Universum

VIDEO: Ontdekking nieuwe bewoonbare planeet ‘brengt buitenaards leven heel dichtbij’

Help ons door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Australische sterrenkundigen hebben een bewoonbare planeet ontdekt die relatief gezien vlak bij de aarde ligt. Het mysterieuze hemellichaam staat slechts 14 lichtjaar bij ons vandaan en is de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet die ooit is gevonden buiten ons zonnestelsel.

De planeet, die Wolf 1061c is gedoopt, bevindt zich in een gebied waar water in vloeibare vorm – en waarschijnlijk zelfs leven – kan bestaan. De planeet is ontdekt met een telescoop die in Chili staat.

De ontdekking is belangrijk: Wolf 1061c is tegelijkertijd bewoonbaar én dicht genoeg bij ons eigen zonnestelsel gelegen. “Deze zeldzame ontdekking is ongelooflijk spannend voor ons,” zei hoofdonderzoeker Duncan Wright van de University of New South Wales. “Andere bewoonbare planeten liggen een stuk verder van de aarde. Omdat Wolf 1061c zo dicht bij de aarde ligt, geeft ons dat de kans om er meer over te weten te komen.”

De planeet, die onder meer bestaat uit gesteente, is meer dan vier keer zo groot dan de aarde en draait in nog geen 18 dagen rond haar moederster. Daarnaast wordt altijd dezelfde kant van de planeet blootgesteld aan het zonlicht, waardoor één zijde van de planeet bijzonder warm en de andere erg koud is.

De astronomen hopen nu een beter beeld van de planeet te krijgen, zodat ze de atmosfeer kunnen bestuderen en ontdekken of er leven op de planeet mogelijk is. Volgens de Australische onderzoekers brengt deze ontdekking buitenaards leven heel dichtbij.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
math
math
6 jaren geleden

De snelheid van het licht is volgens Albert Einstein 300.000 km/sec. Dus 14jaren x 365 dagen x 24 uren x 60minuten x 60 seconden = ???????????????? km . Uitkomst mag U zelf berekenen.

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Buitenaardsleven bestaat, dus waarom niet op deze planet 14 lichtjaar van de Aarde.

tuinschep
tuinschep
6 jaren geleden

Heliocentrisme is een leugen, het is als een parodie op een zonreligie.

Het “buitenaardse” is voor u bedacht en binnen het heliocentrisme toegevoegd om uzelf, uw wereld en uw medemens te zien als iets wat niets betekend en het creationisme te ondermijnen/vernietigen, het creationisme waarin u het belangrijkste schepsel bent en uw acties daadwerkelijk consequenties zullen hebben.

Gaatjeniksaan
Gaatjeniksaan
6 jaren geleden

aliens bestaan gewoon niet waarom zouden we dan nog niet contact hebben met ze

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x