De eigenaresse van restaurant Pappadavada in India bewaart restjes eten, en zet ze in een koelkast aan de kant van de weg. Ze kwam op dit idee nadat ze mensen naar eten zag zoeken in vuilnisbakken. Dat schrijft The Independent.
Minu Pauline (28) zegt rond de 80 restjes eten per dag in de koelkast te zetten. Er zijn inmiddels meer mensen en restaurants die maaltijden in de koelkast plaatsen.
De eigenaresse zegt met dit hartverwarmende idee iets te willen doen tegen de honger, maar ook tegen de voedselverspilling. Haar restaurant heeft dagelijks veel overschotten, die normaal gesproken gewoon weggegooid worden.
De koelkast kan 24 uur per dag worden gebruikt. Iedere avond halen tientallen mensen er eten uit. “Ik heb zoveel glimlachende klanten,” zegt Pauline. “Ik kan de positiviteit gewoon voelen in mijn restaurant.”
[Refdag]
Koningin krijgt volgend jaar meer geld
Misleiding en bedrog tijdens herdenking einde Eerste Wereldoorlog. Wie weet nog dat het juist de Amerikanen en Engelsen waren die het hakenkruis gebruikten?
Neil Armstrong verschijnt aan medium Robbert van den Broeke
Serverproblemen NineForNews
Pepijn van Houwelingen: dit is wat ze je nog meer niet vertellen over het World Economic Forum
Drunvalo Melchizedek over graancirkels, de Russen en zonnevlammen (video)
“Tetanusvaccin maakt miljoenen Keniaanse vrouwen onvruchtbaar”
Kuipers: testuitslagen en productiedetails coronavaccins zijn ‘niet met een breder publiek te delen’
Professor: “EU is Duitse wurgband, ontworpen door oud-nazi’s”