Homepagina » Wetenschap » ‘Onmogelijke’ aandrijving voor ruimteschepen succesvol getest door NASA
'Onmogelijke' aandrijving voor ruimteschepen succesvol getest door NASA

‘Onmogelijke’ aandrijving voor ruimteschepen succesvol getest door NASA

De Britse wetenschapper Roger Shawyer probeert mensen al enige jaren warm te maken voor zijn EmDrive, die stuwkracht genereert door microgolven in een afgesloten ruimte op elkaar te laten botsen. Volgens critici kan zijn systeem niet werken omdat het in strijd is met de Wet van behoud van impulsmoment.

Chinese wetenschappers bouwden afgelopen jaar een eigen EmDrive en bevestigden dat het apparaat werkt. Het zou volgens het team kunnen fungeren als aandrijving voor satellieten. Er was weinig aandacht voor de resultaten en het leek alsof niemand in het Westen het kon geloven.

De Amerikaan Guido Fetta wist NASA te overtuigen zijn apparaat te testen. De testresultaten zijn deze week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst in Cleveland in de staat Ohio. Volgens NASA werkt het systeem. Een team van het Johnson Space Center deed zes dagen lang experimenten met de microgolf-aandrijving.

In de jaren negentig deed NASA experimenten met een antizwaartekracht-apparaat, dat bestond uit roterende supergeleidende schijven. De resultaten waren positief, tot onderzoekers ontdekten dat het apparaat de meetinstrumenten beïnvloedde. Sindsdien hebben wetenschappers veel geleerd.

De aandrijving lijkt te werken door invloed uit te oefenen op de spookachtige wolk van deeltjes en antideeltjes in de lege ruimte. Het team van NASA wilde niet ingaan op de werking van de zogeheten kwantumvacuüm plasma-aandrijving en deed enkel verslag van de onderzoeksresultaten.

De uitvinder van het apparaat, Guido Fetta, noemt het de ‘Cannae Drive’, naar de Slag bij Cannae waarbij de Carthaagse veldheer Hannibal op 2 augustus 216 voor Christus de Romeinse legioenen een verpletterende nederlaag toebracht. Fetta heeft sceptici jarenlang geprobeerd te overtuigen eens naar zijn systeem te kijken. Dat lijkt nu eindelijk te zijn gelukt.

Met microgolf-aandrijving worden satellieten en ruimtestations een stuk goedkoper en gaan ze veel langer mee. En astronauten zouden in enkele weken in plaats van maanden naar Mars kunnen reizen.

[Wired]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

60 reacties

 1. @ Henk001
  Je hoeft niet te wachten hoor, voor een retourtje Mars. Er zit namelijk al een hele Aardse kolonie op Mars.
  Wat de NASA doet is de wereldbevolking aan het lijntje houden niks meer en niks minder.
  Je moet een beetje goed zoeken op internet en dan kom je al gauw achter de waarheid.

  15 likes
  • @LoKi….uit welke mouw tover je dat verhaal?

   15 likes
   • Lees maar eens dit boek van Dr Greer (Disclosure project) “Hidden Truth: Forbidden Knowledge”.

    Deze man geloof ik volledig! Men is al heel veel verder dan de media vertellen. Het probleem zit hem erin dat de Obama’s, Poetin’s van deze wereld geen ene ruk aan inbreng hebben als het gaat over invloed op het UFO onderwerp of ‘nieuwe’ technologieën. Het klinkt velen te bizar in de oren maar er is dus al schaduwregering die zich niet gebonden is aan landsgrenzen en zij leggen ook geen verantwoording af.
    Presidenten, de meeste CIA directeuren of andere geheime diensten, krijgen er niets over te horen en hebben ook geen invloed op de geheimhouding.
    Hij hoort van mensen die het kunnen weten dat deze schaduwregering zelf van plan is om op enig moment aanvallen te plegen die zullen overkomen alsof buitenaardsen erachter zitten. Alle Hollywood films komen ook uitsluitend met films waarin aliens slecht zijn, dat kun je zien als pure voorbereiding.
    Aliens zijn niet slecht, de mens moet dringend het gordijn opzij trekken.

    Lees het boek maar eens, of beter niet als je makkelijk slecht slaapt door een mogelijk andere waarheid te kennen.

    9 likes
    • Martijn, hoe komt het dat jij dit voor waarheid aanneemt?

     12 likes
     • Om het komisch te verwoorden, ik heb ze zelf ook meermaals zien vliegen en daarnaast sluiten de verhalen van Dr Greer aan op mijn gevoel over het onderwerp.. Mooie ervaring om zo’n voertuig te zien vliegen!

      1 likes
    • @Martijn, Het is ook deze Dr. Greer die een lezing gaf over het Discloure Project, (op youtube te vinden) en vertelde dat hij kontakt heeft met buitenaardsen, en dat er besprekingen waren met overheden van diverse landen om wereldwijd alles in de openbaarheid te brengen. Alle TV kanalen zouden op het zelfde moment allemaal het zelfde signaal uitzenden, met de landing en kennismaking met wereldleiders, zodat iedereen daar getuigen van zou zijn. Dit zou allemaal in 2012 gebeuren, daarna hoorde je er niks meer over. Het zelfde verhaal met Salusa van Sirius, bleek ook een Hoax te zijn. Waarom worden dit soort onzin verhalen hier allemaal als waarheid neergezet? En de vele meelopers (schapen) die dikken het nog eens flink aan. Ze hebben het hier over een basis op Mars en de Maan alsof ze het allemaal zelf gezien hebben. Het is al zo vaak bewezen dat mensen verhalen vertelden, en dat het later bekend werd dat ze het verzonnen hadden. Hoe voel je je dan als meeloper, en je hebt lopen roepen dat het alle echt waar is, en blijkt het verzonnen te zijn. Dan hoor je ze niet meer.

     7 likes
     • Tja ik ken niet iedere uitspraak en daar ga ik mij ook niet mee vermoeien. Ik heb zelf voertuigen (duidelijk niet van deze wereld) zien vliegen en mijn ervaringen sluiten aan bij de verwoordingen in het boek van Dr Greer.

      Ik geloof dat buitenaardsen hier uitsluitend zijn met vreedzame intenties, de enige zorg die ik heb is over onze huidige machthebbers.

      1 likes
     • Ja, je moet echt opletten en ziften wat waarheid is door onderzoek te doen. De buitenardsen zullen zich nooit op een bepaalde datum kenbaar maken. Zolang wij in een stenen tijdperk leven en elkaar uitmoordenn voor niets moeten we dat niet hopen.

      0 likes
    • Ik ben het volledig met je eens Martijn.

     3 likes
    • LoKi, ik kan ook wel een onzinnig verhaal gaan vertellen. Wedden dat jij mij gelooft! Trouwens, wat doe je voor de kost?

     7 likes
     • Wie denk je Robert wie hier vanaf kindsaf contacten heeft met ……..? Denk je nou echt dat ik van u een slap verhaal zou geloven. Nee Robert, dan stap je vast vaak met het verkeerde been uit bed als je al niet eens begrijpt dat je vanaf je geboorte al wordt besodemietert.

      In mensen als u stop ik geen enkele energie. Zelfkennis daar draait alles om.

      1 likes
     • Wat doet het ter zake wat hij voor de kost doet?

      Als je niets wil geloven dan is dat natuurlijk prima, laat een ander graag ook zijn/haar waarheid. Jij bent niet degene om te bepalen of een verhaal onzin is, tenzij je met feiten kunt komen dat de VS GEEN technologie gestolen van buitenaardsen achterhouden, of indien je kunt bewijzen dat de mens het enige intelligente leven is in het universum. Kun je dit?

      Ik kijk uit naar je antwoord!

      1 likes
     • Martijn, met vele miljarden sterren per stelsel en vele miljarden melkwegstelsels is het kortzichtig om te denken dat onze moeder aarde het enige intelligente leven herbergt. Echter met de fascinatie voor astronomie, die ik heb, heb ik nog nooit een vliegend bewijs voorbij zien komen. En ik ga al wat jaren mee.
      Niemand hier kan met bewijs komen. Niemand.

      Iemand in zijn/haar waarde laten gaat bij mij tot op een zekere hoogte. Ik ben benieuwd hoe dat in jouw leven gaat. Jij bent roomser dan de paus? Een goede bekende van mij laat ik ook in zijn waarde echter hij is in het verleden vol op een koe gereden. Hij mag denken voor de CIA te werken en alles wat daar nog bij komt. Ik heb moeite, zoals je hebt gelezen, met aannames. Niemand is te oud om te leren, maar kom niet met zomaar wat aanzetten.

      Wat iemand voor de kost doet, is voor mij interessant om te weten.

      1 likes
    • beforeitsnews is wel de laatste bron om serieus te nemen ….

     5 likes
   • @ Robert
    Laat ik het zo zeggen Robert, ik zit met mijn neus boven op het vuur en heb al vaak genoeg zaken aangetoond en doorgebriefd aan deze en andere sites.

    1 likes
    • @LoKi…….boven op het vuur is mij te vaag. Wil ik van gedachten veranderen dan zal je toch wel iets meer moeten vertellen. Dus begin maar, hoe jij aan jouw waarheid komt. Let wel, ik ben sceptisch ingesteld, nuchter kan je het ook noemen.

     11 likes
     • Je mag ook met mij elke discussie aangaan hoor! Een sceptische houding vind ik essentieel, hopelijk dan ook naar de huidige mainstream media berichten.

      Je gelooft toch ook werkelijk niet dat sinds de maanlandingen de technologie bijna niet verbeterd is? Als je Nasa mag geloven dan moeten we nog steeds met een rammelende bak kerosine naar de ruimte reizen.

      Verder heb ik persoonlijk meerdere keren voorwerpen zien vliegen die er niet zouden moeten zijn als je de mainstream media volgt.

      Overigens hoef je ook helemaal niet van mening te veranderen, het is gelukkig jouw recht om het allemaal onzin te vinden. Ik kan niet anders dan iets anders geloven, mede door eigen ervaringen.

      1 likes
     • Martijn, laat mij dan iets zien wat anders is dan het huidige ruimte vaartuig. Ik heb ander vaartuig nog nooit met eigen ogen gezien en ik tuur al vele jaren op diverse locaties naar de sterrenhemel.

      De technologie is in de loop der jaren veranderd. Als je de maanlanding er bij wilt pakken, ten opzichte daarvan is er zeer zeker wel wat veranderd. Maar zoeven door het universum en het hebben van diverse kolonies op maan, mars en waar dan nog meer? Nee, dat gaat er bij mij niet in. Bewijs me dat het wel zo is. Als het zo druk boven ons hoofd is, dan is nooit en te nimmer mogelijk om dat onzichtbaar te houden.

      0 likes
     • Trouwens Martijn, er zijn nog diverse verhalen over de eerste maanlanding. Je zal ze ongetwijfeld ook wel gelezen hebben. Was men toen echt wel zo ver? Of heeft de voorsprong van de Russen in de ruimtewedloop de Amerikanen anders doen besluiten?

      Je zal de verhalen ook wel hebben gelezen waarom we niet vaker terug zijn gekeerd naar de maan. Duistere verhalen over buitenaardsen die ons weren van de maan.

      Of hebben we toch een kolonie op de maan. Volgens eerdere berichten op deze site schijnbaar wel.

      Al die verhalen. Er zijn zoveel verhalen.

      0 likes
     • Juist Robert er zijn vele verhalen en juist dat is reden om ook kritisch te zijn naar de mainstream media en mensen die beweren dat wij niet worden bezocht.

      Ik stel dat wij worden bezocht omdat ik het zelf gezien heb.

      Jij vraagt bewijs en dat is natuurlijk niet te doen, net zoals jij niet kunt bewijzen dat het onzin is.

      0 likes
     • Prima, dan laten we het daarbij. Jij hebt ze voorbij zien vliegen, zoals je dat zelf komisch omschreef. Ook nog opnames en of foto’s van gemaakt? Indien dat het geval is en nogmaals zal ik het zeggen, waar kan ik dat beeldmateriaal zien?

      0 likes
  • Een antwoord als zoeken naar de waarheid op internet is het misschien raadzaam om je eens te verdiepen wie nu internet eigenlijk beheerd. Geef je een kleine hint, zoek eens op wie de DNS op internet zoals beheerd. Misschien ook handig om te zoeken wat DNS is. Zoeken op NTIA wil ook helpen…alhoewel er in 2015 verandering ion DNS gaat komen.

   4 likes
  • Jazeker, dat is echt waar! Hoe kan het anders dat Hitler een keten van McBokwurst restaurants heeft onder de zuidpool, in De Holle aarde, bij de geheime Nazi basis op de holografische maan en op mars.

   Dat kun je allemaal terugvinden in de ultra geheime documenten die tijdens de persconferentie bekend zijn gemaakt maar door de elite buiten de MSM media zijn gehouden!

   En diegenen die dit niet willen gelovende en proberen te debuten zijn agenten van de illuminatie die de Bilderberg hotels beheren.

   9 likes
  • jij komt zeker ook van Mars? ik heb al een hoop onzin gelezen maar…………………..

   8 likes
 2. Het is allemaal echt waar hoor, het is zelfs verfilmd!!
  Kijk maar:http://www.imdb.com/title/tt1034314/
  Steengoeie film overigens

  2 likes
  • Film is grappig. Dat jij denkt dat dit waar is, maakt het hilarisch!

   12 likes
   • Robert, sommige mensen hebben zoon hekel aan de gangbare media dat ze alles overnemen wat via de alternatieve media wordt gebracht zonder na te denken. Hetzelfde wat zij onze “domoren” die gangbare media volgen verwijten. Een geval van de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Gelukkig filtert Ninefornews.nl al het één en ander, wat de artikelen leuk maakt om te lezen.

    Ik zag dat iemand de Bilderberg groep schreef. Die lui zijn niets meer als een club van een uitstervende generatie die rijk zijn geworden door uitbuiting in het verleden (1900+) en na WWO2 dankzij de Marshall akkoorden (akkoord dat ervoor zorgde dat USA 25 miljard dollar in de EU pompte na WWO2). Als je de lijst bekijkt van de Bilderberg groep genodigde bekijkt (volgens mij het enige wat ieder jaar naar buiten wordt gebracht dan wel gelekt) dan wordt die lijst met de jaren zieliger als je het over geld en macht hebt.

    2 likes
    • Inderdaad Johannes, grappig om te lezen maar dat is het dan. Echter heb ik het gevoel dat de meeste mensen hier een klap van de molen hebben gekregen. En dan wordt het zielig.

     6 likes
     • Als jij je zo stoort aan die mensen, dan kun je dat heel eenvoudig voor jezelf oplossen Robert….. Daarmee wil ik niet zeggen alles dat hier geschreven wordt maar te geloven.

      1 likes
     • Maar dan zijn we er toch Martijn.

      Ik waardeer trouwens wel het feit dat jij normale reacties geeft. Anderen zweven maar weg.

      1 likes
     • Dat anderen maar weg ‘zweven’, zou dit mogelijk iets te maken kunnen hebben met jouw manier van schrijven?

      0 likes
     • Overigens wek je geenszins de indruk dat je wil dat mensen werkelijk de discussie aangaan, jij komt over alsof je puur en alleen een discussie wil winnen vanuit je zogenaamde gelijk.

      Tja lekker met je armen over elkaar gaan staan en zeggen “ja overtuig mij maar”. Dan nodig je mensen ook niet uit hè!?

      0 likes
     • Jammer, dat is een aanname Martijn. Ik sta open voor veel. Klopt, ik heb geen bewijzen. Echter er zijn ook geen bewijzen die het tegendeel bewijzen. Idem als met godsdienst bijvoorbeeld. Wil nog steeds niet zeggen dat ik er niet open voor sta.
      Flauwekul dat het mij te doen is om een discussie te winnen. Wat is het nut daarvan!

      Als er een direct bewijs is voor elk leven buiten onze planeet dan zou dat fantastisch zijn.

      0 likes
  • @drfeelgood

   Ik hoop echt dat deze reactie een grap is….

   1 likes
 3. In het artikel staat een aantal fouten. De geteste Cannae Drive van Fetta en de EmDrive van Shawyer zijn niet precies hetzelfde. De kritiek op Shawyers theoretische verklaring over de werking van zijn EmDrive ging niet over de wet van behoud van energie, maar over de wet van behoud van impuls (Eng: “momentum”). De kritiek was trouwens terecht. Shawyers verhaal deugde niet en ging ook niet over wisselwerking met het virtueel plasma (die verklaring komt van Fetta), maar over een verondersteld relativistisch effect van botsende fotonen met de wand van de conus van zijn apparaat. (voor uitleg zie http://johncostella.webs.com/shawyerfraud.pdf). Greg Egan legt hier (http://golem.ph.utexas.edu/category/2006/09/a_plea_to_save_new_scientist.html) uit dat een eventuele kracht volgens Shwayers apparaat door het uitstoten van fotonen zou komen (zoals al in de jaren ’70 beschreven bij de zgn. “fotonenraket”) en in de orde van grootte van enkele microNewtons per kW toegevoerd vermogen zou kunnen liggen. De resultaten van de NASA-onderzoekers kwamen uit op 30 tot 50 microNewton, maar er wordt niet bij vermeld hoe groot het toegevoegd vermogen was. (Volgens Egan zou dat dus pakweg 10 kW moeten zijn ). Het Chinese artikel spreekt over een kracht van 720 milliNewton bij een ingevoerd vermogen van 2,5 kW. Dat zou 70.000 x zo veel zijn. Waardoor die twee resultaten zo ver uit elkaar liggen bij hetzelfde apparaat is mij een raadsel. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. En ik zou nog even wachten met het boeken van een retourtje Mars mbv dit apparaat.

  15 likes
 4. Slaap maar lekker verder ,,doe vooral de ogen niet open.
  Wat wetenschap betreft is de elite ons al 3 tot 400 jaar op vooruit dus welterusten allemaal.

  9 likes
  • Probeer je niet teveel te storen aan mensen die hier alleen zijn om te zeiken op ‘gelovers’. Het is hetzelfde soort dat niet verder is qua denken dan de middeleeuwen. Toen had je namelijk mensen die beweerden dat de aarde rond was en niet plat!!! Kun je je voorstellen, de aarde rond!? Wat een belachelijk idee.

   Het zijn dezelfde kleine denkramen die nu ook alles ridiculiseren, ik wens ze veel plezier en succes toe. Hopelijk mag ik erbij zijn om het gezicht van een aantal van deze mensen te zien als de waarheid toch ietsje anders blijkt te zijn.

   Overigens schijnt er zelfs software te zijn die profielen aanmaakt en reacties op onderwerpen plaatst om opinie te beïnvloeden.

   1 likes
   • Alleen het feit al dat jij loopt te roepen dat men in de middeleeuwen algemeen dacht dat de aarde plat was geeft al jou onwetendheid aan. Er kan dus gerust worden aangenomen dat de rest van jouw post ook onzin is.

    Doe maar eens jouw research over het het al dan niet geloven in een platte aarde in de middeleeuwen. Je zult er achter komen dat algemeen bekend was dat de aarde rond is en dat daar geen discussie over was. Waar wel discussie over was is de omtrek van de aarde, daar zat Columbus onder andere fout mee.

    0 likes
    • Wat een haast agressieve reactie, gevoelig puntje Solaris?

     In het algemeen dacht men dat de aarde plat is, heb jij andere bewijzen?

     En anders zijn er nog wel andere soortgelijke stellingen te bedenken. Men dacht in de middeleeuwen ook dat de Aarde het centrum was van het universum en men verketterde andersdenkenden. Tja zo anders bleek de waarheid hè!?

     Dus denk dat de luidruchtige “onzin roepers” te vergelijken zijn met de wat simpelere mensen van toen.

     0 likes
 5. Robert wat jij hier probeert te doen probeer ik ook al een tijdje.
  Sommige mensen zijn te goedgelovig.

  0 likes
 6. Greer en waarheid in dezelfde zin?

  0 likes
  • Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw sterke bewijzen die Greer tegenspreken.

   1 likes
   • Die bewijzen heb ik al eerder aan @Martijn geschreven, kijk even naar eerdere reakties, dan zie je waar Greer de plank volledig mis sloeg. In deze vage discussies moet je nooit een datum of jaartal noemen, dat heeft Greeg ondervonden, maar ook die Salusa van Sirius. en……. dan is het plotseling stil.

    0 likes
    • Ja ik heb nog even naar jouw andere bericht gekeken en kan daar toch weinig zinnigs in ontdekken dat Greer zou ontkrachten hoor. Dan zal je toch met wat meer bewijzen moeten komen en dan nog heb ook ik voorwerpen zien vliegen die er niet zouden moeten zijn als je de algemene lezing zou volgen.

     0 likes
 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Zo lang deze mooie planeet wordt beheerst door Psychopaten Hybriden Halve en hele criminele buitenaardsen met een dubbele agenda zullen wij gebombardeerd worden met halve en onwaarheden. Er is niemand die het weet. De onzin roepers zijn net zo dom als de lieden die roepen dat ze het echt weten. Dan heb je ook nog de stakkers die bij alles roepen: Bewijs… We hebben alleen maar een vermoeden en een intuitief weten… Maar dat is in deze kontekst naatuurlijk ook maar een mening zullen velen denken…

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

universiteit leiden

Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...