Homepagina » Binnenland » Motie tegen ‘totalitaire controlesamenleving’ verworpen: ‘We moeten dit stoppen voordat het te laat is!’
motie
Foto: Pepijn van Houwelingen (Videostill Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Motie tegen ‘totalitaire controlesamenleving’ verworpen: ‘We moeten dit stoppen voordat het te laat is!’

Dinsdag werd een motie van Forum voor Democratie tegen de invoering van een sociaal kredietsysteem naar Chinees model in de Tweede Kamer verworpen. “Trek zelf je conclusies en join the fight!” twitterde FVD-voorman Thierry Baudet.

“Al sinds het begin van de coronacrisis waarschuwt Forum voor Democratie ervoor dat de maatregelen die zijn genomen niet tijdelijk zullen zijn, maar dat ze misbruikt zullen worden voor de invoering van een totalitaire controlesamenleving,” licht FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen toe.

Dat is precies wat ze met u van plan zijn

“In China heet dat een sociaal kredietsysteem. Wat wil dat zeggen? Je krijgt punten. Als je je goed gedraagt, komen er wat punten bij. Gedraag je je niet zo goed en ben je niet braaf, gaan er punten af,” aldus Van Houwelingen.

Als je onder een bepaalde grens komt, kun je niet meer reizen, kun je geen overheidsbaan meer krijgen, enzovoorts.

De motie werd zoals gezegd verworpen. “Daarmee laat de Tweede Kamer haar ware gezicht zien,” benadrukt Van Houwelingen. “En dat verbaast ons niets. Natuurlijk is het partijkartel voor de invoering van een sociaal kredietsysteem want dat is precies wat ze met u van plan zijn. En dat hebben ze al bewezen door de invoering van die misdadige apartheidspas.”

Of is dat ook een ‘complottheorie’?

“Tekenend dat FVD vandaag in filmpjes mensen bang maakt voor een ‘totalitaire controlesamenleving’, verwijzend naar deze stemming,” zei GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld over de motie. “Zagen we niet aankomen natuurlijk.”

Van Houwelingen: “Net zoals jullie het Europees coronapaspoort niet zagen aankomen, Lisa. Of is dat ook een ‘complottheorie’?”

4.8 67 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
1 maand geleden

Hulp is onderweg. Almost there (of eigenlijk already there). Let op komende dagen en weken. Waar is merkel? Waar is Netanyahu? Waar is Gates? Wat voor Biden is er nu? Precies. Volgende is macron

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Hahahaha…de DAADWERKELIJKE MACHT ligt ten Alle Tijde bij het VOLK….alleen realiseert het Volk zich dat jammer genoeg nog niet…Denk aan de Beeldenstorm Beste Führer Rüttler, Herr Doktor Hugo Mengele & de Rest van dat Elitaire Haagse Landverradende zooitje Controlled Opposition….Straks zullen er buiten boze Ongevaccineerden ook nog eens een héléboel Woeste Gevaccineerde Papa’s zijn die hun Zestienjarige Dochter net zijn Kwijtgeraakt aan een Herseninfarctje of een Hartaanvalletje…Kom maar op met die Social-Credit-System-Bullshit…Ik sta toch al ZWAAR DEBET op dit moment….Maar ik garandeer die Nazi-Collaborateurs daar in Den Haag dat hun Duivelse Plannen in Duizend stukken uiteen zullen Spatten…

Henk R
Henk R
1 maand geleden

Het is een hoofdelijke stemming geweest. Zal er binnenkort wel een lijstje komen van de gasten die hier voor waren. Het is ook duidelijk benoemd : het sociale creditsysteem. Dus daar kan later geen discussie over bestaan. Een zeer zorgwekkende ontwikkeling hier in Nederland.

J.Smeets
J.Smeets
1 maand geleden

Google maar eens; Arcadia. En kijk waar deze serie die door KRO/NCRV zal worden gaan uitgezonden over gaat. Predictive programming van de bovenste plank.

x

Check Also

oversterfte

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

68
0
We lezen graag je reactie!x