Buitenland

Oekraïense politicus: dit gebeurt er met al die miljoenen die Oekraïne gedoneerd krijgt

Help door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

De landelijke inzamelingsactie voor Oekraïne van Giro555 heeft tot dusver ruim 160 miljoen euro opgeleverd. Vorige maand stond de teller nog op 106 miljoen euro. Het gaat om de op één na succesvolste Giro555-actie ooit. Alleen de inzameling na de tsunami in Azië in 2004 leverde meer op.

Actievoorzitter Kees Zevenbergen zei: “We zijn ontzettend geraakt door de enorme geefbereidheid van Nederland. Iedereen wil helpen, of het nou schoolklassen, multinationals of sportverenigingen zijn. Dat is heel bijzonder om te zien.”

Tenminste 70 procent

Elf hulporganisaties hebben de handen ineengeslagen onder Giro555, waaronder Oxfam Novib, Unicef, het Rode Kruis en Stichting Vluchteling.

Wat gebeurt er met de miljarden die er in Nederland en andere westerse landen zijn opgehaald voor het lenigen van de nood van de Oekraïense bevolking? De Oekraïense politicus en journalist Anatoly Shariy geeft het antwoord, twittert journalist Eric van de Beek.

Maak je geen zorgen. Al die gedoneerde miljoenen zijn niet verdwenen. Tenminste 70 procent zal worden besteed aan prachtige villa’s en auto’s, schrijft Shariy.

Dit is absurd

Na de bosbranden die Australië in 2019 teisterden, haalde het Rode Kruis bijna 100 miljoen op voor noodhulp. De organisatie gaf toe dat minder dan een derde van dat bedrag wordt uitgegeven. Het Rode Kruis houdt het geld achter de hand ‘voor toekomstige natuurrampen’. De Australische radiopresentator Will Goodings zei hierover: “Dit is absurd! Dit is misbruik van vertrouwen.”

Na de verwoestende aardbeving in 2010 in Haïti haalde het Rode Kruis honderden miljoenen op. Met dat geld bouwde de organisatie welgeteld zes huizen. Inwoners van het land riepen mensen op om níet te doneren.

4.8 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
2 maanden geleden

1 Woord >> SCHOFTEN .

Quibus
Quibus
2 maanden geleden

Er bestaan mensen met gezondverstand die verder denken als het puntje van hun neus, en ja de dommeriken in al hun gradaties tot debielen aan toe, er bestaat geen eerlijkheid meer, het is te gemakkelijk heerlijk toch zo’n oorlogje, de milliarden vliegen door de lucht, en ieder pakt zijn deel !

Blijf mij nabij
Blijf mij nabij
2 maanden geleden

Het Koninkrijk Gods is voor hen die onwetend zijn.
Want zij hebben het, het hardst nodig straks.
Laten wij wakker blijven en deze criminelen NOOIT helpen

Lisa
Lisa
2 maanden geleden

Dit is toch al jaren zo. Mensen laten zich leiden door de mm. Alle donaties verdwijnen in de zakken van de rijke. Niets voor het volk. Voor Oekraïne is er zovéél gedoneerd. Ik kreeg er een akelige onderbuik gevoel van. Het volk kon doneren, ze hadden beter voor eigen volk kunnen doneren. Of vd mensen van de toeslagenaffaire .Kinderen terugbtengen naar hun ouders etc etc.Nederland gaat ten onder. En zolang het volk niet wakker wordt, zal straks de grote klap hun doen beseffen wat ze hebben gedaan. We worden continu voorgelogen. Dit is gewoon niet menselijk meer. Een satanische macht heerst over deze wereld. En ze zijn nog lang niet klaar met ons!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

141
0
We lezen graag je reactie!x