Homepagina » Natuur en Milieu » Onderzoeker spot enorm ‘gezicht’ op Antarctica. Bekijk het zelf op Google Earth
Onderzoeker spot enorm 'gezicht' op Antarctica. Bekijk het zelf op Google Earth
Foto: Google Earth

Onderzoeker spot enorm ‘gezicht’ op Antarctica. Bekijk het zelf op Google Earth

Iemand is op Google Earth op iets vreemds gestuit. De persoon in kwestie ontdekte op Antarctica een soort gezicht, dat doet denken aan het legendarische gezicht op Mars.

De vondst werd onlangs op de Instagram-pagina ‘ufo_scandinavia’ gedeeld.

De onderzoeker was aan het speuren op Google Earth en kwam in het ijzige, bergachtige landschap opeens een gezicht tegen.

Geheimen

Er zijn onder meer ogen, een neus en een mond te ontwaren.

Volgens complottheoretici liggen er allerlei esoterische geheimen verscholen op Antarctica.

Veel mensen wezen op de gelijkenissen tussen de vondst en het gezicht op Mars in de regio Cydonia, dat in 1976 voor het eerst werd gefotografeerd door NASA’s Viking 1.

Coördinaten

Iedereen kan het ‘gezicht op Antarctica’ bewonderen door de volgende coördinaten in te voeren bij Google Earth: 72° 00′ 36″ S, 168° 34′ 53″ E.

Sceptici zeggen dat het ‘gezicht’ simpelweg een geval van pareidolie is en geen mysterieus verloren monument dat onder de sneeuw verborgen ligt.

[Sputniknews, Daily Star]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Strijdervoorvrijheid

  Volgens complottheoretici liggen er allerlei esoterische geheimen verscholen op Antarctica. Waarom denk je dat die koningshuizen en allerlei andere hoge piefen er af en toe logeren, omdat die dingen van de oude goden er echt liggen, klaar om ontdekt te worden maar niet voor jou en mij. Plato omschreef atlantis(woonplaats van o.a. de vader van Gilgamesh) in een van zijn manuscripten als een groot rond eiland ver weg van alle continenten, Nou is men nog altijd op zoek naar waar Atlantis verzwolgen onder de zee door de zondvloed ligt. Antarctica is een groot rond eiland, ver weg van alle continenten en inderdaad bedolven onder pakken ijs(zeewater). Veroorzaakt door een poolshift zo’n 30 duizend jaar geleden. Volgens oude Maya manuscripten gebeurd dit iedere 28 duizend , nog wat jaar. Volgens mij zitten wij daar niet ver vanaf, gezien dat het magnetische noorden al aan het verschuiven is.

  11 likes
  • @
   Strijdervoorvrijheid

   Dan zou het nog wel eens interessant kunnen worden. De stand van de aardas is veranderd. Daar zijn in de loop der tijd al veel berichten over geweest dat dat zou gebeuren. Pas geleden werd in een podcast gezegd dat het was gebeurd. Let op de baan van de zon en dan ziet het ernaar uit dat die anders is. Die is groter geworden en dan komt hij op een andere plaats op en gaat anders onder. Dan komt de aardas weer recht te staan en komen de polen dus ook weer vrij als het ijs dooit door een poolshift is ontstaan.

   1 likes
 2. Voor iedereen die hier iets achter zoekt:

  https://www.thingswithfaces.com/

  5 likes
 3. Pas als de andere helft van het “gezicht” zichtbaar is weten we het zeker.

  4 likes
 4. In Mindelo op de Kaap Verde ligt een berg die heet “Monte Cara”. Nou mogen jullie zelf eens nadenken waarom die zo heet.

  3 likes
 5. Dit is inderdaad een hele knappe vondst petje af hoor . Ziet eruit als een grey alien gezicht en best wel gedetailleerd . Tja wie weet waar wij met z’n allen vandaan komen in ieder geval niet uit de rode kool of van een bigbang 🤗

  3 likes
 6. Brrrr………… en nog één, er vlak naast. Hoe langer ik kijk, hoe meer ik er zie! 🙂

  71°59’14.21″Z 168°35’9.56″O

  2 likes
 7. Denk er het mijne van , Birkland currents , en hoge temperaturen op antarctica.

  1 likes
 8. Wat een onzin zeg. Is zuiver toeval. Rotsformatie lijkt inderdaad op gezicht maar is door de natuur in deze plooi gelegd. Zo kun je wel degelijk ook schapen herkennen in wolken, als je maar lang genoeg kijkt. Het is een typische val waar ons brein in trapt. Wees eens kritisch.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

gletsjer

Grootste Groenlandse gletsjer groeit sinds 2016 in rap tempo. Dit is de opmerkelijke reden

Herinnert u zich die grote Groenlandse gletsjer ...