Homepagina » Straling » Straling mobiele telefoons tast geheugen van schoolkinderen aan. Dit grootscheepse onderzoek laat zien wat er gebeurt als je belt
Straling mobiele telefoons tast geheugen van schoolkinderen aan. Dit grootscheepse onderzoek laat zien wat er gebeurt als je belt

Straling mobiele telefoons tast geheugen van schoolkinderen aan. Dit grootscheepse onderzoek laat zien wat er gebeurt als je belt

Tieners gebruiken constant hun smartphone en andere mobiele apparaten, maar de straling hiervan beïnvloedt hun geheugen en schoolprestaties, zo blijkt uit een recent grootscheeps onderzoek.

Geheugenproblemen treden bij adolescenten al op nadat ze een jaar lang een mobiele telefoon gebruiken, aldus onderzoekers van het Zwitserse Instituut voor Tropische Geneeskunde en Volksgezondheid.

Elektromagnetische velden (EMV) van de telefoons zijn van invloed op het non-verbaal geheugen en het figuraal geheugen, dat zich iets meer aan de rechterkant van de hersenen bevindt.

Grootst

Bij rechtshandige jongeren die regelmatig gebruikmaken van hun telefoon is de invloed het grootst, terwijl jongeren die de apparaten alleen gebruiken voor sms’en en sociale media slechts een ‘marginale’ verslechtering van hun geheugen laten zien.

De onderzoekers bestudeerden een groep van 700 adolescenten tussen de 12 en 17 jaar en registreerden hun geheugenprestaties en hun telefoongebruik op basis van gegevens die door de providers werden verstrekt.

Smartphones

De studie bevestigt de bevindingen van een omvangrijkere studie in 2015, waaraan ongeveer 1.400 adolescenten deelnamen, die eveneens een verband tussen EMV’s en geheugenproblemen aantoonde.

Hoewel we vandaag de dag aan veel hogere niveaus van elektromagnetische velden in onze omgeving blootgesteld worden – zoals zendmasten voor telefoons en wifi – is het de straling van smartphones die de meest directe invloed heeft, vooral op de ontwikkeling van de hersenen, stellen de onderzoekers.

Het onderzoek is gepubliceerd in Environment International.

[Medisch Dossier]
5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel koningen
marcel koningen
2 jaren geleden

Wie denkt dat de bepalende economische elite het beste met ons voor heeft moet dat toch serieus overwegen of die politieke ,zakelijke en religieuze leiders die heel vaak zelf geen mobiel gebruiken het belangrijker vinden om iedereen op de wereld te volgen en af te luisteren ten koste van gezond heid.
Het wordt echt tijd om afscheid van deze zelf benoemde genieen te nemen die alleen voor zichzelf goed zorgen.Terwijl wij vaak geen idee meer hebben wie besluit of achter een bestuur zit weten zij als ze willen zelfs onze lichamelijke conditie en kunnen dat aansturen met frequenties indien gewenst en dat gebeurt dus ook.
Mvrg,Marcel

Wiebe
Wiebe
2 jaren geleden

Dit artikel trekt wel een erg sterke conclusie als je het gerefereerde artikel uit 2015 leest. De autheurs daarvan identificeren meerdere bronnen van onzekerheid, waaronder dat ze geen nauwkeurige waarde van ontvangen stralingsdosis hebben. Ironisch dat de laatste zin van dat artikel waarschuwt voor overtrokken interpretaties, iets wat dit artikel maar al te graag doet.
Verder is er een recenter artikel die verdere onzekerheden identificeert in dit soort onderzoeken en ook laat zien dat gelijksoortige onderzoeken vaak niet tot de zelfde resultaten komen. (ref: Brzozek et. al., Int. J. Environ. Res. Public Health 2018, 15(4), 592)

Straalmans
Straalmans
2 jaren geleden

Dat is toch ook de bedoeling? De telefoon moet het geheugen worden, niet de hersens.

x

Check Also

sociaal kredietsysteem

Het Sociaal Kredietsysteem: bewapen jezelf

China is de afgelopen jaren de speeltuin ...

Snowden telefoon

Je telefoon is het grootste spionage-apparaat – Wat weet Google allemaal van jou?

Vandaag de dag kunnen mensen zich geen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

3
0
We lezen graag je reactie!x