladimir Poetin namelijk zijn nieuwe Hypersonische, Nucleaire & Laser-wapenarsenaal…Einde oefening voor de AngloZioNazis & hun Keizerrijk der Leugens, List & Bedrog, want tegen die Hypersonische ICBM’s & raketten heeft Uncle Shmuel tot op heden nog géén enkele verdediging….hehehe…

Jip
Jip
1 jaar geleden

Deze oorlog is pas voorbij als de verantwoordelijke westerse leiders in de bak zitten.

Bert
Bert
1 jaar geleden

Word ook tijd dat die onzin mss stopt!
Snap niet dat mensen hun leven geven voor deze corrupte bende. Over enkele jaren zijn het weer vrienden en is weer iemand anders de boosdoener. En mensen die voor deze oorlog zijn,of zeggen dat Rusland nooit mag winnen. Stuur jullie kinderen die kant op,of ga zelf 😉 mensen zijn volgens mij vergeten dat Oekraïne voor de oorlog op nr twee stond. Als corrupt land. Alles draait om macht en kapitalisme!!! Mensenlevens doen er niet toe. Maar ze doen maar. Wens hun die zich hier voor laten gebruiken veel s6.

Atoom
Atoom
1 jaar geleden

En weldra gaat klootviool rutte de oorlog tegen zijn eigen volk ook verliezen

Back to top button
83
0
We lezen graag je reactie!x