Homepagina » Gezondheid » VIDEO: Man behandelt chronische longaandoening succesvol met cannabisolie
VIDEO: Man behandelt chronische longaandoening succesvol met cannabisolie

VIDEO: Man behandelt chronische longaandoening succesvol met cannabisolie

Jeff Waters was 36 toen hij werd gediagnosticeerd met COPD (chronische obstructieve longziekte). De artsen zeiden hem dat er geen geneesmiddel was en dat hij uiteindelijk zou bezwijken aan de ziekte. Hij kreeg een groot aantal medicijnen voorgeschreven om de symptomen te verzachten.

Het ging snel bergafwaarts met de gezondheid van Jeff. Hij kreeg extra zuurstof en kon op den duur niet eens meer traplopen, douchen of scheren.

Een jaar geleden kreeg hij een allergische reactie als gevolg van zijn bloeddrukmedicatie. Het gevolg was een longontsteking. Jeff werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis en vocht bijna een maand lang voor zijn leven.

Toen hij weer thuis was, begon Jeff op internet te zoeken naar alternatieve behandelingen. Hij las dat diverse COPD-patiënten waren genezen door cannabisolie te gebruiken. Enkele maanden nam Jeff iedere ochtend en avond een druppel cannabisolie. Hij slikt inmiddels geen medicijnen meer, zijn bloeddruk is goed, hij heeft geen last meer van angsten of depressies en heeft zijn ziekte onder controle.

“Geen inhalatoren meer, geen extra zuurstof meer,” zei hij. “Ik wandel iedere dag een paar kilometer.” Jeff woont in Oklahoma, waar cannabis illegaal is. Hij koopt zelf geen cannabisolie, maar is afhankelijk van donaties van mensen uit staten waar cannabisolie wel legaal is. “Zonder cannabisolie zou ik weer aan de medicijnen moeten en ziek zijn,” voegde hij toe.

Als medicinale cannabis in Oklahoma niet wordt gelegaliseerd, zal Jeff waarschijnlijk naar een andere staat verhuizen. Gouverneur Mary Fallin is bereid medisch onderzoek te laten verrichten naar cannabisolie.

[News On 6]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • arnout schreef:

  Zo langzamerhand wordt cannabisolie hier de nieuwe fountain of youth.

  Het enige wat nog ontbreekt is een goude slagzin.

  15 likes
  • hennie schouten schreef:

   ik heb al veel mensen die dat weten van de cannabisolie goed is voor copd 3 gold maar we vragen ons af hoe kom je er aan ik hoop op antwoord
   de groetjes

   h schouten

   2 likes
 • hero schreef:

  Iemand een idee van de samenstelling van deze olie die gebruikt wordt of een verwijzing naar een recept / DIY video die hetzelfde product oplevert?
  ik wil het wel proberen maar dan graag wel een eindproduct dat werkt.
  misschien wil Nine voor de productie nog wel een artikel plaatsen hoop ik.

  7 likes
  • exegese schreef:

   @hero, kijk op http://www.stichtingmediwiet.nl/

   Daar kun je na een gesprek met een deskundige de olie bestellen.

   En @arnout, al zou het maar 10% doen wat men zegt dat het doet dan zou het al gerechtvaardigd zijn dat we overspoeld zouden worden met info over dit fantastische natuurlijke middel. Onze peperdure ziektekostenverzekering, waarvan maar 30 % van de inleg daadwerkelijk wordt gebruikt om “ziekte te bestrijden” wordt niet gebruikt om de oorzaak van ziekte te bestrijden doch enkel en alleen de symptomen, en dat met doorgaans niet of slecht werkende chemische troep, wat vaak meer kwaad doet dan goed. Dus wat mij betreft wordt het internet overspoeld met info over hennepolie.

   0 likes
 • Hank schreef:

  ook ik heb cannabis voor longklachten gebruikt. Na bijna 3 maanden hoesten.
  4 doktoren horen vragen of ik copd of astma had. Toen naar de longarts.
  Hele batterij aan testen gedaan. Begonnen met canabis. Verampen. Uitsluitend rookloos
  Dus met zorg voor de temperatuur.<185c
  Maand later: klachten vrij.

  Natuurlijk kan dat toeval zijn. Die kans is best aanwezig. Maar als ik ooit weer dit soort klachten krijg dan probeer ik het weer. Ook bij de grote k zal ik het zeker een kans geven.
  Ieder mens reageert anders op van allerlei medicatie. Daarom oa. zijn er zoveel soorten "reguliere" medicijnen. Wietolie is volgens mij dan ook geen wondermiddel dat voor iedereen werkt maar het zou wel kunnen werken. Mits goed gemaakt / gebruikt

  3 likes
 • Yolande schreef:

  Klinkt allemaal hoopgevend. Ik heb COPD (longinhoud 20%). Wie kan mij vertellen welke olie ik het beste kan gebruiken en waar het te krijgen is. Morgen ga ik mijn longarts vragen mee te werken aan dit proces.
  Bij voorbaat heel veel ank.

  2 likes
 • rosa schreef:

  Ik heb t gebruikt en voel me lekker relaxed behalve dat er verder niks uit mn handen komt….dus werkt tegen stress…. maar is voor werk niet handig! Ik gebruikte t voor eczeem…….ook dat knapte iets op……..maar kwam terug zodra ik stopte.

  0 likes
 • h.a.th.van.leth schreef:

  gaarne info over copd en eventueel wiet roken.dank u.

  0 likes
 • Henk schreef:

  Dat nidigt wel uit om direct alle info te verstrekken.
  Vtaag het uw huisarts maar op die manier

  0 likes
 • h.a.th.van.leth schreef:

  heb gehoord dat men ook cbd e-sigaret kan dampen,is dat zo.

  0 likes
 • jean.sedeyns schreef:

  kan cannabis olie helpen in vergevorde copd

  0 likes
 • x

  Check Also

  De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

  De moderne geneeskunde is overstag. Hoe hypnose je gezondheid kan verbeteren

  Hypnotherapie blijkt heilzame gezondheidseffecten te hebben, van ...

  'Staatsbanditisme': Amerika rooft grote hoeveelheden olie in Syrië. Deze satellietfoto's bewijzen het (en zoveel levert het op)

  ‘Staatsbanditisme’: Amerika rooft grote hoeveelheden olie in Syrië. Deze satellietfoto’s bewijzen het (en zoveel levert het op)

  Volgens het Russische ministerie van Defensie hebben ...

  >