Homepagina » Universum » VIDEO: Ontdekking nieuwe bewoonbare planeet ‘brengt buitenaards leven heel dichtbij’
Ontdekking nieuwe bewoonbare planeet 'brengt buitenaards leven heel dichtbij'

VIDEO: Ontdekking nieuwe bewoonbare planeet ‘brengt buitenaards leven heel dichtbij’

Australische sterrenkundigen hebben een bewoonbare planeet ontdekt die relatief gezien vlak bij de aarde ligt. Het mysterieuze hemellichaam staat slechts 14 lichtjaar bij ons vandaan en is de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet die ooit is gevonden buiten ons zonnestelsel.

De planeet, die Wolf 1061c is gedoopt, bevindt zich in een gebied waar water in vloeibare vorm – en waarschijnlijk zelfs leven – kan bestaan. De planeet is ontdekt met een telescoop die in Chili staat.

De ontdekking is belangrijk: Wolf 1061c is tegelijkertijd bewoonbaar én dicht genoeg bij ons eigen zonnestelsel gelegen. “Deze zeldzame ontdekking is ongelooflijk spannend voor ons,” zei hoofdonderzoeker Duncan Wright van de University of New South Wales. “Andere bewoonbare planeten liggen een stuk verder van de aarde. Omdat Wolf 1061c zo dicht bij de aarde ligt, geeft ons dat de kans om er meer over te weten te komen.”

De planeet, die onder meer bestaat uit gesteente, is meer dan vier keer zo groot dan de aarde en draait in nog geen 18 dagen rond haar moederster. Daarnaast wordt altijd dezelfde kant van de planeet blootgesteld aan het zonlicht, waardoor één zijde van de planeet bijzonder warm en de andere erg koud is.

De astronomen hopen nu een beter beeld van de planeet te krijgen, zodat ze de atmosfeer kunnen bestuderen en ontdekken of er leven op de planeet mogelijk is. Volgens de Australische onderzoekers brengt deze ontdekking buitenaards leven heel dichtbij.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • math schreef:

  De snelheid van het licht is volgens Albert Einstein 300.000 km/sec. Dus 14jaren x 365 dagen x 24 uren x 60minuten x 60 seconden = ???????????????? km . Uitkomst mag U zelf berekenen.

 • Kalki schreef:

  Buitenaardsleven bestaat, dus waarom niet op deze planet 14 lichtjaar van de Aarde.

 • tuinschep schreef:

  Heliocentrisme is een leugen, het is als een parodie op een zonreligie.

  Het “buitenaardse” is voor u bedacht en binnen het heliocentrisme toegevoegd om uzelf, uw wereld en uw medemens te zien als iets wat niets betekend en het creationisme te ondermijnen/vernietigen, het creationisme waarin u het belangrijkste schepsel bent en uw acties daadwerkelijk consequenties zullen hebben.

  • Solaris schreef:

   Tuinschep, wat heb jij toch een heliocentrische kijk op jezelf. In het onmetelijke heelal bevinden zich vele werelden met leven in allerlei soorten en verschijngsvormen, wij zijn slechts één van de vele versies daarvan. Is het nou werkelijk zo moeilijk dat te accepteren? Waar ben je eigenlijk zo bang voor? U dacht toch niet serieus dat een Creator het bij één wereldje zou laten?

   • tuinschep schreef:

    Solaris,

    Allereerst pleegt u een naargeestige belediging naar mijn persoon, vervolgens komt u met een aanname.

    Hierna tracht u deze aanname aan te smeren door een retorische vraag te stellen en noemt u diegene welke een uitzondering is op uw realiteit een “bangerik”.
    Hierna stelt u mij de vraag welke al reeds is ingevuld door uw eigen fantasie…

    Het feit dat u direct of indirect in de verdediging stapt voor de sektarische elite welke het heliocentrisme als norm onder de massa hebben geimplementeerd (zowel de historische figuren, de “geleerden” als elke individuele astronaut)…verteld een hoop over uzelf…

    • Solaris schreef:

     Tuinschep, de enige met een grote fantasie ben je toch echt zelf. En laat je als duiding vermomde psychologische prietpraat maar achterwege want dat is echt van een bedroevend laag niveau. Onbedoeld humoristisch zelfs.

     Je beschuldigt mensen die er anders over denken dan jij ervan leugens te vertellen en ‘sektarisch’ te zijn. Wat dacht je dat de consequenties van jouw acties zijn? Dat mensen jou serieus gaan nemen?

     Je hangt een geloof aan waar geen spat van bewijs voor is, valt anderen aan zonder met onderbouwing of argumenten te komen en je doet je intelligenter voor dan je bent. Behoorlijk sneu allemaal.

     Er is geen enkel bewijs dat mensen het hoogst ‘gecreëerde’ zijn; zoals Jezus al zei: “Het huis van mijn Vader heeft vele kamers”. Misschien dat jij bang bent voor buitenaardsen, maar ik denk niet dat zij bang zijn voor jou. Jouw kortzichtigheid is het beste bewijs jij allerminst het belangrijkste schepsel bent dat ooit gecreëerd is.

  • An schreef:

   Hallo, tuinschepje.

   Ik zag je kommentaar op een stukje wat ik schreef over mijn ervaringen met ET’s, en dat maakte je belachelijk.
   Waarom doe je dat? Als je het niet gelooft, dan kan je dat zeggen, en aangeven waarom dan wel niet. Maar mensen voor schut proberen te zetten die hun best doen om anderen bewust te maken van het feit dat het heelal een oceaan van intelligent leven is, is heel gemeen. Vooral omdat die mensen gelijk hebben, en jij niet.
   En als je denkt dat je voor jou realiteit bewijs op tafel kan leggen, doe dat dan.
   Deze planeet wordt in zijn geheel gerunt door Et’s.
   Dat is de waarheid, en dat blijven ik en miljoenen anderen beweren en aantonen. Met zoveel bewijs als je maar wilt.
   Maar daar gaat het bij jou niet om. Ik denk dat je een heel bang, fobisch, typje bent wat heel angstvallig zijn laatse restjes atheisme koestert, ook al weet hij inmiddels dat die stellingname kolder is.
   Zelfs volgens de grootste atheist op aarde, Thomas Nagel, professor filosofie aan een universiteit in New York in zijn 2012 boek “Mind and Cosmos”.
   Echter, omdat hij atheist is, maakt hij een cruciale, opzettelijke en uiteraard foute analyse dat bewustzijn het gevolg is van natuur.
   Terwijl dat uiteraard andersom is. Natuur is het gevolg van bewustzijn.

 • Gaatjeniksaan schreef:

  aliens bestaan gewoon niet waarom zouden we dan nog niet contact hebben met ze

 • jolo schreef:

  Toch niet een paar straten verderop, om de hoek?

 • Quasar schreef:

  Serieus??? Zijn er in deze tijd nog steeds mensen die geloven dat wij het enige zijn in dit onvoorstelbaar groot universum? Sorry maar dat vind ik echt een bekrompen gedachte. Het is al zo goed als zeker dat er meer planeten zijn dan zandkorrels op aarde en wij zijn het enige?? Never nooit niet. Heb zelf nog nooit iets buitenaards gezien met mijn eigen ogen maar geloof daar wel heilig in dat ze er zijn, hier en/of ergens anders.

 • Michel schreef:

  Nasa zijn bedriegers en al de informatie die ze geven is bedrog, niet op de maan geweest en de rest van de informatie wel geloven is niet echt wijs .

  Nasa Lies.
  https://www.youtube.com/watch?v=bDHkT_52Etk

 • Michel schreef:

  Natuurlijk is de Marsrover niet op Mars.

  Simulated Mars Environment on Devon Island – Curiosity Images are NASA fakes.
  https://www.youtube.com/watch?v=NpdBSrANbb4

 • math schreef:

  Albert Einstein heeft ooit eens gezegd: “Er zijn twee dingen die we niet kunnen meten , het Universum en de dommigheid van de mens.

 • Anonymous schreef:

  Dat er nog steeds in deze kolder animatie filmpjes om de massa te misleiden in gelooft wordt. Laat dan die telescoop foto (een echte fotot aangezien alle foto’s nep zijn die ze de massa voorhouden ) zien als bewijs nee komen met zogenaamde nasa/sterrenkundigen freemason bullshit aanzetten om de mensen te laten geloven dat we niets voorstellen. We leven op een platte aarde mensen, wordt wakker en de sterrenhemel draait boven ons niet wij als aardkloot. De grote illusie wat de illuminati voor jullie verborgen houdt dat jullie op een balletje leven wat 1600 kmh per uur ronddraait door een universum met overal verschillende snelheden van sterren en elke avond toch dezelfde sterrenhemel te zien is en wolken in de lucht die geen 1700 km/h per uur gaan om de spinning van de aarde bij te houden, vliegtuigen die gewoon kunnen landen op een aarde die 1600 km/h draait en nog sneller vliegen dan de aarde ???? Lijnvluchten van australië na chilli (als voorbeeld te nemen ) die via dabai gaan op bi te tanken. Dus eert na het noorden vliegen om bi te tanken en dan terg na het zuiden om op plaats van bestemming te komen ??? Op een platte aarde kaart maakt deze vlucht wel zin logica waarom er zo gevlogen wordt omdat je dan wel 1 rechte lijn vliegt . Wie de natuurlijke wetten weet, die weet ook dat water op een vlak blijft staan en op een kromming wegstroomt. Moeilijk om op een bal water vast te houden en zeker als ie ook nog eens draait . kuch kuch. Net zoals het tegendeel van de relativiteitstheorie bewezen is geworden door het Sagnac effect en dan gewoon door wiki weg wordt gezet alsof die wel voldoet aan de relativiteitstheorie voldoet kuch kuch. Wordt eens wakker zeg. Stop eens met die nasa/oplichtsterrenkundigen bullsh*t van de masons en kom eens met de waarheid op deze site.

 • x

  Check Also

  signalen

  Iets of iemand stuurt vanuit de ruimte signalen naar de aarde, en wetenschappers weten niet waarom

  Astronomen hebben een mysterieuze radiobron ontdekt in ...

  melkweg

  Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

  Er gebeurt iets heel raars in het ...

  >