Homepagina » Buitenland » TTIP: “Multinationals grijpen ongemerkt de macht, zonder verantwoording af te leggen”
TTIP: "Multinationals grijpen ongemerkt de macht, zonder verantwoording af te leggen"

TTIP: “Multinationals grijpen ongemerkt de macht, zonder verantwoording af te leggen”

De Frans-Amerikaanse onderzoekster Susan George sabelt in haar nieuwe boek de sluipend groeiende macht van multinationals en TTIP neer. Leiders van multinationals nemen samen met hun lobbyisten ongemerkt de macht over de planeet, zonder legitimiteit en zonder aan iemand verantwoording af te leggen.

Hun paard van Troje is het Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag (TTIP) waarover onderhandelingen tussen de VS en de Europese Commissie aan de gang zijn.

Draculastrategie

In haar boek spreekt George van de ‘Davosklasse’: iedereen op de top van Davos leeft volgens dezelfde regels, heeft dezelfde vakantiebestemmingen, gaat naar dezelfde elitescholen, enzovoorts. Het is een zeer invloedrijke klasse met veel samenhang. De moderne aristocratie die voor het eerst in de geschiedenis internationaal is. Het netwerk van de Europese royals stopte aan de grenzen van het oude continent.

Door middel van een zogeheten ‘Draculastrategie’ wil ze TTIP bestrijden. Met deze strategie wil ze de vampier in het daglicht brengen, wat voor hem ondraaglijk is. De lopende onderhandelingen over TTIP zijn zeer vertrouwelijk. Europese parlementsleden hebben bijna geen inzagerecht in de onderhandelingen. Alleen de leden van de commissie Internationale handel mochten in een gesloten ruimte enkele documenten bekijken zonder notities of kopieën te maken.

Staatsgreep

George over TTIP: “Het gaat om een ware staatsgreep van de transnationale bedrijven tegen de regeringen. Het doel is zelf normen inzake openbare gezondheid, voedingsmiddelen, fiscaliteit en handel te bepalen. Een onderzoeker van de Tufts-universiteit berekende op basis van de economische criteria van de VN dat TTIP Europa 600.000 banen gaat kosten.”

Als TTIP er komt kunnen multinationals rechtszaken aanspannen tegen regeringen, die vervolgens worden behandeld door private arbitragerechtbanken. Als landen vervolgens schadevergoeding moeten betalen, wordt het bedrag verhaald op de belastingbetaler. Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft zich tijdens zijn verkiezingscampagne uitgesproken tegen deze private rechtbanken, maar of hij zijn beloftes zal nakomen valt nog te bezien.

Er zal alles aan worden gedaan om een parlementair debat over TTIP te vermijden, aldus George. Er werden in totaal al 1,5 miljoen handtekeningen ingezameld tegen het verdrag. Toch zijn er nog steeds veel mensen die TTIP niet kennen. “De grote pers heeft het meer en meer over het onderwerp. Dat is een goed teken,” besluit George.

[Knack]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Faith schreef:

  Ze acteren nog even door voor de buhne maar Amerika is 17 april al failliet gegaan.
  We hoeven nergens meer bang voor te zijn.

  5 likes
  • Sunshine schreef:

   Amerika was al lang failliet, net als alle landen in het westen. Ondertussen gaan de zaken gewoon door. Waarom? Omdat WIJ niet in opstand komen. Allemaal bang voor ons eigen leventje, inclusief mezelf.
   ‘All that it takes for evil to triumph is for good men to do nothing’.

   Dat we geregeerd worden door Big Business is ook niets nieuws. Gebeurt nu ook al. Denk aan de 15.000 lobyisten in Brussel die niet kenbaar hoeven te maken voor welk bedrijf ze daar zijn maar wel in allerlei ‘advies’commissies zitten waar de regels bedacht worden waar wij ons aan moeten houden.

   Met de TTIP wordt alles alleen een graadje erger maar gezien de makke schapen die we zijn gaan we daar ook gewoon mee akkoord. We willen ons eigen leventje immers niet op de kop zetten. In die zin krijgen we wat we verdienen. Wie zijn vrijheid niet wil verdedigen verdient het niet.

   6 likes
   • Faith schreef:

    We komen niet in opstand? We zijn allemaal makke schapen? Ik begrijp je niet helemaal, er is genoeg opstand en verzet. Gelukkig is er ook een meoriet of space shuttle onderweg naar aarde om een handje te helpen daar waar de mensheid het niet meer kan en ze mogen in Amerika blij zijn als ze er het eind van de maand nog zijn.

    4 likes
  • Rolf schreef:

   Zou het?

   2 likes
 • Elise49 schreef:

  Aanvulling:En Zeus gooit er een zondvloed overheen. Europa is niet voor niks verleid en verkracht door Zeus/stier. Zie standbeeld voor de EU. Vandaar dat Europarlementariërs niks te zeggen hebben. Alle wegen leiden naar Rome. Zij eren de zonnegod. Sol invictus. De eindtijd is begonnen. Lees de zeven zegels, zeven bazuinen en de zeven schalen.
  Alles wijst erop dat wat we opgebouwd hebben, weer afgebroken gaat worden. vb. Van man en vrouw naar 1 schepsel, dat dus 2 slachtig tegelijk is.(hermaphroditus/hermus) Daarna wordt dat schepsel weer een eencellig organisme. Terug naar het begin dus. Iedereen merkt toch wel dat nu alles omgekeerd wordt. Daar bedoelt men Satan mee. Tegelijkertijd bevrijdt men de aarde. Die kliek(Bilderberg) staan in verbinding met Rome. Zij zijn het die Agenda 21/NWO hebben opgericht. Alle bedrijven vallen straks onder 1 organisatie. Alle sporten vallen onder 1 organisatie. Alle internet valt onder 1 organisatie enz. enz. Onze koning eert niet voor niks op God. De bloedlijnen zijn al vanaf het begin regerend. Alle kennis was er al.(doos van Pandora) Zelfs het higgsdeeltje(godsdeeltje), maar op het juiste moment wordt die kenbaar gemaakt. Mensen dachten het zelf allemaal ontdekt te hebben, maar dat is een illusie.
  Links of rechtsom die TTIP komt er gewoon door. De wereld moet 1 worden om er een nieuwe beschaving voor op te bouwen. Met andere woorden: we kunnen niks doen. Ja, aanpassen zolang dat mogelijk is. Elkaar het draaglijk te maken.

  3 likes
  • Faith schreef:

   Terug naar het begin kan niet meer Elise, het is nu het Aquarius Tijdperk, al het oude zal niet meer werken. Maar ik krijg het idee dat je dat niet wil weten.

   7 likes
   • Moonraker schreef:

    Ach Elise, elektroshock kan misschien helpen om uit JOUW realiteit te ontsnappen…
    Vroeger in Venray zaten hele huizen vol met mensen die van alles en nog wat aan elkaar knoopten om daar vervolgens één soort gedachtepatroon uit te laten ontstaan. Hoe noemden we dat toen ook alweer? 

    “ De eindtijd is begonnen. Lees de zeven zegels, zeven bazuinen en de zeven schalen.”
    Dat werd in Venray 50 jaar geleden ook volop geroepen door mensen die daar werden opgesloten 🙂

    “Aquarius tijdperk is zondvloed” :
    DAN WEET JE ECHT NIET WAAR JE HIET OVER HEBT! Zullen we afspreken dat je tot het einde van het jaar alleen nog de positieve ontwikkelingen in de wereld beschrijft? Er zijn er namelijk vele! En dan draag je ook bij aan de tot standkoming van een betere wereld!

    Door je huidige schrijfstijl zorg je ervoor dat het tegengestelde aan kracht wint (maar het zal toch verliezen in deze (eeuw-) ronde! Dat staat inderdaad “geschreven in de sterren” en zo zal het ZIJN! Alles wat niet meegaat in deze resonantie zal uiteindelijk “oplossen”, bepaal zelf maar waar JIJ bij wilt horen.

    En ja, TTIP komt er en Internet en technologie zal verder voortschrijden. Dit wordt ingekapseld binnen een sterke samenleving (en dan dus ook een sterke overheid) die de voordelen gebruikt om verder te evolueren. En het klimaat en de natuur verandert, want dat is van alle tijden: Het idee dat de mens dat allemaal doet en veroorzaakt, de mens is slechts een druppeltje in de oceaan.

    En met je eigen woorden: Geniet van de tijd die je op aarde vertoeft!

    5 likes
   • Elise49 schreef:

    Aquarius tijdperk is zondvloed.(Zeus) Planeten, sterren enz. draaien ook in cirkels. Daarna krijg je weer de steenbok(natuurgod). Het gebeurt bij de juiste samenstelling. Sommige sterren doen er miljoenen lichtjaren over om weer terug te keren.

    0 likes
    • Elise49 schreef:

     Mensen vluchten in de virtuele wereld. Bewust(nieuwsgierig) en onbewust(verslaving) Internet/wifi is net een openlucht gevangenis. Men weet alles over je(data) en zal tegen je gebruikt worden, want dat doet het piramidesysteem. Ook dat staat in de bijbel. Technologie/kennis zal de mens overnemen.
     De mens zelf is niet onsterfelijk. Al het leven is sterfelijk.Tenzij men ons gerobotiseerd. Men bedoelt met onsterfelijk dat het leven/mensheid weer terug komt onder de juiste omstandigheden. Hier op aarde dus. Zoals een vulkaan werkt. Het dood/vernietigd, maar uit zijn as/stof groeit weer leven. Land/aarde bij vulkanen is heel vruchtbaar.
     Je ziel werkt alleen met een menselijk lichaam. Gaat je lichaam dood, dan verlaat je ziel het lichaam. Het gekloot aan het lichaam(chemische voedsel/vaccinaties/systemen die ver over de mensheid heen gaan enz.) zorgt ervoor dat onze zielen beschadigd worden en niet in zijn geheel kan ontplooien. Dit is wat nu gaande is. Je moet met een reine vrije ziel overgaan, anders krijgt je ziel geen rust en zal het eeuwig ronddwalen.
     Internet/wifi wordt ook wel als under the doom genoemd. De grijze mist(chemtrails/contrails enz.) is een laag, die ervoor zorgt dat internet/wifi goed blijft werken. Bij een openlucht zijn mensen opgewekter/meer energie enz, dan bij een laag mist. Is ook logisch, want wij hebben licht nodig. Niet te weinig, maar ook niet teveel. Bij teveel zon kunnen we verschroeien. En dan komen we weer uit bij Planet x, Rode planeet, Rode stier(Zeus), Niburu, satelliet, ster, hubes Kelubus(kabbah) enz. Die veroorzaakt teveel energie. Zij veroorzaakt aardbevingen, droogte, klimaatveranderingen enz.
     Als je de bijbel en andere heilige boeken, maja kalenders, astrologie, astronomie, wetenschap, mythologie, agenda 21/systeem, natuur enz. met elkaar verbindt of op elkaar legt, dan heb je het antwoordt op de vraag: what’s going on.
     Is het moeilijk voor mij om dit te dragen? Ook dat was en is een proces. Eerst ben je boos/angstig op/over het systeem. En nu heb ik het geaccepteerd(het is zoals het is) en dat geeft bevrijding. Maar dat zegt niet, dat ik alles maar zomaar goed vindt. Je moet wel menselijk blijven en proberen zoveel mogelijk te handelen naar de 10 geboden. Anders krijg je chaos met jezelf en anderen.
     Dingen om het beter te begrijpen. Onder een boom groeien plantjes. Niet alle plantjes worden een grote boom. Maar die plantjes worden schimmel en die schimmel voedt een andere boom. Bomen staan in verbinding met elkaar met die schimmel. Die plantjes hebben zich opgeofferd, zoals bv. Jezus het voor de mensheid heeft gedaan. Dit proces/cirkels gebeurt nu met alles van/op de aarde tegelijkertijd. Je maakt plaats voor nieuw begin/leven enz. Geniet dus van de tijd die je op aarde(die dimensie) vertoefd. Al het andere is bedrieglijk. Het gaat je niet echt vrij maken.

     1 likes
 • TTIP schreef:

  de vos is altijd slimmer dan de kip

  2 likes
 • Arwijn schreef:

  Het zou per default onmogelijk moeten zijn om dit soort achtelijke slavernij verdragen in werking te kunnen laten gaan.

  9 likes
 • JansTerZeijle schreef:

  Als het in het geheim moet…
  dan weet je het wel…

  8 likes
 • Elise49 schreef:

  De god van de handel(hermus) overheerst. De godin Spes(godin van overvloed en laatste hoop de mensheid) zal/is al in onze hoofden aan het rondwaren. Hercules magusanus(dondergod) zal er een einde aan maken.

  2 likes
 • JevWeazle schreef:

  allemaal onze eigen schuld. klinkt hard, maar is zo….

  het zand om ons hoofd heen voelt veel te fijn

  6 likes
 • wolfje schreef:

  dat is toch altijd zo geweest. vroegah was je een rode rakker als je deze mening debiteerde

  6 likes
 • Lies schreef:

  Meerdere politici hebben al opmerkingen gemaakt dat valt er allemaal niet onder, en dat is echt niet de bedoeling ervan, om iedereen mee te krijgen, of omdat ze het zelf niet begrijpen en weten?

  0 likes
 • Désirée Röver schreef:

  Op deze zelfde sluipende manier is de huidige wantstalt EU tot stand gekomen: in 1951 ‘onschuldig’ begonnen als de “Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal”.
  Hetzelfde geldt voor de Codex Alimentarius/Europese richtlijnen, de dictaten waardoor we geen informatie meer mogen lezen op de verpakkingen van het leven ondersteunende homeopatische middelen, kruidenproducten en voedingssupplementen — terwijl Big Farma naar hartelust en overal haar tendentieuze berichtgeving mag rondstrooien over de new-to-nature-substances, ‘medicijnen’ geheten. Deze werken zonder uitzondering in een oorlogsmodusTEGEN het lichaam: bèta-blokkers, anti-biotica, cholesterol-remmers…

  In verband met de TTIP breng ik graag ook het boek van Patrick Wood onder de aandacht, waarin hij uitlegt dat we leven onder een ‘scientism dictatorship’, een technocratisch fascisme waar nepwetenschap en techneuten de scepter zwaaien, waarin iedere logica en ieder menselijk gevoel ontbreken. Dit wordt in positie gebracht door vooral leden van de Trilateral Commission, een van de vele misselijkmakende Rockefeller bedenksels om te ons te forceren naar één wereldorde met daarin totale controle van ieder individu, en met teloorgang van elke menselijke waarde…
  Patrick Wood, “TECHNOCRACY RISING, the Trojan Horse to Global Transformation”.
  Mijn gesprek met hem op http://www.youtube.com/watch?v=ERlPUhnQ__w

  0 likes
 • x

  Check Also

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  europese commissie

  Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

  De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

  >