Homepagina » Buitenland » Oliver Stone: “Niet ISIS maar Amerika vormt de grootste bedreiging voor de wereld”
Oliver Stone: "Niet ISIS maar Amerika vormt de grootste bedreiging voor de wereld"

Oliver Stone: “Niet ISIS maar Amerika vormt de grootste bedreiging voor de wereld”

De Amerikaanse regisseur, scenarist en Oscarwinnaar Oliver Stone is vooral bekend vanwege zijn maatschappijkritische films, waaronder JFK, Wall Street en Born on the Fourth of July. In een nieuwe documentaireserie laat hij zien dat Amerika veel gevaarlijker is dan de terreurgroep ISIS.

In 2012 schreef Stone samen met professor Peter Kuznick het boek The Untold History of the United States, dat zich richt op episodes uit de Amerikaanse geschiedenis die minder aandacht kregen, maar wel degelijk van grote historische betekenis zijn geweest. Er blijkt een geheim Amerika te bestaan dat eigenlijk nooit voor onze ogen bestemd was.

Tegenwicht

Van het boek is inmiddels een tiendelige documentaireserie gemaakt, die de gemoederen in de Verenigde Staten hoog deed oplopen. De documentaire biedt zeker tegenwicht aan de Amerikaanse historici die doorgaans een positieve draai geven aan de zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis.

“We hebben de hele regio gedestabiliseerd en chaos gecreëerd,” zei Stone. “En vervolgens geven we ISIS de schuld van de chaos die wij hebben gecreëerd.”

Het boek en de serie richten zich op de achterliggende gedachte van de Amerikaanse oorlogen in het Midden-Oosten. We komen dan al snel uit bij zaken die meestal niet worden aangestipt door de mainstream media. “Toen ik de geschiedenis bestudeerde viel mijn oog vooral op onze betrokkenheid in het Midden-Oosten,” aldus Stone.

Propaganda

“Wij veroorzaken al deze puinhopen en hebben vervolgens een groots militair plan om alle problemen op te lossen,” voegde Kuznick toe. “Maar dat plan blijkt vervolgens niet te werken.”

De documentaire gaat over de periode van de Tweede Wereldoorlog tot de regering Obama en toont een alternatieve versie van de gebeurtenissen, één die haaks staat op de propaganda die in de Amerikaanse schoolboeken staat. “We zijn niet in gevaar,” zei Stone. “We zijn het gevaar.”

De documentaire The Untold History Of The United States is hier verkrijgbaar.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • […]   Robin de Boer    23 september 2015 […]

 • x

  Check Also

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  trump

  Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

  Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

  >