Mens en Dier

Onderwijs is één groot bedrog. Student die alleen maar tienen haalt onthult in dit ophefmakende bericht waarom hij stopt

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Billy Willson uit Kansas haalde aan de lopende band tienen op de universiteit. Toch besloot hij om zijn opleiding niet af te maken.

Hij schreef op Facebook een uitgebreid bericht waarin hij onderwijs één groot bedrog noemde.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Je wordt opgelicht,” schreef Willson. “Je ziet dat nu misschien niet in, maar op een dag zul je het inzien. Degenen die de universiteit hebben doorlopen zijn misschien al tot dat inzicht gekomen.”

Controversieel bericht

“Je hebt aan het einde van de rit duizenden euro’s schuld en leert dingen waar je nooit iets aan hebt,” vervolgde hij. “Je verspilt vier jaar van je leven.”

Het bericht, met daarbij een foto van Willson die zijn middelvinger opsteekt naar de Kansas State University, is al ruim 30.000 keer geliket.

“Ik heb doelbewust een controversieel bericht gemaakt omdat ik wist dat ik op die manier veel meer mensen zou bereiken,” vertelde Willson aan USA Today College.

Onder druk

“Mijn doel is om studenten te bereiken die denken dat ze geen keus hebben en om mensen in soortgelijke situaties aan te moedigen hun doelen te bereiken,” vervolgde hij.

Hij besloot het bericht te schrijven vanwege de stijgende prijzen van boeken, de onervarenheid van professoren en het feit dat het inkomen langzaam stijgt terwijl de studiekosten exponentieel stijgen.

Willson vindt het niet kunnen dat jongeren onder druk worden gezet om te gaan studeren, terwijl er ook andere opties zijn.

Meer leerde

“Ik besefte al gauw dat ik veel meer leerde buiten het klaslokaal, door te lezen en informatieve YouTube-video’s te bekijken,” zei hij.

“Ik denk dat er nog veel meer studenten zijn zoals mij die graag willen leren,” aldus Willson. “Het maakt niet uit wat het platform is, ze doen overal kennis op.”

Bewust te maken

In een tweede Facebookbericht zei Willson dat ‘het zijn doel is om mensen bewust te maken van het feit dat het hoger onderwijs oplichterij is’.

Hij zei dat zich al veel mensen bij hem hebben gemeld die problemen hebben met het huidige systeem en nu geïnspireerd zijn.

[USA Today College]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Hofmans
J. Hofmans
6 jaren geleden

Tja, als het systeem van je eist dat je niet ver komt, dan moet je wel. Wie betaalt je vaste lasten anders. Je ouders? Waar en wat voor (bij)baan moet je nemen?

Ik ben het ook niet eens met dit systeem, maar niet iedereen lukt het om succesvol te ondernemen of papa te laten betalen.

Mammon
Mammon
6 jaren geleden

Tja, eerst 8 jaar “basis” programmering zodat de creativiteit van het individu verdwijnt en het correct -kudde- denken wordt gestimuleerd…

Dan de 4\6 jaar voortgezet vervolg programmering, zodat massa steeds verder afgestompt wordt en klaar is voor de onnadenkende slaaf-werk fase…

Na deze 12 tot 14 jaar programmering bent u klaar om vervolgens “lekker” van 9 tot 6 te -moeten- gaan werken tot de 70 behaald wordt (als) en dan ben je voor het systeem afgewerkt en kun je de afserveer fase in, oftewel het verzorgingshuis waar de Elite alsnog dik geld verdient aan je onder de noemer “Zorg”

En miljoenen accepteren het dagelijks zonder hier over na te denken, dan kun je constateren dat deze programmering dus voor zeer grote groepen massa perfect werkt, want ze vragen zichzelf dit alles niet af 😉

(Zouden ze zich -Slim- of -Dom- voelen???)

marcelleke
marcelleke
6 jaren geleden

Hij bekomt wat hij wenste : hij staat in de belangstelling. De media nemen maar al té graag zulke prietpraat op.

koloth
koloth
6 jaren geleden

als je een mooie baan wil met een goed salaris, dan moet je al die onzin wel leren.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x