
De eigenaresse van restaurant Pappadavada in India bewaart restjes eten, en zet ze in een koelkast aan de kant van de weg. Ze kwam op dit idee nadat ze mensen naar eten zag zoeken in vuilnisbakken. Dat schrijft The Independent.
Minu Pauline (28) zegt rond de 80 restjes eten per dag in de koelkast te zetten. Er zijn inmiddels meer mensen en restaurants die maaltijden in de koelkast plaatsen.
De eigenaresse zegt met dit hartverwarmende idee iets te willen doen tegen de honger, maar ook tegen de voedselverspilling. Haar restaurant heeft dagelijks veel overschotten, die normaal gesproken gewoon weggegooid worden.
De koelkast kan 24 uur per dag worden gebruikt. Iedere avond halen tientallen mensen er eten uit. “Ik heb zoveel glimlachende klanten,” zegt Pauline. “Ik kan de positiviteit gewoon voelen in mijn restaurant.”
[Refdag]
Wéér vliegtuig van de radar verdwenen: vlucht AirAsia naar Singapore vermist
Het Tibetaans dodenboek, bardo’s en wedergeboorte
‘Hoe de AIVD de alternatieve media structureel saboteert’
Op de dag dat Nederland naar de stembus gaat, vergadert Europa over deze verregaande voorstellen
Nederlandse talkshows zijn tendentieuze poppenkasten die de kijker manipuleren. Historicus opent frontale aanval
Meer dan 1 miljoen bijwerkingen gemeld bij het Lareb, maar de Kamer wil géén debat
Waarom het bankensyndicaat Papademos noemde als nieuwe Griekse premier
Het is officieel: meer gevaccineerde dan ongevaccineerde coronapatiënten in Australische ziekenhuizen
Magnesium is hét wondermineraal tegen stress