Binnenland

Wat je moet weten over de jeugdarts die nu in de media alarm slaat over dalende vaccinatiegraad

Help ons door deze info met iedereen op je socials te delen!

Het vertrouwen in vaccins heeft sinds corona een flinke knauw gekregen. De overheid probeert het nu op te vijzelen. Hoe? Door dezelfde artsen aan het woord te laten die in coronatijd beweerden dat de prik veilig en effectief was.

In de media wordt gewaarschuwd voor de opkomst van ziektes zoals mazelen en kinkhoest. Artsen- en patiëntenorganisaties maken zich zorgen over de dalende vaccinatiegraad. Met een landelijke actie die maandag is begonnen, proberen ze mensen ervan te doordringen dat een kentering noodzakelijk is om ziektes buiten de deur te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Jeugdarts Caroline Schouten ervaart naar eigen zeggen elke dag hoe moeilijk het is om sommige ouders te overtuigen. “Het voelt soms als vechten tegen de bierkaai,” zegt ze in een interview met het AD.

‘Niet-kloppende informatie’

Ze ziet dagelijks dat de twijfel die influencers, ‘complotpredikers’ en sommige Kamerleden zaaien over vaccinaties invloed heeft op ouders. Schouten, bestuurslid van beroepsvereniging AJN Jeugdartsen, zegt dat het weleens voelt alsof ze tijdens gesprekken met ouders in ‘een parallelle wereld’ belandt.

Schouten vindt het verschrikkelijk dat mensen zich baseren op ‘niet-kloppende informatie’ afkomstig van ‘rechts-populistische bewegingen’.

In het radioprogramma Spraakmakers zei de jeugdarts dat de gesprekken in de spreekkamer bijna niet opgewassen zijn tegen de ‘enorme hoeveelheid desinformatie’ die via algoritmes, sociale media en influencers op ouders afkomt.

Eerder liet Volkskrant-journalist Maarten Keulemans haar al uitgebreid aan het woord.

Verklikken

Data-analist Cees van den Bos wijst erop dat Schouten in de Denktank Desinformatie zit en collega-artsen die het niet met het coronabeleid eens waren en zich hierover uitspraken, verklikte bij de gezondheidsinspectie.

Op 30 april 2021 stuurde een bestuurslid van AJN Jeugdartsen een e-mail naar het ministerie van VWS en de inspectie over ‘signalen van praktiserende huisartsen die het niet eens zijn met het coronabeleid en de vaccinatiestrategie, en die zich hier openlijk over uitspreken’.

“De één met een persoonlijke brief aan z’n patiënten (hulde voor de assistente overigens!), de ander met een interview in een lokale krant. Ik begrijp dat jullie deze signalen ‘graag’ ter info doorgestuurd krijgen, bij deze.”

De gezondheidsinspectie antwoordde: “Dank voor het doorsturen. Sowieso delen we signalen met de betrokken toezichtsafdelingen ter kennisgeving.”

Geen woord over de vaccinatiedrang

“En opnieuw krijgt jeugdarts Caroline Schouten, tevens lid van de Denktank Desinformatie, podium om haar zorgen over de dalende vaccinatiegraad toe te lichten,” constateert huisarts Els van Veen. “Geen woord over de vaccinatiedrang en verkettering van ‘ongevaccineerden’ van de afgelopen jaren.”

Huisarts Frank Peeters wijst erop dat artsen als Schouten iedereen meermaals per jaar wilden prikken met een experimenteel vaccin dat zogenaamd veilig en effectief was en de transmissie van het coronavirus zou stoppen.

“Had die medische wereld dan verwacht dat elke burger zijn vertrouwen zou behouden in hun ‘wetenschap’? Dat vertrouwen zal enkel terugkeren na verontschuldigingen en correcte info over alle vaccins,” benadrukt Peeters.

Zij zijn de échte ‘antivaxers’

Hij krijgt bijval van collega-arts Paul Neirynck: “Het vertrouwen zal pas hersteld worden als er eerlijk gecommuniceerd wordt over de efficiëntie van elk vaccin. Dwang werkt altijd averechts.”

“Zoals ik reeds lang voorspelde zijn het de architecten en ‘aannemers’ van de massavaccinatie die zelf aan de basis zouden liggen van de braakneigingen die nu velen ervaren bij het horen van het woord ‘vaccin’ of ‘vaccinatie’,” reageert vaccinoloog Geert Vanden Bossche. “Die woorden zijn gedoemd om uit het medische vademecum te verdwijnen. Deze lui zijn het die de vaccinologie om zeep hebben geholpen. Zij zijn – althans voor mij – de échte ‘antivaxers’.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

144 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Puntje puntje.........
Puntje puntje.........
1 maand geleden

Wat ik niet begrijp is het feit dat ze iedere “vluchteling” hier binnenhalen en ik weet bijna zeker dat die niet hun inentings boekje op zak hebben. Hoe controleren ze dat? Brengen die niet alles mee..

silence
silence
1 maand geleden

eigen schuld, dikke bult……………zeiden ze vroeger…………!!!!!

Loek
Loek
1 maand geleden

OPROEP. Mensen trap niet in al die desinformatie van de volkskrant, Leutermans en die LEUGENAARS van de denktank desinformtie. Vertouw gewoon op jezelf en niet op het grote FHARMA VERDIENMODEL.LAAT DIE TROEP UIT JE LIJF.

Cees
Cees
1 maand geleden

deze mensen zijn knetter gek moeten ze opsluiten Het lichaam van mens en dier kunnen zelf alle ziekmakers de baas daar is echt geen vaccin voor nodig. Mens en dier zijn geweldige machientjes die feilloos werken en werkelijk overal is aan gedacht tot in de kleinste details.

Maar mens en dier worden ZIEK gespoten en vol gepropt met medicatie waar je het immuun,-afweersysteem mee kapot maakt GIF HOORT NIET THUIS IN HET LICHAAM!!

Back to top button
144
0
We lezen graag je reactie!x