Buitenland

Onder nieuwe EU-wet die wordt doorgeduwd zijn we allemaal criminelen: ‘Dit is de droom van elke dictator’

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Europese ambassadeurs wilden zich donderdag buigen over de vraag of berichtendiensten als WhatsApp of Signal de foto’s die we naar elkaar doorsturen moeten controleren, maar de bespreking is van de agenda gehaald. Het debat ligt uiterst gevoelig.

Het controversiële wetsvoorstel wordt ‘Chat Control’ genoemd en heeft officieel als doel om kindermisbruik tegen te gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De Europese Commissie wil dat elke smartphone software bevat die gegevens al voor hun versleuteling scant op ‘illegaal materiaal’, ook wel client-side scanning genoemd. Je moet dan eerst toestemming geven dat de overheid je foto’s en video’s in de gaten mag houden, maar als je dat niet doet, kun je geen berichten meer versturen.

Massasurveillance

Dinsdag ondertekenden 37 Europarlementariërs een open brief met bezwaren tegen het wetsvoorstel.

Als het plan wordt aangenomen, worden chatdiensten bij wet geschikt gemaakt voor massasurveillance, waarschuwt professor Matthew Green van de Johns Hopkins University.

Professor Bart Preneel van de KU Leuven zegt: “Minder democratische regimes kunnen dit misbruiken om kritische inhoud op te sporen. Dit is de droom van elke dictator, en de Europese Unie gaat dit verwezenlijken.”

Von der Leyen wil al je appjes meelezen

Het is hem ‘compleet onduidelijk’ waarom de Commissie zo doorduwt.

“Weet jij zeker dat je wilt dat Ursula von der Leyen al je appjes mee kan lezen? Al je foto’s kan zien, kan opslaan en door kan sturen naar veiligheidsdiensten van andere landen?” vraagt columnist Marianne Zwagerman.

In de ogen van de EU zijn we allemaal criminelen, benadrukt ze.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 140 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
1 maand geleden

Gewoon stoppen en weer een brief schrijven.

Annette
Annette
1 maand geleden

Marianne Zwagerman heeft maar één conclusie: In de ogen van de “leiders” van de EU, bij monde van Ursula von der Leijen, zijn wij, doodnormale mensen van vlees en bloed, ineens gebombardeerd tot potentiële criminelen.

Het versturen van wat foto’s of een berichtje kan dus straks betekenen, dat je dus bezoekers in blauw voor de deur hebt staan.

Dat wordt dus straks héél moeilijk om nog berichten te versturen, want ik vermoed zomaar, dat, zéker als je al op een soort van zwarte lijst staat, je bij het minste of geringste de klos bent.

Dit betekent in principe maar één ding: NIET meer communiceren via je smartphone, maar weer terug naar hoe het OOIT was.

Postduiven om je berichten te versturen lijkt mij niet echt een optie, omdat die arme beesten door de windturbines en 5 G installaties zó in de war zullen raken, dat diegene, die je bericht moet ontvangen, deze waarschijnlijk nooit zal krijgen.

Dus moet je wat anders verzinnen. Het beste is om rechtstreeks, face to face, berichten door te geven. Of via een, door jou, vertrouwde persoon.

Ik denk, dat ook berichten versturen via onze “vertrouwde” Post.nl, OOK geen optie meer is. Denken jullie, dat wat in de wet staat, namelijk dat er een BRIEFGEHEIM is, dat dat nog werkelijk bestaat?

Wetten uit het zogenaamde Wetboek zijn allang in de prullenbak gedonderd.

Ik kan maar tot één conclusie komen: Wij zullen straks ieder WOORDJE, dat wij uitspreken, op een weegschaaltje moeten leggen.

H. R. van der Veen
H. R. van der Veen
1 maand geleden

De echte criminelen zitten in Den Haag en Brussel.

Overlevering van toen..
Overlevering van toen..
1 maand geleden

Naar mijn mening gebeurt die massasurveilance reeds lang, ze willen het alleen nog bij wet regelen zodat niemand meer iets kan ondernemen buiten hun controle om!
Volledige controle over het slavenvolk!!

Back to top button
154
0
We lezen graag je reactie!x