Homepagina » Buitenland » Martelpraktijken, verkrachtingen en moord: lees dit schokkende onderzoek naar de moederorganisatie van het Wereld Natuur Fonds
Martelpraktijken, verkrachtingen en moord: lees dit schokkende onderzoek naar de moederorganisatie van het Wereld Natuur Fonds

Martelpraktijken, verkrachtingen en moord: lees dit schokkende onderzoek naar de moederorganisatie van het Wereld Natuur Fonds

Het WWF, de moederorganisatie van het Wereld Natuur Fonds, financiert al jaren organisaties die mensenrechten schenden, blijkt uit een uitgebreid onderzoek van BuzzFeed.

De hulporganisatie weet hier al jaren van, maar blijft de organisaties gewoon financieren.

Zo waren er in Nepal meerdere incidenten in de afgelopen jaren. In 2006 werd een man doodgemarteld door rangers van het Nationaal Park Chitwan.

Niemand

Hij werd er valselijk van beschuldigd een hoorn van een neushoorn in zijn achtertuin te hebben begraven.

Niemand werd aangeklaagd. De rangers worden nog altijd betaald door het WWF.

De man had zeven gebroken ribben en blauwe plekken over zijn hele lijf.

Meerdere mensen die in de buurt van het park wonen, vertelden gedetailleerde verhalen over misbruik door de parkwachters.

Zes landen

Een vrouw zei dat ze bijna was verkracht en werd mishandeld. Andere mensen werden in elkaar geslagen en ook werd hun voedsel gestolen.

Het WWF financiert in zes landen organisaties die zich schuldig maken aan dit soort praktijken.

Twee jaar geleden werd een 11-jarig kind mishandeld door rangers van een natuurpark in Kameroen, ook gefinancierd door het WWF.

Zijn ouders dienden een klacht in, maar die werd niet in behandeling genomen.

Minderjarig

Uit documenten blijkt dat het WWF een voorstel goedkeurde om indringers van natuurparken dood te schieten en plundertochten in naburige dorpen te organiseren.

Het WWF is niet de enige hulporganisatie die onder vuur ligt. Na de krachtige aardbeving in Haïti huurden medewerkers van Oxfam prostituees in voor orgies in Part-au-Prince. De slachtoffers waren mogelijk minderjarig.

Kindermisbruik

In 2017 kwamen bij Artsen zonder Grenzen 24 meldingen binnen van seksueel misbruik tussen medewerkers onderling.

In de afgelopen drie jaar zijn 28 medewerkers van het Rode Kruis ontslagen of vertrokken wegens bordeelbezoek.

En tussen 2016 en 2017 waren er zes gevallen van kindermisbruik bij Plan International.

[Elsevier, NU.nl]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Het is werkelijk om te huilen allemaal , je zal maar God zijn en dagelijks naar de aarde kijken naar het zooitje ongeregeld , man,man,man, je zou die planeet toch een zetje geven……..En dan zijn er nog mensen die zeggen dat de mens naar zijn evenbeeld is geschapen , wat een waanzinnige zooi……
  Tja het is wel duidelijk dat ik boven de rivieren woon, anders had ik lallend door de straten gelopen en me niks aangetrokken van alle ellende …….

  7 likes
  • Rudi schreef:

   God??? Welke god zeg,is wel duidelijk dat jjij inderdaad boven de rivieren woont zeg. Hoe dom kan je toch zij!! Mensen zijn gewoon slecht helaas en daarom gaat ook alles naar de kl*ten. God heeft er niets mee te maken en als ie zou zijn en al die ellende ziet en niets doet is het een grote l*l

   2 likes
 • Kalki schreef:

  Staan deze org’s allemaal onder invloed van de satanisten/illuminati’s en plegen ze kleinschalige- en grootschalige misdaden:

  Deze satanisten/illuminati’s doen ook verder niets om maatschappij/de wereld een stukje verder te helpen en hebben zij wel al buitenaardsen-welkom_projecten vernietigd die anders voor universele liefde, kennis en vrede op Aarde hadden kunnen zorgen. De vraag is of we deze eindtijd wel gaan overleven als mensheid? Als buitenaardsen niet ingrijpen moet het licht-leegte van de mensheid straks nog helemaal opnieuw beginnen met een ellendige evolutie op een andere planeet.

  5 likes
  • Kalki schreef:

   The alien-scientist are now the only hope for mankind that they don’t destroy themselfs, otherwise the light-emptiness of humanity has to start all over again with a horrible evolution somewhere else on an other planet. There can always something going to be wrong with science and technology.

   0 likes
 • marcel koningen schreef:

  Wie bewaakt de bewakers? Is een vraag die al in de oudheid klonk met controleren op psychopathologie kunnen we tegen woordig in ieder geval de psychopaten uit bewaak en orde diensten halen en houden we in ieder geval mensen over die je kan aanspeken op gedrag wat bij psychopaten niet lukt omdat het aanspreek punt er niet in zit.
  Mvrg,Marcel

  1 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag (D66) geeft Afrika 100 miljoen voor strijd tegen corona. ‘Helemaal van de gekke’

  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) trekt ...

  rode kruis

  Nederlander geeft niks meer aan Rode Kruis: ‘Historisch lage opbrengst’. Is dit de reden?

  De Nederlander geeft niks aan het Rode ...

  >