Het Complot

Europa werkt in Oekraïne samen met fascisten en oligarchen

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De regering in Kiev is met geweld in het zadel geholpen en wordt gekarakteriseerd door repressie, corruptie en chauvinisme. De helft van de bevolking, die de huidige pro-Europese en anti-Russische koers niet ziet zitten, wordt resoluut aan de kant geschoven. Dat schrijft het opinieweekblad De Groene Amsterdammer.

De voormalige Oekraïense president Janoekovitsj lijkt te zijn verjaagd door een vastberaden minderheid. Op 1 januari 2014 werd er een 15.000 man sterke fakkeloptocht gehouden ter herinnering aan de nazi-collaborateur Stepan Bandera. Nazisymbolen verspreidden zich over de muren van Kiev terwijl tientallen fascisten uit Zweden binnenstroomden om hun broeders te steunen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Centrum voor Maatschappelijk onderzoek, dat protesten en repressie al sinds 2009 in Oekraïne monitort, geeft aan dat extreemrechts aanwezig was bij minstens een kwart van de protesten in het land. In het hart van Kiev was dit 50 procent.

De Antifascistische Unie van Oekraïne schat dat 30 procent van de demonstranten op het Maidanplein op zijn minst nationalist was. Voor en na vrijwel elke speech riep de spreker: “Glorie aan Oekraïne!”, waarna de menigte scandeerde: “Glorie aan de helden!” Dit was de slogan van de voormalige Oekraïense fascistenbewegingen, die de Oekraïense Waffen-SS hadden opgezet.

False flag-operatie

Inmiddels is het eerste academische onderzoek naar het bloedbad tijdens de Maidan-protesten verschenen. De Oekraïense wetenschapper Ivan Katchanovski concludeert dat het bloedbad een false flag-operatie is geweest, waarbij de daders op hun eigen mensen schoten om de val van hun vijand te provoceren. Zijn bevindingen worden ondersteund door onderzoeken van de Duitse zender ARD, de Amerikaanse documentairemaker John Beck Hoffman en persbureau Reuters.

Janoekovitsj werd onder andere beschuldigd van de gijzeling en marteling van EuroMaidan-activist Dmytro Bulatov, die een ministerpost zou krijgen in de nieuwe interim-regering. Later is toegegeven dat Bulatov nooit ontvoerd is geweest.

Fascistische dictatuur

Na de afzetting van Janoekovitsj, die in strijd was met de grondwet, kreeg de fascistenbeweging zeven ministerposten. De nieuwe vicepremier Oleksandr Sich zei op 4 februari vorig jaar tegenover het Europees Parlement dat ‘de fascistische dictatuur de beste manier is om een land te regeren’.

Nummers 2 en 4 van de partijlijst van de huidige premier Jatsenjoek hebben in het verleden topposities in neonazi-organisaties bekleed en zijn Volksfront-partij nam leiders van verschillende extreemrechtse milities op in haar militaire raad.

Submensen

Premier Jatsenjoek noemde Russen onlangs ‘submensen’ en president Poroshenko prees voormalige nazi-collaborateurs als helden die een legale status verdienden. Zijn eigen tv-kanaal zendt regelmatig een commercial uit waarin de separatisten worden vergeleken met ongedierte dat uitgeroeid dient te worden.

Het eerste voorstel van Poroshenko voor grondwetswijzigingen zou hem de facto controle geven over het gehele staatsapparaat. Ondertussen worden er repressieve oorlogswetten doorgevoerd: mensen kunnen zonder gerechtelijk bevel worden afgeluisterd en opgesloten en de regering bepaalt welke informatie op het internet en tv mag worden verspreid.

Onze Europese partners in Kiev vertegenwoordigen in de praktijk een select gezelschap van oligarchen. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een Europese regering dusdanig gepenetreerd door fascistische invloeden dat praten over ‘submensen’ de norm is geworden en gewapende neonazi’s schaamteloos worden ingezet tegen de eigen bevolking.

Europese banken hebben voor 23 miljard euro aan leningen openstaan bij Kiev, en als de EU dan met een hulppakket komt willen ze elke cent terug hebben. In Oekraïne worden ingrijpende bezuinigingsplannen doorgevoerd. Terwijl de schuld wordt afbetaald moeten miljoenen Oekraïeners in ondraaglijke omstandigheden zien te overleven.

[Groene]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

‘Europa werkt in Oekraïne samen met fascisten en oligarchen’
Wat is hier zo schokkend aan? Wij leven in een fascistisch Europa geregeerd door oligarchen dus wat verwacht je dan dat ze ergens anders doen?

Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Het draait niet alleen om olie. De Nederlandse staat is ook grootaandeelhouder van bv. automatisering en energiebedrijven. Denk aan het nieuwe datacentra(groot capaciteit) in Groningen. Of Ordina. Kun je gewoon terug vinden via Google (volkskrant/oud bericht). Het huidig piramide systeem zorgt ervoor dat je eet of opgegeten wordt. Als land(Koningshuis) moet je dus zorgen om de grootste te blijven. En dat gaat natuurlijk met voorkennis. Het zijn moderne Michiel de Ruyter spelletjes. Daar wil ik nog wat aan toevoegen. Koningshuizen mogen niet failliet gaan(zie piramide rangen), dus krijgen ze ergens steun. Karen Hudes vertelde dat er zoveel procent van ons belastinggeld naar het Vaticaan wordt gesluisd en misschien zijn zij wel een soort bewaarbank(van de koningshuizen) geworden om de NWO te volbrengen. Dan kloppen de verhalen dat de huidige paus bij de illuminatie behoort. Hij is een jezuïet en ook als eerste die paus werd. In onze geschiedenis(Europa) is deze stroming altijd verdacht geweest van het tegenovergestelde van wat ze uitbrengen, waardoor er al die tijd geen jezuïet paus kon worden. Een paus die zegt dat mensen niet mogen doorfokken als konijnen vond ik erg tegenstrijdig voor een gelovige. Iedereen weet dat er in arme landen kinderen worden gebruikt als pensioen, want daar zijn geen uitkeringen. Ook mag men geen voorbehoedmiddelen gebruiken. En dan denk ik: what about love? Porno of liefde bedrijven zijn nog altijd verschillende dingen. En al helemaal bij vaste partners. Het heeft toch ook de functie voor ontlading/ontspanning. Geloof is toch vrede/liefde/natuurgericht? En dan wijst ie ook nog naar het systeem/elite dat niet deugt. Waarom komt ie niet op voor onze kinderen? Een leven opbouwen met kinderen wordt steeds moeilijker hier(westen). Het is hier stikduur en vast werk is schaars.

Eeelke
Eeelke
9 jaren geleden

In de regering van Kiev zit een Amerikaan als minister van Economie, een Amerikaan als minister van financiën, een let als minister van gezondheid zodat alles voor de vice-president van de USA met de schaliegaswinning alles soepel zal lopen en en Fa. Monsanto 5 miljoen HA genetische gemanipuleerde mais kan telen die zo de EU binnen kan en ons door de strot gedrukt wordt

EllenB
EllenB
9 jaren geleden

Klopt, en George Soros is de grootste financier, van dit ‘Project’.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x