CoronaMens en Dier

OMT-voorzitter Jaap van Dissel in opspraak: ‘Dit zaakje stinkt aan alle kanten’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!

Net als ex-zorgminister Hugo de Jonge gebruikte OMT-voorzitter Jaap van Dissel tijdens de coronacrisis geregeld zijn privémail voor zijn werk, bericht de Volkskrant.

Het gebruik van privémail werd ook hem sterk ontraden, onder meer omdat communicatie via privémail niet via een Wob-verzoek kan worden gecontroleerd. Van Dissel koos er toch vaak voor omdat de RIVM-mailsystemen ‘niet altijd even bruikbaar’ waren. Het duurde soms lang om in te loggen, beweerde hij.

Van Dissel zei dat hij zijn privémail ‘niet heeft gebruikt’ voor het sturen van vertrouwelijke stukken. Dat terwijl sommige bijlagen in zijn mails bij Wob-verzoeken zijn bestempeld als te vertrouwelijk om vrij te geven.

Er moet nog veel boven tafel komen

“Japie spreekt zichzelf tegen,” reageert energieadviseur Simone Juffermans. “Had Japie ook problemen met zijn wachtwoord?” De Jonge beweerde dat hij zijn privémail gebruikte omdat ‘zijn wachtwoord soms verlopen was’.

Ook de politiek mengt zich in de discussie. Kamerlid Wybren van Haga merkt op: “OMT-voorzitter Van Dissel heeft er doelbewust voor gekozen om zijn privémail te gebruiken om eventuele Wob-verzoeken te ontlopen. Het is wel duidelijk dat er nog veel boven tafel moet komen.”

Wat hebben deze mensen te verbergen?

Forum voor Democratie wijst erop dat Van Dissel zijn privémail ook gebruikte om zijn contacten geheim te houden. De partij vraagt zich af: “Wat hebben deze mensen te verbergen?”

Matthijs Pontier, lijsttrekker van De Groenen Basis Piraten vraagt: “Probeert hij informatie af te schermen van de aanstaande parlementaire enquête?” Eerder zei hij over de strapatsen van De Jonge: “Hij heeft schijt aan rechter en Kamer en gaat gewoon door met Wobstructie om zo geheim mogelijk te kunnen werken, ongehinderd door journalisten of ‘lastige’ burgers.”

“Dit zaakje stinkt aan alle kanten,” benadrukt fysiotherapeut en echografist Auke Wagenmakers.

4.9 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eugeen
Eugeen
2 maanden geleden

Deze man is een zware misdadiger en moet als dusdanig behandeld worden. Laat een diepgaand onderzoek asap starten om dit WEF-monster achter de tralies te krijgen!

Blijf mij nabij
Blijf mij nabij
2 maanden geleden

Eerder zei hij over de strapatsen van De Jonge: “Hij heeft schijt aan rechter en Kamer en gaat gewoon door met Wobstructie om zo geheim mogelijk te kunnen werken, ongehinderd door journalisten of ‘lastige’ burgers.”
Helaas is dit het nieuwe ‘normaal’ in deze anti-democratische criminelen wereld.
En geen systeem die er iets tegen kan doen dan alleen de mensen zelf.

Jeroen
Jeroen
2 maanden geleden

Ik denk dat Japie gevaarlijk wordt. Ik merkte al aan hem vanaf het begin dat Jaap ’t niet eens was met de gang van zaken. Toen de bekvoddenplicht voor ’t eerst werd ingevoerd vertelde zijn lichaamstaal me al dat hij ’t er niet mee eens was. Ik meen dat Theo Schetters ool al opmerkte dat Japie hinten probeerde te geven naar de scham.

Door hem nu op te pakken op ’t gebruik van privé-mail zouden zijn statements, als hij ’t niet langer meer uit kan houden en besluit naar buiten te treden al makkelijk weggeframed kunnen worden. Dat is natuurlijk maar een theorietje, maar dat is wel iets wat als eerste bij me opkomt als ik even alle plussen en minnen tegen elkaar wegwerk.

Echte viespeukerij van het hoogste niveau, allemaal.

Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
2 maanden geleden

Het is mooi dat de angst regeert, om wat ze in alle heimelijkheid weg proberen te moffelen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

67
0
We lezen graag je reactie!x