Universum

VIDEO: Ontdekking nieuwe bewoonbare planeet ‘brengt buitenaards leven heel dichtbij’

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Australische sterrenkundigen hebben een bewoonbare planeet ontdekt die relatief gezien vlak bij de aarde ligt. Het mysterieuze hemellichaam staat slechts 14 lichtjaar bij ons vandaan en is de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet die ooit is gevonden buiten ons zonnestelsel.

De planeet, die Wolf 1061c is gedoopt, bevindt zich in een gebied waar water in vloeibare vorm – en waarschijnlijk zelfs leven – kan bestaan. De planeet is ontdekt met een telescoop die in Chili staat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De ontdekking is belangrijk: Wolf 1061c is tegelijkertijd bewoonbaar én dicht genoeg bij ons eigen zonnestelsel gelegen. “Deze zeldzame ontdekking is ongelooflijk spannend voor ons,” zei hoofdonderzoeker Duncan Wright van de University of New South Wales. “Andere bewoonbare planeten liggen een stuk verder van de aarde. Omdat Wolf 1061c zo dicht bij de aarde ligt, geeft ons dat de kans om er meer over te weten te komen.”

De planeet, die onder meer bestaat uit gesteente, is meer dan vier keer zo groot dan de aarde en draait in nog geen 18 dagen rond haar moederster. Daarnaast wordt altijd dezelfde kant van de planeet blootgesteld aan het zonlicht, waardoor één zijde van de planeet bijzonder warm en de andere erg koud is.

De astronomen hopen nu een beter beeld van de planeet te krijgen, zodat ze de atmosfeer kunnen bestuderen en ontdekken of er leven op de planeet mogelijk is. Volgens de Australische onderzoekers brengt deze ontdekking buitenaards leven heel dichtbij.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
math
math
8 jaren geleden

De snelheid van het licht is volgens Albert Einstein 300.000 km/sec. Dus 14jaren x 365 dagen x 24 uren x 60minuten x 60 seconden = ???????????????? km . Uitkomst mag U zelf berekenen.

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Buitenaardsleven bestaat, dus waarom niet op deze planet 14 lichtjaar van de Aarde.

tuinschep
tuinschep
8 jaren geleden

Heliocentrisme is een leugen, het is als een parodie op een zonreligie.

Het “buitenaardse” is voor u bedacht en binnen het heliocentrisme toegevoegd om uzelf, uw wereld en uw medemens te zien als iets wat niets betekend en het creationisme te ondermijnen/vernietigen, het creationisme waarin u het belangrijkste schepsel bent en uw acties daadwerkelijk consequenties zullen hebben.

Gaatjeniksaan
Gaatjeniksaan
8 jaren geleden

aliens bestaan gewoon niet waarom zouden we dan nog niet contact hebben met ze

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x