Buitenland

Oliver Stone: “Niet ISIS maar Amerika vormt de grootste bedreiging voor de wereld”

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse regisseur, scenarist en Oscarwinnaar Oliver Stone is vooral bekend vanwege zijn maatschappijkritische films, waaronder JFK, Wall Street en Born on the Fourth of July. In een nieuwe documentaireserie laat hij zien dat Amerika veel gevaarlijker is dan de terreurgroep ISIS.

In 2012 schreef Stone samen met professor Peter Kuznick het boek The Untold History of the United States, dat zich richt op episodes uit de Amerikaanse geschiedenis die minder aandacht kregen, maar wel degelijk van grote historische betekenis zijn geweest. Er blijkt een geheim Amerika te bestaan dat eigenlijk nooit voor onze ogen bestemd was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tegenwicht

Van het boek is inmiddels een tiendelige documentaireserie gemaakt, die de gemoederen in de Verenigde Staten hoog deed oplopen. De documentaire biedt zeker tegenwicht aan de Amerikaanse historici die doorgaans een positieve draai geven aan de zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis.

“We hebben de hele regio gedestabiliseerd en chaos gecreëerd,” zei Stone. “En vervolgens geven we ISIS de schuld van de chaos die wij hebben gecreëerd.”

Het boek en de serie richten zich op de achterliggende gedachte van de Amerikaanse oorlogen in het Midden-Oosten. We komen dan al snel uit bij zaken die meestal niet worden aangestipt door de mainstream media. “Toen ik de geschiedenis bestudeerde viel mijn oog vooral op onze betrokkenheid in het Midden-Oosten,” aldus Stone.

Propaganda

“Wij veroorzaken al deze puinhopen en hebben vervolgens een groots militair plan om alle problemen op te lossen,” voegde Kuznick toe. “Maar dat plan blijkt vervolgens niet te werken.”

De documentaire gaat over de periode van de Tweede Wereldoorlog tot de regering Obama en toont een alternatieve versie van de gebeurtenissen, één die haaks staat op de propaganda die in de Amerikaanse schoolboeken staat. “We zijn niet in gevaar,” zei Stone. “We zijn het gevaar.”

De documentaire The Untold History Of The United States is hier verkrijgbaar.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden

[…]   Robin de Boer    23 september 2015 […]

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x