Mens en Dier

Medisch adviseur haalt uit naar Ursula von der Leyen: ‘Waar komt die obscene obsessie vandaan?’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zei begin deze maand dat de Europese Unie ‘het moet hebben over het verplichten van een coronaprik’. Ze zei dat het niet aan haar is om een vaccinatieplicht voor te stellen of aan te bevelen, maar aan de EU-landen zelf. Sommige landen, zoals Oostenrijk en Duitsland, bereiden een verplichte vaccinatie al voor.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer-Ooteman trekt op social media fel van leer tegen Von der Leyen. “Helaas bepaalt zij met haar kornuiten al een tijdje wat er in Nederland gebeurt. En dan vraag ik me af waar die obscene obsessie vandaan komt om iets te verplichten dat niet doet wat beloofd is, serieuze risico’s kent en tegen onze grondrechten indruist,” schrijft ze op LinkedIn. “Tunnelvisie, maar ook gebrek aan kennis en compassie is het eerste wat in me opkwam.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Gespecialiseerd in gentherapie

Dr. Mittemeijer-Ooteman wijst erop dat de man van Von der Leyen directeur is bij Orgenesis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gentherapie, waaronder twee coronavaccins.

De medisch adviseur, werkzaam bij het toezichtsorgaan van een grote farmaceut, plaatste een foto bij haar bericht waarop Von der Leyen en Pfizer-baas Albert Bourla elkaar innig omhelzen. Onlangs werd bekend dat Von der Leyen weigert sms’jes van Bourla vrij te geven. De sms’jes zijn verstuurd in de periode dat de EU onderhandelde met Pfizer over de levering van coronavaccins.

Grote rol

In april schreef The New York Times dat Von der Leyen sms’jes uitwisselde en belde met Bourla. De berichten en gesprekken zouden een grote rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van de vaccindeal.

De Europese Ombudsman verzocht de Europese Commissie de berichten vrij te geven, maar die zegt ze niet te hebben.

4.8 116 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
2 jaren geleden

Gewoon een corona schwb wef psychopaat

Ron
Ron
2 jaren geleden

Wel dat wijf doet net zo hysterisch over het klimaat. Als moedertype kan je zien dat het een angsthaas is. Ze denkt de wereld te redden en doet het zo grondig dat ze de wereld vernietigd samen met die boskabouter uit Nederland.

Xander
Xander
2 jaren geleden

Ach, puppet Von der Leyen doet ook maar wat haar is opgedragen, ze “voert gewoon uit”. Dicht haar alsjeblieft geen geweten, empathie, intelligentie of berouw toe. Soms moet je ergens klikken: “ik ben geen robot”. Ik weet niet of ze begrijpt wat daar wordt bedoeld.

Niet bang
Niet bang
2 jaren geleden

Te veel geld doet soms vreemde dingen met mensen. Beterschap mevr. de voorzitster.

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x