Binnenland

Verzet tegen omstreden VVD-wetsvoorstel over vaccinatieplicht: ‘Verontrustende verschuiving naar staatsdwang’

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

De VVD komt met een omstreden wetsvoorstel: er moet een vaccinatieplicht komen voor kinderen op de opvang als de vaccinatiegraad te laag is. In de Tweede Kamer ligt het voorstel zeer gevoelig en heeft het nog geen meerderheid, schrijft RTL Nieuws.

VVD-Kamerlid Sophie Hermans zegt over kinkhoest en mazelen: “Dit zijn ziektes waar je tegenwoordig helemaal niet meer ziek van hoeft te worden. Want daar kun je je tegen vaccineren. Het is heel zorgelijk dat dat tegenwoordig minder gebeurt. En ik vind ook dat we daar iets aan moeten doen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het wetsvoorstel, dat kinderopvangcentra de plicht geeft kinderen zonder prik buiten de deur te houden, stuit op veel verzet.

Averechts

“Weer een reden waarom wij onze eigen community moeten bouwen,” stelt FVD-voorman Thierry Baudet.

FVD-commissielid Rebecca de Knegt voegt toe: “De Volkspartij voor ‘Vrijheid’ en Democratie (VVD) eist dat u uw kinderen alle prikjes geeft. Vrijheid is nog nooit zó belangrijk geweest voor de VVD.”

“De VVD dwaalt af van de liberale fundamenten door een vaccinatieplicht voor kinderen voor te stellen. Een verontrustende verschuiving naar staatsdwang, die fundamentele vrijheden bedreigt en de autonomie van ouders en kinderen schendt,” vindt BVNL-partijleider Wybren van Haga. “Als we de afgelopen jaren iets geleerd hebben, is het wel dat dwang en drang averechts werken.”

Slippery slope

Fractievoorzitter van FVD in Land van Cuijk Marianne Akkermans spreekt van een ‘slippery slope’. “Een vaccinatieplicht zet de deur open voor een arsenaal aan injecties. En zet ouders uit hun ouderlijke macht. Kinderen van de Staat.”

Huisarts Els van Veen merkt op dat dwang nooit mag in de geneeskunde. “Of je een vaccin wel of niet neemt, hoort geheel vrijwillig te zijn. Het hoort een persoonlijke, vrijwillige afweging te zijn met informed consent.”

Het radioprogramma Stand.nl heeft vandaag de volgende stelling bedacht: ‘Er moet nu een vaccinatieplicht komen in de kinderopvang’. Stemmen kan hier.

Met mijn prikjes bescherm ik ook andere kinderen

In 2021 ontstond consternatie over een rompertje in de webshop van de VVD. Op het rompertje stond de tekst: ‘Met mijn prikjes bescherm ik ook andere kinderen’.

De omschrijving luidde als volgt: “Als de vaccinatiegraad nog verder daalt, brengt dat ook gevaccineerde kinderen in gevaar. Wat de VVD betreft is dat onacceptabel. Met dit rompertje kun jij laten zien dat jouw kleintje gewoon is ingeënt tegen enge ziektes en dus geen andere kinderen in gevaar brengt. Heel normaal.”

In het verkiezingsprogramma schreef de VVD destijds: “Bescherming van kwetsbare groepen door vaccineren tot norm te maken. Kinderopvangcentra krijgen de plicht ongevaccineerde kinderen te weigeren als er door een te lage vaccinatiegraad uitbraken dreigen.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

198 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
2 maanden geleden

Laat ze doodvallen met hun “prikjes”.

manon
manon
2 maanden geleden

Wanneer staat de 2e kamer eens op en laat die idioterie stoppen, een demissionair kabinet zal er nog van alles even doordrukken. De Ruttedoctrine, die man is werkelijk zo gek als een deur, hij leeft helemaal in een roes en doet ales wat de bazen zeggen want hij wil secretaris van de NAVO worden dan kan hij hier nog meer kapot maken net zoals die Stoltenberg die de Nederlanders continu de angst aanjaagt met zijn berichten. Stop dit demissionaire kabinet, zij mogen zaken afhandelen maar geen nieuwe wetten maken

Roze panter
Roze panter
2 maanden geleden

Een ongeneeslijke zieke wereld!!!

Mikkie
Mikkie
2 maanden geleden

Kinkhoest en mazelen zijn evt heel goed met homeopathie te behandelen.
Bovendien is er vaak een uitbraak van deze ziektes na een vax-ronde.
De mensen die gevaxt zijn , xijn drager( en verspreider) zonder zelf ziekcte zijn.

Back to top button
198
0
We lezen graag je reactie!x