Buitenland

Ex-CIA’er: “Amerika is altijd de belangrijkste sponsor van Islamitische Staat geweest”

Help door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De claim dat Russische troepen in lijkzakken worden teruggestuurd als Moskou het offensief rond Aleppo niet staakt, is absurd. Dat stelt ex-CIA’er Steven Kelley.

Washington zegt de Islamitische Staat (IS) te bestrijden, maar doet alsof, aldus Kelley tegenover RT. “De VS is altijd de belangrijkste sponsor van IS geweest en heeft de terreurgroep opgezet,” zegt hij. “De strijd tegen IS is een schijnvertoning en ik denk dat de rest van de wereld slim genoeg is om te beseffen dat alles wat uit de mond van [woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken] John Kirby komt, volstrekte onzin is.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Kelley is Rusland het enige land dat IS kan verslaan. Hij adviseert de Russische president Poetin niet langer deel te nemen aan vredesonderhandelingen en IS te vernietigen.

Klus klaren

“De VS zal geen vinger uitsteken naar IS en al het mogelijke doen om de terreurgroep te blijven ondersteunen,” zegt hij. “Alles wat ze zeggen is een leugen. Poetin moet niet langer spelletjes spelen met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en deze klus klaren.”

Zonder Russische inmenging zou Syrië inmiddels allang onder de voet zijn gelopen, stelt Kelley.

De wapenleveranties aan terroristen worden gecoördineerd door de CIA, vertelt de Duitse journalist Jürgen Todenhöfer aan RT. Recentelijk sprak hij met een commandant van terreurgroep Jabhat al-Nusra. Hij voegt toe dat de VS weet dat de wapens in handen vallen van terroristen.

Overduidelijk

“Dit is een spel dat iedereen kent,” zegt hij. “Het is overduidelijk dat de Amerikanen weten dat hun wapens in de handen van terroristen vallen. De CIA coördineerde de leveranties vanuit Turkije en bracht de wapens naar de grens. Deze wapens werden vervolgens geleverd aan Al Qaida, IS en andere terreurgroepen. Dit is welbekend.”

Todenhöfer wijst op documenten van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst waaruit blijkt dat Washington de relaties tussen shia-regeringen in Iran, Irak, Libanon en Syrië wil verbreken. “De commandant van Jabhat al-Nusra herhaalt in feite wat het Pentagon vier jaar geleden al zei,” stelt de journalist van de Kölner Stadt-Anzeiger. “Ze proberen van Assad af te komen met de hulp van rebellen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
7 jaren geleden

Tja, zo schijnt niemand zich af te vragen waar ze al die honderden nieuwe Toyota Pickup’s
vandaag hebben? Zeker de plaatselijke ISIS Toyota dealer in de woestijn?

Mensen hebben amper eten en drinken, maar de ISIS -strijders- (proest..) hangen vol
met mooie nieuwe wapens. Hebben de zwaarste mortieren en bommen, hebben afweergeschut waar je vliegtuigen mee uit de lucht knalt en beschikken over perfecte communicatie middelen??

Nou dan vertel mij maar waar dit vandaag komt! Ik denk dat het letterlijk uit de lucht komt vallen. En wie zou dit nu droppen…

Need say more? Het is simpelweg een spel dat gespeeld wordt, door de Wereldvernietigers!

Freduardo
Freduardo
7 jaren geleden

Alles, maar dan ook alles, wordt ondergeschikt gemaakt om de gaspijp van Qatar naar Europa te realiseren.
Walgelijk.
Trump kan dit stoppen.
Killary brengt de wereld op de rand van de afgrond.

Knight
Knight
7 jaren geleden

@Freduardo F*ck jouw als je denkt dat Trump onafhankelijk is, je weet duidelijk niks van Geopolitiek.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Het moment komt er aan dat niemand dit nog kan ontkennen, ik ben echt benieuwd wat er dan gaat gebeuren. Er is geen zandbak groot genoeg om al die koppen in te steken

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x