CoronaBuitenland

‘Onbestaanbaar dat de kranten hier niet mee vol stonden, dit alles stinkt heel erg’

Help door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Een groep Europarlementsleden rond de Roemeense Europarlementariër Cristian Terhes eiste in februari vorig jaar het onmiddellijke aftreden van EU-baas Ursula von der Leyen.

Ze heeft zeer goede connecties in de vaccinindustrie en onderhoudt nauw contact met Pfizer-baas Albert Bourla. Die sprak in een interview met de New York Times van een ‘hechte relatie’ met de voorzitter van de Europese Commissie, die tot stand was gekomen via telefoongesprekken en sms’jes. Von der Leyen weigert die sms’jes openbaar te maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De Europese Commissie sloot een megadeal met Pfizer en bestelde 1,8 miljard coronavaccins. Daar is naar schatting 35 miljard euro voor betaald. In totaal ging het om 4,6 miljard coronaprikken met een prijskaartje van 71 miljard euro. Dat zijn 10 prikken per EU-burger. De contracten met de fabrikanten zijn tot op de dag van vandaag geheim.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Duidelijk belangenconflict

Haar echtgenoot Heiko von der Leyen klom in 2020 op tot medisch directeur van het Amerikaanse biofarmaceutische bedrijf Orgenesis. Medisch adviseur Wendy Mittemeijer wees erop dat dit bedrijf is gespecialiseerd in gentherapie, waaronder twee coronavaccins. Een duidelijk belangenconflict.

Enkele maanden nadat de parlementariërs hadden opgeroepen tot het aftreden van Von der Leyen, werd bekend dat het Europees Openbaar Ministerie een onderzoek heeft geopend naar de aankoop van coronavaccins in de EU.

“Het is onbestaanbaar dat de kranten hier vorig jaar niet mee vol stonden,” vindt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons. “Tien prikken ingekocht voor élke Europeaan terwijl er maar beperkte onderzoeksgegevens beschikbaar waren bij de lancering van de coronaprik.”

Bizar

“Von der Leyen is getrouwd met een man die alle schijn van belangenverstrengeling bij vaccinontwikkeling/verkoop tegen heeft. Dat alles stinkt al een beetje,” vervolgt ze.

“Dan wordt ook het contract tussen de regering en Big Pharma geheim gehouden voor burgers die nota bene álle prikken betaald hebben. En werd de appwisseling van Ursula inzake het aanschaffen van de coronaprik niet vrijgegeven. Dan stinkt het heel erg,” aldus Simons, die het bizar vindt dat er nog zoveel mensen zijn die de corruptie niet zien. “Je struikelt er bijna over.”

4.8 259 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jammer
Jammer
10 maanden geleden

Begrijp toch, je komt niet zomaar aan een dit soort topbaantjes, het is likken omhoog en schoppen naar beneden. Deze figuren hebben totaal geen geweten hoor.

Greet Resist
Greet Resist
10 maanden geleden

zij is van ALbrecht DIscount, kun je daar straks met je bluetooth betalen

Sardo
Sardo
10 maanden geleden

Dat hele zooitje die daar aan de touwtjes trekt in Brussel stinkt.
En de grootste stinkdier wil hier in Nederigland MP worden, en dat wordt hij ‘m.b.v het wef ook.

En dan ?

Fransdo
Fransdo
10 maanden geleden

Een beetje stinken. Dit is zo’n beetje de ergste beerput die er ooit geweest is. En wij maar steeds meer belasting betalen om dit soort beerputten te bekostigen. En voor wat? Voor een herbenoemde Griep? Dit kan dus echt niet.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x