Homepagina » Binnenland » Omgekeerde wereld bij Nederlands strafrecht. Demmink wordt beschermd door Openbaar Ministerie in plaats van aangeklaagd
Omgekeerde wereld Nederlands strafrecht. Demmink wordt beschermd door Openbaar Ministerie in plaats van aangeklaagd

Omgekeerde wereld bij Nederlands strafrecht. Demmink wordt beschermd door Openbaar Ministerie in plaats van aangeklaagd

Advocaat Adèle van der Plas vertegenwoordigt de twee Turken die aangifte tegen voormalig topambtenaar Joris Demmink hebben gedaan omdat ze naar eigen zeggen als minderjarige jongens door hem in Turkije zijn verkracht.

Het Openbaar Ministerie oordeelde vorig jaar dat er ‘geen enkel belastend materiaal’ is om Demmink te vervolgen.

Van der Plas schreef echter dat er ‘ruimschoots voldoende bewijs’ is om Demmink te vervolgen.

Stelselmatig tegengewerkt

Het onderzoek naar de man die in 2012 met pensioen ging als secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft volgens haar nieuwe feiten opgeleverd die eerder bewijs ondersteunen.

Van der Plas startte een zogeheten artikel 12-procedure, maar werd stelselmatig tegengewerkt door het OM.

WeAreChange.nl sprak met de advocaat, die de waarheid boven tafel wil krijgen. Op 30 juni aanstaande zal zij achter gesloten deuren de verdediging van Demmink en het OM tegenover zich zien.

Verwikkeld

Het Hof van Arnhem oordeelt die dag of het strafrechtelijk onderzoek naar Demmink gestaakt kan worden.

Het betreft het zoveelste hoofdstuk van een politiek proces waarin de justitietop verwikkeld is.

Gefaald

Volgens Van der Plas heeft politieke druk ervoor gezorgd dat het OM haar onafhankelijke positie heeft verloren en structureel heeft gefaald.

Wil je weten waarom de zitting achter gesloten deuren plaatsvindt en hoe de zaak zich gaat ontwikkelen? Kijk dan onderstaand interview, want bij de NPO zul je het niet zien.

[WeAreChange]


Vind je deze info waardevol? Deel het dan met anderen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Petje af voor v.d. Plas en ik zie halsreikend uit naar de openbare zitting als die er mag komen.
  Ik kan alleen maar diep respect hebben voor v.d. Plas die onophoudelijk haar nek uitsteekt en zich als een pitbull vastbijt om de waarheid boven tafel te krijgen, het zij haar gegund, ik hoop het van harte voor heel Nederland dat er eindelijk schoon schip gemaakt gaat worden. Weg met heel die corrupte kliek. Bah !!!

  32 likes
  • zekers petje af ! je moet het maar aan durven tegen die omkoopbare lieden die over al mee wegkomen!!
   v.d. Plas zou heel goed passen in de regering, zij is net als Pieter Omtzigt ook zo een pittbull ( helaas zit ie in de verkeerde club.. echt jammer, hij is de enige in de 2eK die zich vastbijt in de mh317 en de ” knoerharde en raadselpraktijken omtrent deze horror ramp.. die steen van rutte is echt 1 om de nek..

   13 likes
  • Als Demmink wordt vervolgd, zal de waarheid over Marianne Vaatstra ook aan het licht komen.. en dan heeft Peter r de Vries ons flink voorgelogen doet hij nu trouwens al

   2 likes
 2. Stelletje huichelende elite kakkers die de gelederen gesloten houden omdat de rest waarschijnlijk niet veel beter is dan Demmink.
  Je ziet het bij alle regeerders zo gauw er stront aan de knikker is worden ze uit de wind gehouden. En meestal gaan ze dan op de reserve bank in Amerika. Waarom eigenlijk in Amerika? Is daar waar de poppetjes aangestuurd worden en gereset? Het lijkt er wel op.

  11 likes
 3. De man zal wel bewijzen hebben over andere politici….

  4 likes
  • Precies [email protected], hij weet zelfs dingen over het koningshuis, dat is de reden dat hij die functie kon krijgen ondanks dat zijn naam vaooraf al besmet was met pedofilie. Daardoor kon hij vanuit zijn functie op alle belangrijke posten mensen benoemen uit dezelfde scene die daardoor ook weer chantabel zijn. Dat is precies hoe hij kans heeft gezien om Nederland om te zetten in een pedocratie, onze hele regering, politieapparaat en rechtssysteem is ermee geïmpregneerd en volledig in handen van pedofiele smeerlappen. Maar mede door toedoen van Adèle van der Plas loopt hun imperium steeds meer schade op en hun positie komt elke dag meer in gevaar. Ooit komt de waarheid boven water en valt de Staat der Nederlanden pardoes om. Ook heeft het nu te veel publiciteit gehad om v.d.
   Plas zonder zich zeer ernstig verdacht te maken om het leven te brengen, Ze zitten in een spagaat, vooral als er een openbare zitting over gehouden moet gaan worden, zoals v.d. Plas in het filmpje in het betreffende artikel hierboven aangeeft. Ik gun haar van harte na al die jaren de victorie en dat de waarheid voor iedereen duidelijk wordt. De consequenties zullen niet te overzien zijn voor ons kikkerlandje.

   2 likes
 4. Google eens op Korlaar, ik geloof dat ze ook uit Arnhem komen; een ex-vrouw van een van de broers legt op(ik denk Skype) een getuigenis af, die er niet om liegt.
  De top van de ijsberg was Dutroux, de ondezoeks rechter die belast was met zijn zaak en met een verklaring kwam dat ook hoge europese ambtenaren en leden van diverse koninklijke families betrokken waren kwam niet lang daarna tijdens een ‘verkeers ongeluk’ om het leven.

  1 likes
 5. IFUD of Human Rights

  Het is niet mogelijk om iemand alleen op verklaring van getuigen te veroordelen. Dat is n.l. verboden in het strafrecht. In de Zaak van Demmink moet er dus DNA, bloedsporen of spermasporen aanwezig zijn als hoofdbewijs.Dat Hoofdbewijs is er kennelijk niet meer? Echter de uitspraak doet voorkomen of er niets aan de hand is geweest. Dit laatste is onwaar. De verklaringen van getuigen onder ede staan vast, en zijn door de rechter niet betwist of door iedere ander. Demmink kwam voor in het rolodex-onderzoek. De rechtbank en de ministers van Justitie verklaren aan de Tweede Kamer dat Demmink niet voorkwam in rolodex, dat is onwaar. Wie moeten we dan geloven? De getuigen onder ede zijn als de waarheid geacht tot op moment van betwisting. Ik merk op dat ook een verklaring de ander tegensprak, maar dan gezien de rest van de getuigen onder ede, is redelijk aannemenlijk dat Demmink neigingen heeft naar pedofilie. De uitspraak door de rechter schuift dit onder het tapijt met de verklaring dat er niets aan de hand was. Er was wel wat aan de hand dat de sociale media er jaren druk over waren met berichten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17

Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

Als je na de ramp met vlucht ...

tempel

‘Verborgen geometrisch patroon’ ontdekt bij oudste tempel ter wereld. ‘Dit had ik niet verwacht’

De monolieten die zo’n 11.500 jaar geleden ...