Archeologie

“Ontdekking 1500 jaar oude mummie die Adidasschoenen draagt bewijs voor tijdreizen”

Help anderen door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Mongolië is een 1500 jaar oude mummie van een vrouw gevonden. Het schoeisel van de vrouw vertoont opvallend veel gelijkenissen met Adidasschoenen. Sommigen zien hierin bewijs dat tijdreizen mogelijk is.

Archeologen hebben de mummie gevonden in het Altajgebergte in Mongolië. “We leggen voorzichtig het lichaam bloot zodat experts het geslacht met zekerheid kunnen bepalen,” aldus B. Sukhbaatar tegenover The Siberian Times. “Deze persoon behoorde niet tot de elite. We denken dat het om een vrouw gaat omdat er geen boog in het graf is gevonden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Het graf waarin de vrouw is gevonden is drie meter diep. “Dat bewijst dat deze mensen zeer bekwame vaklieden waren,” aldus Sykhbaatar.

De schoenen van de mummie doen sterk denken aan Adidasschoenen met de bekende witte strepen. Toeval of bewijs dat tijdreizen mogelijk is? Verschillende tabloids schrijven erover. Ook op de sociale media veroorzaakt de vondst de nodige beroering.

“Complottheoretici geloven dat een 1500 jaar oude Mongoolse mummie die Adidasschoenen draagt het bewijs is voor tijdreizen,” schrijft de Daily Mail. “Is dit bewijs voor tijdreizen?” vragen The Sun en de Daily Star zich af. “Wetenschappers ontdekken 1500 jaar oude mummie in Mongolië die ‘Adidasschoenen draagt’,” kopt News.com.au.

[VRT]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Bevatten de schoenen plastic, schuim, rubber of nijlon? Zo bewezen of het schoenen zijn uit de 20ste eeuw of later.

Loki
Loki
8 jaren geleden

Als je naar de stiksels kijkt, lijkt het of het machinaal is gedaan. Met de hand is een hels karwei om door zoveel stof heen te komen. Maar het lijkt mij niet onmogelijk.

helder
helder
8 jaren geleden

zijn hun nou zo dom en ik zo slim????

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

het graf is op 3 meter diepte gevonden, dat bewijst dat het zeer bekwame vakmensen waren;
zit het ‘m nou in die 3 meter? volgens mij, maar goed ik heb dan ook niet zulk goed bewijs, zijn we ten opzichte van 1500 jaar geleden in wezen helemaal niet geëvalueerd. Ik zou bijna willen zeggen, eerder dommer geworden. Daar is dit stuk eigenlijk wel een goed voorbeeld van.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x