Buitenland

Der Spiegel verklaart Bush per ongeluk dood

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gerenommeerde Duitse weekblad Der Spiegel publiceerde gisteren per abuis het overlijden van George Bush senior.

Enkele uren daarvoor had een woordvoerder van de familie nog gezegd dat de 88-jarige Amerikaanse oud-president aan de beterende hand was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het overlijdensbericht was enkele minuten te zien op de website van Der Spiegel en werd al snel opgemerkt door bezoekers. De correspondent in New York noemde de voormalige president een ‘kleurloze politicus’. Zijn imago verbeterde alleen toen het werd vergeleken met dat van zijn zoon George W. Bush, aldus de krant.

Vergissing

De redactie liet via Twitter weten dat alle nieuwsredacties overlijdensberichten van belangrijke personen voorbereiden. Dat de necrologie van Bush senior werd geplaatst was een vergissing, verontschuldigde Der Spiegel zich.

De grote Britse krant The Guardian onthulde in 2004 dat de grootvader van George Bush senior, wijlen senator Prescott Bush, directeur en aandeelhouder was van bedrijven die winst maakten vanwege hun betrokkenheid bij de financiers van nazi-Duitsland.

De krant diepte documenten uit de Amerikaanse National Archives op waaruit bleek dat Prescott Bush directeur was van een firma die nauwe banden onderhield met de financiële architecten van het nazisme.

Zware bronchitis

Daarnaast maakte de BBC in 2007 bekend dat Prescott Bush samen met J.P. Morgan en andere invloedrijke personen een staatsgreep tegen president Franklin Roosevelt financierde in een poging het fascisme ook te implementeren in de Verenigde Staten.

Bush senior ligt al meer dan een maand in het ziekenhuis na een zware bronchitis en hoge koorts. Hij was de 41e president van Amerika en trad aan in 1989. Zijn zoon, de 43e president, verbleef tussen 2001 en 2009 in het Witte Huis.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merlijn Wanker
Merlijn Wanker
11 jaren geleden

Hij is natuurlyk wel egt doodt maar dat mag (nog) niet bekend worden wat zijn die mainstriem media tog vreselyk corrupt komt er trouwens nog een update van salusa?

doh667
doh667
11 jaren geleden

AHaha Geweldig.

Wel mooi dat die boef al zelf even kan lezen hoe ze over hem gaan schrijven als hij onder de zoden ligt.

robert
robert
11 jaren geleden

jammerrrrrr, mischien bedoelen ze Salusa
of die zijn kerst vakantie is gewoon uitgelopen, maar weet je we zijn wel in vijfde dimensie hoor maar we merken het nog niet zo, ja zo hadden ze toch gelijk.

Eden
Eden
11 jaren geleden

[quote name=”Merlijn Wanker”]komt er trouwens nog een update van salusa?[/quote]
http://www1.galacticchannelings.com/nederlands/mike28-12-12.html

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x