De eigenaresse van restaurant Pappadavada in India bewaart restjes eten, en zet ze in een koelkast aan de kant van de weg. Ze kwam op dit idee nadat ze mensen naar eten zag zoeken in vuilnisbakken. Dat schrijft The Independent.
Minu Pauline (28) zegt rond de 80 restjes eten per dag in de koelkast te zetten. Er zijn inmiddels meer mensen en restaurants die maaltijden in de koelkast plaatsen.
De eigenaresse zegt met dit hartverwarmende idee iets te willen doen tegen de honger, maar ook tegen de voedselverspilling. Haar restaurant heeft dagelijks veel overschotten, die normaal gesproken gewoon weggegooid worden.
De koelkast kan 24 uur per dag worden gebruikt. Iedere avond halen tientallen mensen er eten uit. “Ik heb zoveel glimlachende klanten,” zegt Pauline. “Ik kan de positiviteit gewoon voelen in mijn restaurant.”
[Refdag]
1300 jaar oude Mayaprins gevonden in Uxul
Bill Gates koopt stilletjes 100.000 hectare landbouwgrond
Door dit onthullende boek keren mensen de mainstream media massaal de rug toe
‘Democratie en zelfbestuur zullen terugslaan’ (video)
Beroemdheden steunen protest tegen voedselgigant Monsanto
‘Jesse Klaver is een slecht mens. Hij verkondigt willens en wetens leugens’
Poetin kondigt aan: een nieuw tijdperk is aanstaande, een nieuwe fase in de wereldgeschiedenis
Stervende Irakveteraan schrijft laatste brief aan Bush en Cheney
De bekendste UFO-meldingen in Duitsland