Homepagina » Buitenland » Amerikaanse journalist: “Europese Unie was project van de CIA”
Amerikaanse journalist: "Europese Unie was project van de CIA"

Amerikaanse journalist: “Europese Unie was project van de CIA”

De Europese Unie was een CIA-project gericht op het uitoefenen van politieke macht op Europa. Dat zegt de Amerikaanse schrijver en radiopresentator Stephen Lendman.

Hij reageert op de uitspraak van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, die zich maandag uitliet over de Brexit en zei dat de EU binnen nu en 10 jaar uit elkaar zal vallen.

Falend systeem

“Ik heb de EU diverse keren een falend systeem en een zinkend schip genoemd,” aldus Lendman. “Pas enkele dagen geleden kwam ik erachter dat de EU letterlijk gecreëerd is door de CIA. Met andere woorden: Amerika kwam met het idee voor de Europese Unie.”

Waarom? Omdat het gemakkelijker zou zijn voor Amerika om één politieke entiteit aan te sturen in plaats van een aantal individuele landen, zegt hij. “Al die landen opereren binnen een systeem, ze moeten zich houden aan de regels van de EU.”

Amerikaanse kolonie

“Dat maakt het veel gemakkelijker voor Amerika om controle uit te oefenen omdat je dan geen individuele landen met hun eigen afzonderlijke regels hoeft aan te sturen,” benadrukt hij.

“Ik heb Europa ook al vaker een Amerikaanse kolonie genoemd,” merkt Lendman op. “En dat is ook zo. In Europa wordt het Amerikaanse imperialistische beleid gevoerd.”

[PressTV]


Vind je dit goed? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Dat zou die willen lendeman de EU is oorspronkelijk van duitse origine bankiers, direkteuren grote bedrijven en economen nazi aanhangers yit systeem moets gaan werken in het derde rijk. Na de oorlog zijn ongeveer 1500 kopstukken nazi’s meegenomen naar Amerika. De amerkanen wilden maar een ding wereld dominantie op militair en ecomisch gebied kijk maar naar de invallen Libie en Irak nu is terrordrtiging het groots en dan het TTIP verdrag.

  11 likes
 2. De CIA is slechts een onderdeel van de zionistische maffia. De zionistische maffia (fop joden en deze gebruiken de joodse religie als dekmantel) hadden als totalitaire macht vanaf de eenwording het zeggen over alle Europese banken en konden daarmee deze onderbrengen onder één ECB dak in Frankfurt en zo het totale monetaire systeem kidnappen. De ECB heeft Europa allang niet meer nodig en hebben reeds toegezegd dat als de EU uiteenvalt ze wel controle houdt over alle Europese centrale banken. Het doel was macht over het financiële systeem en daarmee was de EU niet meer dan een middel en geen doel……Is the Amchel Rothschild quote, “Give me control of a nation’s money supply, and I care not who makes its laws,” used out of context by opponents of central banking and conspiracists?…Zoals we nu met het kunstmatig neerhalen van de waarde van vermogens en bezittingen met ZIRP, ervaren we nu het uithollen van het totale economische systeem waarmee in de toekomst de macht nog verder de richting van één centrale bank kan worden geschoven. De gehele Europese politiek en macht is daarmee in één keer buitenspel gezet en waarschijnlijk mag Engeland van de elite dit zinkende schip verlaten om zo het vege Angelsaksische lijf te kunnen redden?

  Als we van Nederland nog iets overeind willen houden dan onmiddellijk uit de EU en terug naar onze eigen centrale bank. Maar dan moeten er eerst wel politici komen die niet buigen voor de zionistische maffia, maar dergelijke strijdvaardige en oprechte lieden zijn niet meer in staat boven de zionistische macht uit te stijgen en zullen waarschijnlijk net als Pim Fortuyn op het kerkhof belanden. Daarom, Nederland is ten dode opgeschreven als ze niet in staat is (letterlijk) grenzen te stellen en de Nederlandse centrale bank niet haar macht terugkrijgt en het gehele door en door slappe en goedgelovige van calvinisme doorweekte Nederlandse volk niet een keer te vuur en te zwaard zal strijden.

  4 likes
 3. O, ik dacht dat coca cola er achter zat of was het monsanto

  3 likes
 4. dat is toch ook wat, gekolonialiseerd door onze voormalige kolonie, van wie zouden ze dat geleerd hebben?

  “Ik heb Europa ook al vaker een Amerikaanse kolonie genoemd,” merkt Lendman op. “En dat is ook zo. In Europa wordt het Amerikaanse imperialistische beleid gevoerd.”

  ik krijg toch een beetje het gevoel van, zolang die amerikanen denken dat zij dat bedacht hebben………

  1 likes
 5. Volgens mij heeft alles te maken met de opzet van een NWO/agenda 21/30. Via de centrale banken/Wereldbank.(Lees Karen Hudes) Syrië, Iran en Noord Korea hebben nog geen centrale bank. Het financieel systeem was al failliet in de jaren 80. Het financieel systeem moet op deze manier “gered”/verandert worden. Contant geld gaat weg dmv. leegtrekken. Via beurs/goede doelen/armoede/verbieden enz.
  De wereld is in drie stukken verdeeld. De EU is er maar een onderdeel van. Vrijwel alle grootaandeelhouders/wereldleiders/hoogpriesters(geloven) staan in contact met de Wereldbank/paus(leider Jeruzalem/heilige grafkerk)
  Als deze agenda geen doorvoer krijgt dan komt er zeker een grote oorlog. Zie stationering NAVO wereldwijd. Ik denk dat wij gewone mensen er niks tegen kunnen doen(groter plaatje). Op kleiner vlak kunnen we nog wel zelf dingen proberen in te vullen. Elkaar niet in de haren vliegen bv. Dat bevordert alleen maar ellende en een verdere politie/controle staat. Boven ons hebben we te maken met 2 alziende ogen: De satellieten(technologie)/natuurlijke orde. Gestuurd vanuit Israël. El staat voor technologie/kunstlicht. Ra staat voor de zon(natuurlijke orde). De vraag blijft: Waarom doen zij dit(verborgen agenda)? Dan moet je wel terug naar de oudheid/Mythologie/geloven/astronomie/kosmosveranderingen enz.
  Dit jaar is de shemita berekening van kracht. Dit betekent dat alle schulden vereffend moeten worden en de graanschuren volgestouwd moeten worden. De reden kan zijn: Dat de natuur heftig wordt, waardoor oogsten mislukken. Als vele oogsten mislukken krijgen we hongernood. Het manipuleren van gewassen kan ook gebeuren om de natuur voor te blijven. Dus dat er toch eten is bij droogte/plagen enz. Technologie is dus een tijdelijke oplossing voor de kosmosverandering/tweede zon/Nemesis/Niburu.
  Als je het zo bekijkt, dan is de agenda(gecontroleerd afbouwen systeem) een soort van redding en tegelijkertijd vallen er slachtoffers. In je eigen omgeving kun je nog zelf een keuze maken.

  2 likes
 6. EEG en EGKS werden in het geheim besproken op de Bilderbergconferentie van 1954 (o.a. door Bernhard), tussen West-Europeanen en Amerikanen, Europa had geen beste verhoudingen met Amerika, en het enige waar hun dankbaar voor waren was de bevrijding van de nazi’s en toegegeven het weghouden van het communisme, maar de tijden zijn na 60 jaar dato wel veranderd, Amerika bezet Europa, destabiliseert Europa en creëert mogelijk ook plotselinge terreurgroepen die het op ons gemunt hebben, en stort ons via de oorlogszuchtige NAVO in een oorlog met andere mogendheden die Amerika niet achterna lopen.
  Daarom vond ik die Brexit wel geestig via dat land heeft Amerika nog de volle macht hier.

  1 likes
 7. Ja, wij weten dit – allang. Kennen onze geschiedenis.
  Niet toevallig is Juncker (ex-)spion. ex-Gladio – toen dat uitkwam moest hij uit de Regering v. Luxemburg. En ging hij door naar de top van de EU . . .
  Tusk is ex-CIA. Timmermanz is ook in het nazioistische pak genaaid, door het Brookings Institute. Alles wat binnen de burelen van de EU wordt besproken gaat in real-time naar de CIA.

  Hier mag het niet worden gezegd, terwijl de meesten het niet kúnnen zien; want een ‘bord voor hun kop’:

  “‘Brexit’, Is a Vote Against War, Empire and Central Dictatorship by Foreigners in Brussels.”
  US Senator Richard Black has also said the Brexit is a vote against war.

  EU has embarked on a policy of ethnic cleansing, using massive waves of third-world immigration.

  Ethnic cleansing was having its desired effect—shattering national ethnic and religious cohesion.

  The EU was a dictatorship that took sovereignty from the people.
  They no longer decided what values they would hold or what type of culture they desired. Instead, arrogant, faceless foreigners from Brussels imposed their will on sullen populations.

  Now, it’s time to dismantle the EU and its military arm, NATO. Both have outlived their usefulness and brutalized national sovereignty. Finally, we can give peace a chance; https://www.newswire.com/news/brexit-is-a-vote-against-war-empire-and-central-dictatorship-by-12279162

  Sta toe hier deze zeer belangrijke observaties aan toe te voegen.. Wie een beetje oplet merkt dit ook op:
  eerst referendum wil Schotland – volk wil uit onder juk U.K.; dan komt ‘de onzichtbare hand’ zich ermee bemoeien, en plots draait de stemming. Net uit het V.K., de schaduwmacht wint die slag.

  Dan nu, dankzij – wederom het volk, van Engeland – kiest ‘weg uit de EUSSR’.
  Ondanks de duidelijke PSYOPS operatie Jo Cox, of de schietpartij zonder spoortje bloed, zelfs geen lijk!
  En dan komt het:
  de dictators van de EUSSR en de media gaan VOL OP HET ORGEL. het zou (economisch) rampzalig zijn voor …. volgens hen: de U.K..
  Duidelijk onzin, die draaien de feiten om. Waarom?, zou je je afvragen.
  Onverklaarbare wendingen in de politiek hebben vrijwel altijd dezelfde ‘onzichtbare’ redenen. Kijk hier:
  De EU is idd. vehikel voor de CIA. CIA-MOSSAD meer precies. De EUSSR an niks besluiten wat niet perfect naar wens is van deze sadistische touwtjestrekkers; ze trekken ook in Den Haag, Londen, Berlijn, Parijs, en naar nu blijkt ook in Edinborough aan de touwtjes.
  De leiders daar zijn hun agenten, ‘het Grote Plan’ het levensgevaarlijke, genocidale, doel.
  Die agenten zijn gelijk ‘Dolle Honden’. Als je een Rutte, Timmermans, of Pechtold dit plan hoort verdedigen; ze hebben ahw. ‘schuim om hun mond’. Inhoudelijk klopt er niks van.

  Kijk hier nu eens: zelfs de terreur? aanslag in Istanboel: meteen vol op het orgel;
  zij gebruiken deze aanval/valse vlag? meteen om de EU verder op te tuigen, mogelijk zelfs om Brexit, of iedere andere democratische EXIT onmogelijk te maken – deze hysterische reactie uit deze verdachte hoek (immer vuistdiep in (contra-spioage, 9/11, terreurnetwerk over de hele wereld, etc.) wekt de indruk dat ook de aanslag in Istanboel een inside job is geweest.:http://www.eurojewcong.org/EJC%20In%20Action/15326-european-jewish-congress-calls-for-strong-international-unity-to-fight-terrorism-in-the-wake-of-the-istanbul-terror-attack.html

  Sturgeon kritiseert Cameron, dat hij Brexit niet heeft afgewend. Temeer zo stelt zij: Cameron een fanatiek schoothondje van de zionistische lobby is. Zij – net als Hillary en Trump – puit zich uit te verklaren dat zijn haast nog meer schoothondje van die lobby is.
  Dat is de reden dat zij (letterlijk: koste wat het kost) Schotland gevangen wil houden in de dwangbuis van de EUSSR.
  http://www.algemeiner.com/2016/02/01/scottish-mp-jewish-community-feels-under-threat/#
  http://www.eurojewcong.org/ejc-news/15310-president-of-the-european-jewish-congress-warns-of-escalation-after-brexit.html
  Die president is – dat is bekend, toch? – tevens de regisseur van de massale import van nep-vluchtelingen. het is dan ook duidelijk dat deze waarschuwing niet is uit bezorgdheid om de Britten. U begrijpen dat dit codetaal die welgemeende bedreigingen verpakt.
  Dit zijn hun ‘stille wapens’, in deze WO3; 100% oorlog. Waar is onze ‘Geuzen-menaliteit’ gebleven?

  0 likes
  • Van de ‘Geuzen mentaliteit’ is weinig overgebleven, nadat de Spanjolen, Franzosen en Ze Germans er overheen zijn gegaan. Het klootjesvolk is nog altijd aan het recupereren van het ‘buck dich’ systeem

   1 likes
 8. Yeah right.
  Man o man.
  Over propaganda gesproken.

  Een groot en sterk EU is een machtige speler op wereldschaal.
  De andere machten zien dat het liefst afbrokkelen.

  Zo simpel. Zo logisch.

  De programma machines draaien op volle toeren.
  Ze hebben zelfs een Brexit voor elkaar gekregen.

  Het volk?
  Laat zich ophitsen, versplinteren en gaat de macht uit handen geven.
  Allemaal kleine versplinterde landjes die geen moer meer te vertellen hebben.
  Denk maar niet dat je zo wakker bent als je anti EU bent, je bent gewoon gemanipuleerd.

  1 likes
 9. En Dan nog wat…
  Denk je dat als de VS niet verenigd zou zijn maar ook versplinterd in landjes… (Vergeet niet dat veel deelstaten zo groot zijn als Nl!!) dat het dan ook zo’n machtige natie zou zijn?..
  Keer de propaganda machine eens om…laat de USA lekker uit elkaar vallen…knappen ze zo enorm van op. Maar niet heus.

  Ieder speler probeert de eigen grenzen op te rekken en te versterken en andermans grenzen af te brokkelen.

  1 likes
 10. Zullen we het hier een beetje gezellig houden? Het is hier de msm niet.

  https://www.youtube.com/watch?v=4h0AP_OnsYI

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

davos

Zien: tv-presentator maakt gehakt van klimaatpraatjes Al Gore en prins Charles in Davos. ‘Deze mensen zijn gewoon gestoord’

Klimaatverandering staat bovenaan de agenda op het ...

puerto rico

2018: ‘Trump bood geen hulp na orkaan Puerto Rico!’ 2020: Puerto Ricanen doen deze schokkende ontdekking

De onthullingen in Puerto Rico enkele dagen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.